TUKKERSPOTTEN met Martin ter Denge op 23 SEPTEMBER bij Boekhandel Broekhuis, Almelo

donderdag 23 september 2021 16:15
TUKKERSPOTTEN met Martin ter Denge op 23 SEPTEMBER bij Boekhandel Broekhuis, Almelo

Donderdagavond 23 september ontvangt Boekhandel Broekhuis Almelo ter gelegenheid van haar vernieuwde winkel MARTIN TER DENGE voor een gesprek over de ziel van de Twentenaar: 'Tukkerspotten'.
Hij zal worden geïnterviewd door Peter Schoof. Aansluitend zal de auteur zijn boek signeren.
Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden verplicht.

TUKKER SPOTTEN
'Tukkerspotten' is de gids voor een bijzondere paradijsvogel: de Tukker. In alfabetische volgorde ontleedt Martin ter Denge (Rijssen, 1985), Tukker in hart en nieren, de culturele psyche van de doorsnee-Twentenaar. Van zijn zucht naar alcohol en zijn verenigingsleven tot zijn voorliefde voor paarden, (bij)geloof en gedweeë gemoedelijkheid. En hoe dat allemaal samenhangt. Tukkerspotten pakt clichés hard aan en zet ze zo flink in een ander perspectief dat je denkt: ‘Dat ha’k nog neet dacht!’

MARTIN TER DENGE
Martin ter Denge (op internet ok wa gaanks as Woolters) (geboren 1985) is nen muzikant, skriever en dichter oet et Tweantse Riessen. Hee dut skrieven en zingen in et dialekt en dregt dit ok in dee sproake oet. As geborene Riessender hef Woolters völle  Tweants metkreagen en doar is hee greuts op. Zien wark dreit veurnamelik um et behold en 'n anjacht van de streektaal. Hee meant dat dat et beste wil op ne moderne wieze.
 

Donderdag 23 september| 19.30 - 21.00 uur
Boekhandel Broekhuis
Koornmarkt 24 -  Almelo

Toegang: gratis
Aanmelden: almelo@boekhandelbroekhuis.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : broekhuis