Een superlogische middag met Ionica Smeets op 23 november bij Broekhuis Enschede

maandag 1 januari 0001 00:00
Een superlogische middag met Ionica Smeets op 23 november bij Broekhuis Enschede

Op zaterdag 23 november bezoekt Ionica Smeets Broekhuis Enschede voor een middag die in het
teken staat van logica en getallen. Aanleiding is het verschijnen van haar nieuwe boek 'Superlogisch'

In ons dagelijks leven regent het getallen – en niet alleen als er 10 procent kans is op regen. Wat zit er achter die getallen? Wat is de logica achter een BH-maat als 70F en hoe kun je een miljoenennota van 284.500.000.000 euro begrijpen? Hoe zie je of een kortingsactie bij de supermarkt voordelig is en waarom sta je altijd in de verkeerde rij? Al tien jaar lang schrijft Ionica Smeets met glasheldere logica en veel humor over getallen voor de Volkskrant. Superlogisch bundelt haar beste columns en geeft praktische tips om de wereld beter te begrijpen – met getallen. Na het lezen van dit boek zul je op een andere manier naar getallen kijken en regelmatig in jezelf mompelen: ‘Ah, zo zit dat... Superlogisch!’

Ionica Smeets is hoofd van de Leidse afdeling Science Communication and Society en leidt met veel plezier studenten op bij de gelijknamige masterspecialisatie. Binnen de wetenschapscommunicatie onderzoekt ze de kloof tussen experts en algemeen publiek. Wat gaat er mis als die groepen met elkaar communiceren? En wat kunnen wetenschappers doen om dit proces te verbeteren?

Foto Ionica

Daarnaast schrijft ze columns voor de Volkskrant en maakt ze met Ype Driessen fotostrips voor New Scientist. Ook presenteert ze populair-wetenschappelijke televisieprogramma’s, schrijft boeken en geeft af en toe lezingen.

Zaterdag 23 november | 14.00 - 15.30
Broekhuis Enschede | Marktstraat 12 
toegang gratis
aanmelden: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
MINDBUSZEUS2 : broekhuis