Hengelo

Een avond met THOMAS VERBOGT op 11 maart bij Broekhuis HENGELO

maandag 1 januari 0001 00:00

Op woensdagavond 11 maart ontvangt Boekhandel Broekhuis Hengelo met trots Thomas Verbogt.
Aanleiding is het verschijnen van zijn nieuwe roman 'Als je de stilte ziet'. De auteur zal in gesprek
gaan met Theo Hakkert. Aansluitend zal Thomas Verbogt zijn werk signeren.

Als je de stilte ziet

Alles begon pas toen Sander bij ons kwam wonen, ook het begin van een nieuw leven. Ik was trots op zijn aanwezigheid. Op school zei ik dat hij mijn pleegbroer was. Dat woord kwam van mijn moeder, ik kende het niet, ik kende ook niemand met een pleegbroer of -zus. Af en toe zei ik Pleeg tegen Sander, wat hij leuk vond, Marleen belachelijk. Hij schreef het zelfs een keer onder een briefje dat hij voor me had klaargelegd: 'Ik doe de boodschappen wel! Pleeg.'

De hoofdpersoon in de nieuwe roman van Thomas Verbogt wil graag een verbond vormen met Sander, zijn pleegbroer, maar dat lukt niet. Er staat iets in de weg - iets wat hij niet kan duiden, maar wat hem een leven lang achtervolgt. Wanneer hij afscheid neemt van zijn ouderlijk huis en daarmee ongewild ook zijn grote liefde uit het oog verliest, begint hij aan de zoektocht naar zijn eigen leven. Die zoektocht is onlosmakelijk verbonden met het geheim dat tussen Sander en hem in stond. Als je de stilte ziet is een diep ontroerende roman over verlangen, vluchtigheid en betekenis geven aan het leven. 

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel De feestavond.
Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken.
Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend, maar al een paar jaar behoort hij tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus Pieter Steinz van NRC Handelsblad.
Waar Verbogt vooral om geprezen wordt is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich.

Thomas Verbogt heeft een dagelijkse column in De Gelderlander, de krant van zijn geboortestreek.


Woensdag 11 maart | 19.30 - 21.00 uur
Wemenstraat 45 Hengelo
Toegang gratis
aanmelden: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl 

Meer informatie >

Een avond met STEPHAN ENTER op 12 maart bij Broekhuis Hengelo

maandag 1 januari 0001 00:00

Op donderdag 12 maart bezoekt Stephan Enter de Hengelose boekhandel Broekhuis.
Aanleiding is het succes van zijn bejubelde roman 'Pastorale'. Hij zal in gesprek gaan met Marjon Kok.
Na afloop is er gelegenheid tot signeren.

PASTORALE

Zomer, jaren tachtig. Oscar en Louise, broer en zus, zijn opgegroeid op een vervallen landgoed nabij een dorp dat uit twee delen bestaat: een gereformeerd en een Moluks deel, waarvan de leden elkaar met achterdocht bezien. Oscar, in zijn voorlaatste schooljaar, kijkt uit naar het moment waarop hij net als zijn zus kan gaan studeren en de verstikkende saaiheid van de streek achter zich kan laten. Louise komt terug uit haar studiestad en vraagt zich af of afstand ten aanzien van haar geboorteplek en opvoeding haar de juiste inzichten heeft verschaft. Pastorale gaat over een eerste, onmogelijke en onhandige verliefdheid. Over een poging het geluk van je vroegste kindertijd terug te vinden. Over de vraag waar je je woede laat als het land dat je als knil-militair hebt gediend je wegstopt in een voormalig concentratiekamp. En uiteindelijk handelt Pastorale over geworteld zijn, en wat te doen als die wortels rot blijken.

STEPHAN ENTER

Stephan Enter studeerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht zowel Nederlandse taal- en letterkunde als Keltische letterkunde en cultuur. Hij debuteerde in 1999 met de verhalenbundel Winterhanden, maar had voordien al twee romans en vijfentwintig verhalen geschreven die hij niet goed genoeg vond voor publicatie. Zijn werk oogst steevast lovende kritieken. Met de roman Grip (2011) brak Enter ook door bij het grote publiek, waar ook Pastorale (2019) zeer goed is ontvangen.

Donderdag 12 maart | 19.30 - 21.00 uur
Boekhandel Broekhuis
Wemenstraat 45 Hengelo
Toegang gratis
Aanmelden: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

Meer informatie >

Inkoop 2e hands boeken op 27 februari 2020 | Hengelo | 18.00 - 20.00

donderdag 25 oktober 2018 13:00

Inkoop van tweedehands boeken. Maandelijks de laatste donderdagavond van de maand,

met uitzondering van de maanden augustus, november en december.

Donderdag 27 februari 2020 van 18.00 - 20.00 uur boekhandel Broekhuis Hengelo, Wemenstraat 45.

Meer informatie >