Boeklancering 'Hannelore' van Frak Krake op 7 februari bij Broekhuis Hengelo

maandag 1 januari 0001 00:00
Boeklancering 'Hannelore' van Frak Krake op 7 februari bij Broekhuis Hengelo

Vrijdagavond 7 februari vindt de boekpresentatie van 'Hannelore', het nieuwe boek van Frank Krake
plaats bij Boekhandel Broekhuis Hengelo.

Het verhaal over Hannelore, het meisje van de sekte, zal worden gepresenteerd door de Hengelose auteur Frank Krake, die met 'Menthol' en 'De laatste getuige' al eerder opmerkelijke levensverhalen publiceerde.
Hoofdpersoon Hannelore zal bij de avond aanwezig zijn.

HET VERHAAL

Hannelore groeide vanaf haar derde op in de sekte ‘Gemeente Gods’, waar haar ouders actief lid van waren. Haar leven speelde zich grotendeels af binnen de muren van een oud klooster in Nederland. Vijftien jaar lang werd ze gehersenspoeld en leefde ze in haar eigen wereld. De charismatische en zichzelf ‘Profeet ’noemende sekteleider Sipke Vrieswijk voerde met zijn partner Aagje een waar schrikbewind. Niemand was veilig.

Dit boek biedt een unieke blik op het leven in een sekte, van binnenuit. Wat gebeurt daar precies? Wat doen de leden de hele dag? Wat drijft de sekteleider(s)? Hoe gaat hij om met zijn volgelingen en hoe krijgt hij voor elkaar dat ze doen wat hij wil? In hoeverre kan de politie mogelijke misstanden aanpakken?

Dit is een ongelofelijk maar volledig waargebeurd verhaal met de meest bizarre gebeurtenissen en plotselinge wendingen. Toen het einde nabij leek ‘ontvoerden’ de sekteleiders Hannelore naar Israël, Zweden en Cyprus. Na jaren gevangenschap, drank en drugs bevrijdde de politie haar, tegen haar eigen wil. Pas jaren later was Hannelore in staat om aangifte te doen. Een internationale klopjacht op Vrieswijk en zijn partner begon.

Vanaf dat moment begon ook pas haar echte strijd. Het gevecht om opnieuw te leren leven, weer Hannelore te worden in een vrije wereld. Met vallen en opstaan wist ze die strijd uiteindelijk te winnen. Nu leidt Hannelore (42) een gelukkig leven met haar grote liefde en vier kinderen en hoopt ze een voorbeeld te mogen zijn voor velen.

Boekhandel Broekhuis Hengelo
Wemenstraat 45
Vrijdag 7 februari 19.30 - 21.00
Toegang gratis
aanmelden verplicht: hengelo@boekhandelbroekhuis.nl

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
MINDBUSZEUS2 : broekhuis