Hengelo

Dans & leesworkshop workshop OYFO op 3 oktober bij Broekhuis Hengelo

maandag 1 januari 0001 00:00

Op zaterdag 3 oktober geeft kunstenschool OYFO een dansworkshop bij Boekhandel Broekhuis in Hengelo.
Aanleiding is de kinderboekenweek en het door OYFO geselecteerde boek 'Coco kan het!', waarop de workshop is gebaseerd.
Deelname is gratis voor kinderen tussen 2,5 en 5 jaar.

Zaterdag 3 oktober: 14.00 - 15.00 uur
Wemenstraat 45, Hengelo
aanmelden verplicht: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Coco kan het!

Coco kan het! is een nieuw en heel eigen prentenboek van Loes Riphagen, een prachtverhaal over moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Het is tijd voor de kleine Coco om haar vleugeltjes uit te slaan. Alle andere babyvogeltjes zijn al uitgevlogen. Maar voor Coco is dat zo makkelijk nog niet. Wat nou als ze heel hard valt? Maar als ze de sprong waagt, zou ze ook nieuwe vriendjes kunnen maken. Gelukkig heeft Coco een wijze moeder die haar precies het zetje geeft dat ze nodig heeft. Coco kan het! is een prachtig verhaal over het uitslaan van je vleugeltjes, moed verzamelen en meer kunnen dan je denkt. Het is vol humor geschreven én geïllustreerd door de bejubelde Loes Riphagen.

Oyfo kunstenschool

Meer info over de Hengelose kunstenschool OYFO leest u hier

Meer informatie >

EEN AVOND MET PIETER WATERDRINKER OP 30 SEPTEMBER IN HENGELO

maandag 1 januari 0001 00:00

Op woensdagavond 30 september verwelkomt Boekhandel Broekhusi Hengelo met trots
Pieter Waterdrinker voor een lezing over zijn roman ' De rat van Amsterdam'.

Meesterverteller Pieter Waterdrinker behoort tot de voorhoede van de Nederlandse literatuur. De rat van Amsterdam is zijn omvangrijkste, meest ambitieuze roman tot nu toe.
De 41-jarige Ruben Katz vertelt vanuit een Nederlandse gevangeniscel over zijn leven. Met vervalste Joodse identiteitspapieren wil het gezin Katz in 1990 de hoofdstad Riga van de Sovjetrepubliek Letland verruilen voor Tel Aviv, maar blijft hangen in Amsterdam. Terwijl moeder het verdriet om hun in Riga begraven dochter nauwelijks te boven komt en steeds verder wegkwijnt, proberen vader en zoon Katz ieder op hun eigen manier zo snel mogelijk te integreren. Vader Katz begint een instituut voor Duitse taal- en letterkunde, terwijl Ruben Katz na zijn rechtenstudie begint te werken voor de Nationale Armenloterij, een filantropisch rattenbolwerk. Zijn obsessie voor Phaedra, de dochter van de puissant rijke loterijbaas, voert Ruben Katz uiteindelijk naar het moderne Rusland, waar hij lid wordt van het Siberisch Front, een schimmige organisatie van Europeanen die Moskou verkiezen boven Brussel. In de van hem bekende energieke en beeldende stijl schetst Waterdrinker een onvergetelijk portret van het huidige Nederland en de neoliberale wereld op drift. Maar bovenal is De rat van Amsterdam een aangrijpend verhaal over liefde, waarin thema’s als emigratie, ontheemding, alsook het eeuwige verlangen naar zingeving en geluk in dit ondermaanse aan bod komen.

Woensdag 30 september | 19.30 - 21.00 uur
Wemenstraat 45 Hengelo

Het aantal plaatsen is zeer beperkt. De toegang bedraagt € 7,50.
Aanmelden verplicht: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Meer informatie >