Theatercollege Jimmy Nelson in Theater Orpheus Apeldoorn op 25 oktober

woensdag 25 oktober 2023 16:46
Theatercollege Jimmy Nelson in Theater Orpheus Apeldoorn op 25 oktober

Theater Orpheus en Boekhandel Broekhuis zijn trots dat ze woensdag 25 oktober Jimmy Nelson mogen ontvangen voor een bijzonder en exclusief theatercollege!

Met een spectaculaire diashow vertelt Jimmy Nelson het verhaal achter zijn adembenemende foto's. Na zijn veelgeroemde fotoboeken als Before They Pass Away en Homage to Humanity brengt Nelson in zijn nieuwste boek Between the Sea and the Sky Nederland in beeld zoals dat nog nooit is gedaan. Hij portretteerde twintig gemeenschappen in de klederdracht en omgeving die hen gevormd heeft - van het Zeeuwse Axel tot het Friese Hindeloopen en van Katwijk tot Rijssen. Ook onze eigen Veluwe heeft een prominente rol.

Beleef een onvergetelijke avond met een van de meest toonaangevende fotografen ter wereld! Tijdens deze avond zal hij ook vertellen over zijn eerder verschenen boeken. Aan het einde van de avond is er de gelegenheid om zijn boeken te kopen en te laten signeren.

 

Over Jimmy Nelson

Jimmy Nelson (Sevenoaks, 1967) is een Brits fotograaf en fotojournalist. Hij is vooral bekend van zijn boek Before They Pass Away, waarvoor hij tweeënhalf jaar de wereld over reisde en 35 inheemse stammen fotografeerde. Jimmy Nelson werd geboren in Sevenoaks, Kent. Tijdens zijn jeugd woonde hij in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Toen hij acht jaar oud was werd hij naar Stonyhurst College gestuurd, een kostschool in Lancashire. Op negentienjarige leeftijd doorkruiste hij Tibet te voet. Hij nam een kleine camera mee en fotografeerde zijn reis, waarover hij ongeveer een jaar deed. Na zijn terugkeer ging Nelson werken als professioneel fotojournalist en was actief in diverse internationale conflictgebieden. In 1992 kreeg Nelson van Royal Dutch Shell de opdracht om het boek Literary Portraits of China te produceren. Hiervoor reisde hij drie jaar met zijn Nederlandse vrouw door China. De foto's werden wereldwijd tentoongesteld.

 

Woensdag 25 oktober
20.00 uur
Theater Orpheus, Apeldoorn

€24,50 incl. kop koffie of thee en een drankje na afloop

Tickets: https://www.orpheus.nl/voorstellingen/4568/Between_the_Sea_and_the_Sky/Jimmy_Nelson

  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : broekhuis