Deventer

Meet & Greet ERIC CORTON op 16 oktober bij signeersessie 'Mist' bij Broekhuis Deventer

zaterdag 16 oktober 2021 16:35

Zaterdag 16 oktober bezoekt radiolegende ERIC CORTON de Deventer Boekhandel Broekhuis. Aanleiding is het verschijnen van zijn eerste spannende roman 'Mist'.
Hij zal die middag vertellen over zijn nieuwe roman en het uiteraard signeren.

MIST

Louis Koch heeft eindelijk zijn eerste, zelfgeschreven speelfilm uitgebracht. Dan wordt hij op de première benaderd door een jonge vrouw die beweert dat het verhaal van de film overeenkomt met de onopgeloste moord op haar moeder, jaren geleden in Louis’ geboortedorp. Ze komt met details die nooit in de media zijn geweest. Louis begint te twijfelen aan zijn eigen verhaal. Heeft hij dit wel echt verzonnen – en welke waarheid ligt er verborgen in een (alcoholische) nevel van vergetelheid? In een filmische stijl vertelt Corton een stek geplot verhaal, over een man die de grip op zijn werkelijkheid kwijt is en een duister verleden onder ogen moet zien.

ERIC CORTON

Eric Corton (1969) is bekend van radio en tv; als presentator, programmamaker (o.a. Kink), acteur (o.a. Penoza) en muzikant, en als auteur van Wilde wereld en Auto-biografie

Broekhuis Deventer

Lange Bisschopstraat 7

Datum: zaterdag 16 oktober

Tijd: 14.00 - 15.00 uur

Toegang: gratis

Meer informatie >

Miniconcert en boekpresentatie Pieter Dirksen / Sweelinck op 23 oktober

zaterdag 23 oktober 2021 19:30

Boekpresentatie ( 30 minuten) en miniconcert klavecimbel ( 30 minuten)

Pieter Dirksen promoveerde in 1996 aan de Universiteit Utrecht cum laude op een proefschrift over de klaviermuziek van Sweelinck; deze werd onderscheiden met een Praemium Erasmianum. Hij publiceerde studies en uitgaven met name op het gebied van de Noord-Europese klaviermuziek van Sweelinck tot Bach, is lid van de redactieraad van het Bach-Jahrbuch en geeft lezingen en seminars.

Pieter Dirksen is lid en artistiek co-leider van Combattimento (voorheen Combattimento Consort Amsterdam). Als continuospeler speelt hij met diverse andere orkesten en ensembles, en bij Opera Zuid. Daarnaast geeft hij solorecitals op klavecimbel en op (historische) orgels in binnen- en buitenland, en masterclasses in (o.a.) Haarlem, Utrecht, Göteborg, Leufsta Bruk, Leipzig, Wolfenbüttel, Palencia, Cuenca, Smarano, Basel, Moskou, Rochester en Cambridge. Hij is titulair organist van het historische orgel van Andries Severijn (ca.1650) in de Martinuskerk te Cuijk.

zaterdag 23 oktober | 19.30 - 21.00 uur

Boekhandel Broekhuis Deventer

Lange Bisschopstraat 7

7411 Deventer

 

Toegang: €10,- (max 50 personen)

Tickets via Eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-miniconcert-en-boekpresentatie-met-pieter-dirksen-176366816897

Meer informatie >

Een avond met Michael Pye in Deventer op 4 november

donderdag 4 november 2021 14:42
Een avond met de Engelse historicus Michael Pye over de stad Antwerpen.
Interviewer is Marijke Lemmerman van de British Society Deventer.

De stad die Antwerpen ooit geweest is, is vandaag de dag haast onherkenbaar. Verwoest door de vlammen en bombardementen van de wereldoorlogen is haar geschiedenis goed verstopt achter een façade van herbouwde monumenten. Toch was de havenstad ooit het middelpunt van de wereld.

Als handelscentrum kende Antwerpen in de zestiende eeuw geen evenbeeld, en haar rijkdom en weelde leken ongeëvenaard. De stad van Plantijn en Brueghel stond bol van de bedrijvigheid. Bezoekers kwamen met hun koopwaar uit alle uithoeken van de wereld naar de stad waar de geldhandel floreerde.

Tegelijkertijd kende Antwerpen ook een schaduwkant: rellen, muiterijen en de inquisitie, die als een donkere wolk boven de joodse en protestante inwoners hing, lieten de uitzonderlijke welvaart van korte duur zijn. Desalniettemin blijkt de invloed van Antwerpen blijvend.

Met zijn boek 'Antwerpen' ontsluit bestsellerauteur Michael Pye het verhaal van een stad die tegen alle verwachtingen in opkwam als het kloppend hart van de zestiende eeuw, en in korte tijd de wereld wist te veranderen. Eén ding is volgens Pye zeker: zonder de Antwerpse geschiedenis zou vandaag niets hetzelfde zijn.

Evenement in samenwerking met uitgeverij De Bezige Bij.

Donderdag 4 november 
20.00 - 21.30

Boekhandel Broekhuis Deventer
Lange Bisschopstraat 7

Tickets € 7,50
(uitsluitend via eventbrite)

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-avond-met-michael-pye-184922747917

Meer informatie >

Een avond met ANNEJET VAN DER ZIJL op 11 november bij Broekhuis Deventer

donderdag 11 november 2021 16:58

Donderdagavond 11 november verwelkomt Boekhandel Broekhuis Deventer Annejet van der Zijl.
Aanleiding is het verschijnen van haar historische familiesaga 'Fortuna's kinderen'.
Ze zal in gesprek gaan met Ivan Borghsteijn en na afloop haar werk signeren.  

Donderdag 11 november
Lange Bisschopstraat 7
Deventer

kaarten (7,50 euro) uitsluitend via deze link:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-avond-met-annejet-van-der-zijl-190424834807

 

Meer informatie >