Interview Ilja Leonard Pfeijffer op 10 juni bij Broekhuis Enschede

zaterdag 10 juni 2023 17:01
Interview Ilja Leonard Pfeijffer op 10 juni bij Broekhuis Enschede

Zaterdagmiddag 10 juni ontvangt Boekhandel Broekhuis Enschede met trots Ilja Leonard Pfeijffer voor een interview met Theo Hakkert over zijn nieuwe roman ''Alkibiades".

Alkibiades

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd.

Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer is een Nederlands dichter, classicus en schrijver. Op 13 mei 2014 won hij de Libris Literatuurprijs voor zijn roman La Superba en hij werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2019 met zijn roman Grand Hotel Europa. Pfeijffer woont in Genua.

Zaterdag 10 juni | 16.00 - 17.30 uur
Boekhandel Broekhuis Enschede
Marktstraat 12

Toegang gratis
reserveren: [email protected]

  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : broekhuis