Hengelo

MICHELLE VISSER SIGNEERT 'ZOALS HET LEVEN KOMT' OP 2 OKTOBER IN HENGELO

zaterdag 2 oktober 2021 16:23

Op zaterdagmiddag 2 oktober signeert de Hengelose auteur Michelle Visser haar nieuwe roman ' Zoals het leven komt' bij Broekhuis Hengelo. De entree is gratis.

Zoals het leven komt

Als een vrouw hoort dat ze niet het biologische kind van haar ouders is, komt ze op het spoor van een verzwegen familiegeschiedenis

Enschede, 1939. Als de oorlog uitbreekt, verandert alles voor het jonge kruideniersechtpaar Herman en Anna. Anna’s jongste broertje komt om bij een bombardement; haar andere broer is betrokken bij de Stork-staking tegen de Arbeitseinsatz, die bloedig wordt neergeslagen; de Joodse buren verdwijnen. Dan wordt Herman opgepakt en afgevoerd om te werken in Duitsland. Anna krijgt geen bericht meer van hem en ze gaat ervan uit dat hij dood is. In de kortstondige euforie van de bevrijdingsdagen raakt ze zwanger van een Canadese militair en er wordt een dochtertje geboren.

Ruim zestig jaar later komt de gepensioneerde onderwijzeres Marlies erachter dat ze niet het biologische kind van haar ouders is. Geschokt gaat ze op onderzoek uit, en ze komt op het spoor van een verzwegen familiegeschiedenis, die haar uiteindelijk naar Australië brengt. Daar komt ze veel te weten over het zware bestaan van de naoorlogse Nederlandse emigranten. Maar zitten haar bloedverwanten wel op haar komst te wachten – als ze tenminste nog in leven zijn?

 

Zaterdag 2 oktober
14.00 - 15.00 uur
Wemenstraat 45
Hengelo

toegang gratis

Meer informatie >

Boekprestatie 'Maar de liefde blijft' van Lory Wagenaar op 7 oktober bij Broekhuis Hengelo

donderdag 7 oktober 2021 09:58

Op donderdagavond 7 oktober vindt de boekpresentatie plaats van de Hengelose Lory Wagenaar 'Maar de liefde blijft'.
Maar de liefde blijft is bedoeld voor iedereen die een dierbare verloor, en hem of haar intens mist.
De presentatie vindt plaats om 19.30 uur bij Boekhandel Broekhuis, Hengelo. Aanmelden verplicht.

 

Maar de liefde blijft, Lory Wagenaar

Het beschrijft het gemis en het verdriet zoals het werkelijk voelt; het beschrijft rouw als het ware van binnenuit. De lezer gaat de gevoelens en gedachten wellicht herkennen, en die herkenning kan tot steun zijn. Maar het boek legt ook uit hoe je met het gemis en het verdriet om zou kunnen gaan. En dan kan het als een soort gids zijn ─ een die uitlegt, bemoedigt, wijst op valkuilen en veel tips geeft.
Daarnaast staan er ook mooie, hartverwarmende gedichten en songs in het boek ─ van minder bekende dichters en zangers zoals William Wordsworth en Maaike Kuiper, maar ook van heel bekende, o.a. Stef Bos en Freek de Jonge.Het doel van Maar de liefde blijft, is dat de lezer de kracht vindt om vol te houden, en tevens moed en vertrouwen. Het beoogt de lezer te begeleiden op het pad van de rouw opdat hij of zij het niet alleen hoeft te gaan.

Donderdag 7 oktober | 19.30 - 21.00 uur
Wemenstraat 45 | Hengelo
Toegang gratis
Aanmelden: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

 

Meer informatie >