Een avond met midden-oosten correspondent OLAF KOENS op 8 oktober in Enschede

maandag 1 januari 0001 00:00
Een avond met midden-oosten correspondent OLAF KOENS op 8 oktober in Enschede
Woensdagavond 9 oktober ontvangt Boekhandel Broekhuis ENSCHEDE met trots midden-oosten correspondent OLAF KOENS voor een lezing over zijn boek 'Paarden vliegen businessklas. Mens en dier in het midden oosten'.
OLAF KOENS
Paarden vliegen businessclass. Mens en dier in het midden-oosten.
Kan een giraffe zelfmoord plegen? Hoe stop je 69 paarden in een vliegtuig? Hoe evacueer je een dierentuin in een oorlogsgebied? In Paarden vliegen businessclass neemt Olaf Koens de lezer mee op een duizelingwekkende tocht langs de rafelranden van het Midden-Oosten – van de stoffige straten van Gaza tot de blinkende woestijn in Qatar, van het kalme Turkse platteland tot de slagvelden in Syrië en Irak. Ooievaars worden gezien als spionnen, leeuwen als trofeeën, dolfijnen als wapens. Koens onderzoekt hoe dieren partij zijn in oorlogen en soms op wonderbaarlijke wijze weten te ontsnappen, en gaat op zoek naar de waarheid achter legendes. Onverschrokken trekt hij langs frontlinies, wereldsteden, natuurgebieden en dierentuinen en stuit op ontroerende en soms ronduit lachwekkende verhalen waarin hij één ding met zekerheid kan concluderen: het lot van de dieren legt op een pijnlijke manier de ellende, de hoop en de vrees van mensen in het Midden-Oosten bloot.

Paarden vliegen businessclass is een tragische en hilarische zoektocht naar een wereld achter de krantenkoppen, in een regio waar complottheorieën de boventoon voeren.
Woensdag 9 oktober
19.30 - 21.00 uur
Marktstraat 12, Enschede
Toegang gratis
aanmelden: enschede@boekhandelbroekhuis.nl
  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
MINDBUSZEUS2 : broekhuis