Miniconcert en boekpresentatie Pieter Dirksen / Sweelinck op 23 oktober

zaterdag 23 oktober 2021 19:30
Miniconcert en boekpresentatie Pieter Dirksen / Sweelinck op 23 oktober

Boekpresentatie ( 30 minuten) en miniconcert klavecimbel ( 30 minuten)

Pieter Dirksen promoveerde in 1996 aan de Universiteit Utrecht cum laude op een proefschrift over de klaviermuziek van Sweelinck; deze werd onderscheiden met een Praemium Erasmianum. Hij publiceerde studies en uitgaven met name op het gebied van de Noord-Europese klaviermuziek van Sweelinck tot Bach, is lid van de redactieraad van het Bach-Jahrbuch en geeft lezingen en seminars.

Pieter Dirksen is lid en artistiek co-leider van Combattimento (voorheen Combattimento Consort Amsterdam). Als continuospeler speelt hij met diverse andere orkesten en ensembles, en bij Opera Zuid. Daarnaast geeft hij solorecitals op klavecimbel en op (historische) orgels in binnen- en buitenland, en masterclasses in (o.a.) Haarlem, Utrecht, Göteborg, Leufsta Bruk, Leipzig, Wolfenbüttel, Palencia, Cuenca, Smarano, Basel, Moskou, Rochester en Cambridge. Hij is titulair organist van het historische orgel van Andries Severijn (ca.1650) in de Martinuskerk te Cuijk.

zaterdag 23 oktober | 19.30 - 21.00 uur

Boekhandel Broekhuis Deventer

Lange Bisschopstraat 7

7411 Deventer

 

Toegang: €10,- (max 50 personen)

Tickets via Eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-miniconcert-en-boekpresentatie-met-pieter-dirksen-176366816897

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : broekhuis