Boeklancering Freek de Jonge op 27 juni bij Broekhuis Apeldoorn

donderdag 27 juni 2024 13:36
Boeklancering Freek de Jonge op 27 juni bij Broekhuis Apeldoorn

Donderdagavond 27 juni presenteert Freek de Jonge het derde deel van zijn memoires, genaamd 'De Zeeuwse jaren' bij Boekhandel Broekhuis in Apeldoorn.
Freek de Jonge neemt het publiek in zijn reis door de tijdgeest van dejaren '60 als opmaat naar de jaren waarin hij zal uitgroeien tot een van de meest succesvolle cabaretiers hebben voortgebracht die Nederland rijk is.

FREEK DE JONGE - DE ZEEUWSE JAREN

De jaren zestig vormen niet alleen Freek de Jonge, maar veranderen ook een hele samenleving. Freek brengt deze jaren, tussen de Cubacrisis (1962) en de maanlanding (1969), door in Goes, waar zijn vader godsdienstleraar is geworden.

Na een optreden op een schoolavond is zijn diepste verlangen komiek te worden à la Toon Hermans. Zo snel mogelijk weg uit Zeeland en studeren in Amsterdam is dus geboden. Bij het lustrumcabaret Cabariolet van het Amsterdams Studenten Corps ontmoet hij Bram Vermeulen. Een jaar later is Neerlands Hoop In Bange Dagen een feit en in juni 1969 gaat hun eerste programma in première. Een week na die succesvolle start volgt een geruchtmakend interview in de Volkskrant. De naam is gevestigd, het imago bepaald.

Na Kom verder! (1900-1951) en Reikhalzend verlangen (1951- 1962) geeft De Zeeuwse jaren nu een onthullend beeld van hoe voorgeschiedenis en tijdgeest een van de meest succesvolle cabaretiers hebben voortgebracht die Nederland rijk is.

Donderdag 27 juni | 19.30 - 21.00 uur
Toegang gratis, aanmelden verplicht: [email protected]
Hofstraat 4-10, Apeldoorn

  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : broekhuis