Almelo

Mini-voorstelling 'Kaatje Kopstand' op 10 november bij Broekhuis Almelo

woensdag 10 november 2021 13:37

Woensdagmiddag 10 november vindt de mini-kindervoorstelling 'Kaatje Kopstand heeft geluk' plaats bij Broekhuis Almelo. Aanleiding is het verschijnen van het gelijknamige boek van de Hengelose schrijfster en theatermaker Karin Emmerink.
De voorstelling start om 15.00 uur en is gratis toegankelijk en geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar.Na het theaterstukje met haar toneelvriendjes zal Kaatje Kopstand zelf je boekje signeren. En natuurlijk mag je alles aan haar vragen.


KAATJE KOPSTAND

Het 10 hoofstukken tellende verhaal, rijk geïllustreerd met prachtige  tekeningen van Eddy van der Schouw, gaat over het immer vrolijke meisje in het welbekende blauwe pakje en rode blos op de wangen dat in ‘Kaatje Kopstand heeft geluk’ de dochter van een circusdirecteur is. Ze woont in een circuswagen in Pargimikoland en haar moeder werkt in het circus. Van haar vader krijgt Kaatje een mooie ring. Het is de ring van haar moeder, die ze een beetje mist. Oef, ze raakt de ring kwijt. Maar Kaatje Kopstand heeft geluk….

Om de rode draad heen maakt Kaatje weer van alles mee met haar onafscheidelijke vriendje Kareltje. Totti en Molle zijn ook van de partij. En natuurlijk Tante Sissel. ,,Net zoals iedereen erbij hoort. Ook jij!”, zegt Kaatje Kopstand altijd tegen alle kinderen.

KARIN EMMERIK

De Hengelose schrijfster en theatermaker Karin Emmerik speelt het typetje zelf al 15 jaar voor kinderen uit de hele regio. Met het boek ‘Kaatje Kopstand heeft geluk’ start ze een nieuwe serie, die ondersteund zal worden met theatervoorstellingen 

 

Voor de redactie:

Woensdag 10 november - 15.00 uur

Koornmarkt 24 | Almelo

Toegang gratis

Aanmelden: almelo@boekhandelbroekhuis.nl

Meer informatie >