Jeroen Windmeijer op 29 augustus in Enschede met nieuwe thriller 'De offers'

donderdag 29 augustus 2019 19:30
Jeroen Windmeijer op 29 augustus in Enschede met nieuwe thriller 'De offers'

Op 29 augustus bezoekt Jeroen Windmeijer Broekuis Enschede ter promotie van zijn nieuwe thriller De offers.
Hij zal worden geinterviewd door Kees Schafrat.

 

DE OFFERS

In een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer worden in korte tijd drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond in de mistige toppen van de Andes?

In Latijns-Amerika is het christendom, dat de rooms-katholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst. De indianen zien Moeder Aarde als een zorgzame moeder, die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is een wel heel groot offer nodig…

Jeroen Windmeijer opent in zijn weergaloze nieuwe thriller de anders zo gesloten wereld van de Boliviaanse hoogvlakten.

JEROEN WINDMEIJER

Antropoloog Jeroen Windmeijer (1969) weet feit en fictie op onnavolgbare wijze met elkaar te verbinden. Hij vindt witte vlekken in de Bijbelse en wereldgeschiedenis en kleurt deze op overtuigende wijze in. Eerder schreef hij de thrillers De bekentenissen van Petrus, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot, die met veel enthousiasme werden ontvangen.

Donderdag 29 augustus | 19.30 - 21.00 uur
Boekhandel Broekhuis Enschede
Marktstraat 10

Toegang gratis
aanmelden: enschede@boekhandelbroekhuis.nl

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
MINDBUSZEUS2 : broekhuis