Oldenzaal

Wim Kieft en Eddy van der Ley met het theatercollege 'na de kopbal'

maandag 1 januari 0001 00:00
Theatercollege 'na de kopbal' met Wim Kieft en Eddy van der Ley. Een verhaal over tegenslagen en hoop, over strijd en overwinning. Op vrijdag 24 september van 20:00 - 22:00 uur in Restaurant 't Oale Roadhoes Tubbergen.

Het ticket is inclusief een biertje en een bitterbal! De show is zo populair dat Wim en Eddy alleen nog maar voor uitverkochte zalen spelen! Mis deze avond dus niet!

Tijdens het EK ’88 scoorde Kieft met een kopbal, acht minuten voor het einde van de wedstrijd, waardoor Nederland doorging naar de halve finale en uiteindelijk Europees Kampioen werd. Een legendarisch moment van een fenomenale voetballer.

Na zijn succesvolle profcarrière kende Kieft een heel wat minder glansrijk privéleven. Een cocaïne- en drankverslaving zorgde voor leugens, schulden, schaamte en eenzaamheid. Maar hij vond een weg terug en hoe!

Inmiddels is hij alweer geruime tijd één van de meest populaire en deskundige, niet van de buis weg te denken, voetbalanalisten van ons land. Van voetbaltopper naar junk en van schuldsanering naar televisiecontract… Het kan verkeren!

Koop uw tickets op Eventbrite.nl

Meer informatie >

Een positieve lezing van Mark Verhees op donderdag 23 september in De Wilmersberg

donderdag 23 september 2021 15:06

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg organiseren dit najaar weer een aantal lezingen met aansprekende namen.

DONDERDAG 23 september : MARK VERHEES

Inloop vanaf: 19.30 uur
Start lezing: 20.00 uur

Alle info via bovenstaande link: kaarten €15,00

Het belooft een avond vol positiviteit, good vibes, energie en optimisme te worden! Juist in deze tijden komt het verhaal van Mark als geroepen.

Over zijn boek eenvoudig leven:

In een wereld vol chaos, onzekerheid en stress is het heerlijk om de rust, het vertrouwen en de kracht in jezelf te kunnen vinden. Ontdek de fijne, positieve energie die van binnenuit stroomt. Maak het jezelf eenvoudiger. Juist nu.

Bijzondere tijden bieden bijzondere kansen voor vernieuwing en verbetering. Van angst naar vertrouwen. Van stress naar zelfverzekerdheid. Van dichtklappen bij tegenslag naar veerkrachtig openbloeien.

Eenvoudiger leven is een goudeerlijk, openhartig en optimistisch verhaal over tien gelukzones in jezelf. Wat je zoekt, zul je vinden. Mark Verhees is manisch positief. Meer dan 600.000 mensen volgen zijn "Voor Positiviteit'. Zijn quotes, scheurkalenders, boeken, trainingen en online-programma's hebben honderdduizenden mensen blijvend positief beïnvloed. Mark is auteur van bestseller "De Vibe'.

De avond is inclusief een kop koffie of thee.

www.voorpositiviteit.nl

Donderdag 23 september
Inloop: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte  

Meer informatie >

Lezing Sander Heijne over FANTOOMGROEI in De Wilmersberg

zondag 10 oktober 2021 15:06

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg organiseren dit najaar weer een aantal lezingen met aansprekende namen.

SANDER HEIJNE EN HENDRIK NOTEN

Zondag 10 oktober 
Zaal open: 14.00 uur
Start lezing: 14.30 uur

OVER DIT EVENEMENT

Sander Heijne en Hendrik Noten laten in ‘Fantoomgroei’ zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde. Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? En waarom accepteren we dat?

Deze vragen brachten de auteurs van premier Rutte via de oude familie Philips naar de boeken van Adam Smith. En van conferenties op Zwitserse bergtoppen tot de achterkamertjes van Den Haag. Vliegend door de tijd rollen ze van de ene verbazing in de andere. Met als conclusie: de huidige hang naar groei is geen noodzaak, maar het resultaat van een verhaal dat we zijn gaan geloven.

'Dit boek is een zoektocht naar een nieuw verhaal over een economie voor een andere, betere wereld. En als we die wereld kunnen schetsen, willen we deze ook realiseren, dat en niets minder is de ambitie van deze vertelling.’ -

Sander Heijne (1982) is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte jaren op de economieredactie van de Volkskrant en schreef daarna over marktwerking in de publieke sector voor De Correspondent. Van zijn eerste boek 'Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u' zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

We organiseren de lezingen volgens de richtlijnen van het RIVM. Hierdoor zal er minder zaalcapaciteit zijn dan u van ons gewend bent. Er zijn dus een beperkt aantal tickets beschikbaar.

De middag is inclusief een kop koffie of thee.

Er is uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen en aansluitend zal Sander zijn boeken signeren.

Zondag 10 oktober
Zaal open: 14.00 uur
Start lezing: 14.30 - 16.00 uur
Entree: 12,50

Tickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-middag-met-sander-heijne-over-zijn-boek-fantoomgroei-115177699600

De middag is inclusief een kop koffie of thee.

Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte  

Meer informatie >

Een avond met TV-boswachter Arjan Postma op 4 november in Wilmersberg

donderdag 4 november 2021 14:51
Een avond met TV-boswachter Arjan Postma op donderdag 4 november in de Wilmersberg .
Arjan Postma is boswachter en tv-persoonlijkheid en vooral bekend van zijn originele en aanstekelijke verhalen over de Nederlandse natuur!

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg verwelkomen in het voorjaar niemand minder dan Arjan Postma. Het belooft een fantastische avond te worden met waanzinnige verhalen over onze natuur. Dit alles naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe boek 'Hoe een gekke mier de wereld kan veranderen'.

Dat je echt iets van dieren leren kan, weet Arjan Postma als geen ander. Hij heeft de gave om de wereld om ons heen nét op een andere manier te bekijken. Zo ziet hij bijzondere parallellen én hij laat ons zien wat we kunnen leren van de dieren om ons heen.

Mieren leren ons bijvoorbeeld dat je in je eentje de wereld kunt veranderen. Van dolfijnen weten we hoe we schepen efficiënter kunnen laten varen. En beuken en schimmels vertellen ons hoe échte samenwerking eruitziet. Arjan strooit verder op zijn bekende, aanstekelijke wijze met fascinerende overeenkomsten: van kindercrèches bij vossen tot taalonderwijs bij koolmeesjes. En op amoureus vlak zijn er ook parallellen: prostitutie is geen typisch menselijk verschijnsel en mannelijke spechten houden er zelfs hun eigen mancave op na!

Zoals altijd zijn de verhalen van Arjan origineel en verrassend, maar dit boek zal je inspireren om op een andere manier naar ons eigen (soms ook best gekke) menselijke gedrag te kijken.

tickets a 12,50 euro:

 

De Wilmersberg

Rhododendronlaan 7

7587 NL De Lutte

 

 

Meer informatie >