Hengelo

Michelle Visser signeert historische roman 'Eline' op 1 juni in Hengelo

maandag 1 januari 0001 00:00

Zaterdag 1 juni signeert de Hengelose auteur Michelle Visser haar nieuwe historische roman 'Eline' bij Boekhandel Bropekhuis in Hengelo. Tussen 15 en 16 uur zal ze in gesprek gaan over haar nieuwe roman.

ELINE

In het laatste jaar van de Eerste Wereldoorlog volgt een vrouw haar man naar het drentse platteland. Maar daar breekt de Spanse griep uit....

Prachtig geschreven tijdsbeeld door de ogen van een jonge vrouw in een snel veranderende wereld

De welgestelde Eline heeft, ondanks de Eerste Wereldoorlog die woedt in Europa, een goed leven in universiteitsstad Leiden. Tot haar echtgenoot Wieger voor langere tijd archeologisch onderzoek gaat doen op het Drentse platteland en Eline hem besluit te volgen met hun twee kinderen.

Eline valt op als een exotische vogel in het streng gereformeerde Drentse gehucht, waar het stadse gezin niet door iedereen met open armen wordt ontvangen. Als de Spaanse griep toeslaat ondersteunt Eline de plaatselijke arts waar ze kan, maar de ondervoede bevolking heeft zwaar te lijden en Eline en haar naasten worden zelf ook ziek. Ondertussen komt het niet-aflatende bloedige nieuws over de Grote Oorlog ineens veel dichterbij wanneer Duitse familieleden van Wieger niet teruggekeerd blijken te zijn van het slagveld.

Als het gezin na de oorlog terugkeert naar Leiden, zijn niet alleen zij veranderd door hun ervaringen. Vrouwen strijden voor kiesrecht, arbeiders komen in opstand, grootmachten wankelen. Kan Eline weer haar bevoorrechte leven oppakken, of grijpt ze de uitdagingen van haar tijd aan om boven zichzelf uit te stijgen?

Meer informatie >

Inkoop 2e hands boeken op 27 juni 2019 | Hengelo | 18.00 - 20.00

donderdag 25 oktober 2018 13:00

Inkoop van tweedehands boeken. Maandelijks de laatste donderdagavond van de maand,

met uitzondering van de maanden augustus en december.

Ook 30 mei vervalt i.v.m. Hemelvaart.

Donderdag 27 juni 2019 van 18.00 - 20.00 uur boekhandel Broekhuis Hengelo, Wemenstraat 45.

Meer informatie >