Oldenzaal

Een avond met TV-boswachter Arjan Postma op 12 november in Wilmersberg

maandag 1 januari 0001 00:00
Een avond met TV-boswachter Arjan Postma op 12 november in Wilmersberg
Arjan Postma is boswachter en tv-persoonlijkheid en vooral bekend van zijn originele en aanstekelijke verhalen over de Nederlandse natuur!

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg verwelkomen op 12 november niemand minder dan Arjan Postma. Het belooft een fantastische avond te worden met waanzinnige verhalen over onze natuur. Dit alles naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe boek 'Hoe een gekke mier de wereld kan veranderen'.

Dat je echt iets van dieren leren kan, weet Arjan Postma als geen ander. Hij heeft de gave om de wereld om ons heen nét op een andere manier te bekijken. Zo ziet hij bijzondere parallellen én hij laat ons zien wat we kunnen leren van de dieren om ons heen.

Mieren leren ons bijvoorbeeld dat je in je eentje de wereld kunt veranderen. Van dolfijnen weten we hoe we schepen efficiënter kunnen laten varen. En beuken en schimmels vertellen ons hoe échte samenwerking eruitziet. Arjan strooit verder op zijn bekende, aanstekelijke wijze met fascinerende overeenkomsten: van kindercrèches bij vossen tot taalonderwijs bij koolmeesjes. En op amoureus vlak zijn er ook parallellen: prostitutie is geen typisch menselijk verschijnsel en mannelijke spechten houden er zelfs hun eigen mancave op na!

Zoals altijd zijn de verhalen van Arjan origineel en verrassend, maar dit boek zal je inspireren om op een andere manier naar ons eigen (soms ook best gekke) menselijke gedrag te kijken.

tickets a 12,50 euro:

donderdag 12 november 2020

20:00 – 21:30 uur  

De Wilmersberg

Rhododendronlaan 7

7587 NL De Lutte

 

 

Meer informatie >

Een middag met Jaap Scholten in de Wilmersberg op 27 september

zondag 27 september 2020 14:11

Op zondagmiddag 27 september geeft Jaap Scholten een lezing in Landgoed De Wilmersberg
in de Lutte. Hij zal in gesprek gaan met Theo Hakkert over zijn bejubelde roman
'Suikerbastaard'. De lezing zal in principe buiten plaatsvinden. Mochten weersomstandigheden
dit niet toelaten, dan wordt uitgeweken naar de ruime binnenzaal.

Na afloop zal Jaap Scholten zijn werk signeren.

Kaarten a 12,50 (incl. consumptie) zijn uitsluitend online te reserveren:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-middag-met-jaap-scholten-over-zijn-boek-suikerbastaard-115175671534?aff=erelexpmlt

Zondag 27 september
Inloop: 14.00 uur
Aanvang: 14.30 uur

Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte  

Meer informatie >

Een positieve lezing van Mark Verhees op donderdag 1 oktober in De Wilmersberg

donderdag 1 oktober 2020 15:06

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg organiseren dit najaar weer een aantal lezingen met aansprekende namen.

DONDERDAG 1 OKTOBER : MARK VERHEES

Inloop vanaf: 19.30 uur
Start lezing: 20.00 uur

Alle info via bovenstaande link: kaarten €15,00

Het belooft een avond vol positiviteit, good vibes, energie en optimisme te worden! Juist in deze tijden komt het verhaal van Mark als geroepen.

Over zijn boek eenvoudig leven:

In een wereld vol chaos, onzekerheid en stress is het heerlijk om de rust, het vertrouwen en de kracht in jezelf te kunnen vinden. Ontdek de fijne, positieve energie die van binnenuit stroomt. Maak het jezelf eenvoudiger. Juist nu.

Bijzondere tijden bieden bijzondere kansen voor vernieuwing en verbetering. Van angst naar vertrouwen. Van stress naar zelfverzekerdheid. Van dichtklappen bij tegenslag naar veerkrachtig openbloeien.

Eenvoudiger leven is een goudeerlijk, openhartig en optimistisch verhaal over tien gelukzones in jezelf. Wat je zoekt, zul je vinden. Mark Verhees is manisch positief. Meer dan 600.000 mensen volgen zijn "Voor Positiviteit'. Zijn quotes, scheurkalenders, boeken, trainingen en online-programma's hebben honderdduizenden mensen blijvend positief beïnvloed. Mark is auteur van bestseller "De Vibe'.

De avond is inclusief een kop koffie of thee.

www.voorpositiviteit.nl

Donderdag 1 oktober
Inloop: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte  

Meer informatie >

Kindervoorstelling LOET op zaterdagochtend 10 oktober bij Broekhuis Oldenzaal

zaterdag 10 oktober 2020 11:23

Tijdens de Kinderboekenweek bezoekt Ruth Bakker traditiegetrouw onze winkels met een
familievoorstelling.

Voor de Kinderboekenweek 2020 speelt Ruth 'LOET bij oma op de pannenkoekenboot'.
Een hartverwarmende, interactieve en muzikale familievoorstelling, gebaseerd op het boek
'Oma Vogeltje' van Benji Davies.

Zaterdag 10 oktober | 11.00 - 12.00 uur
Grootestraat 16 | Oldenzaal
Toegang gratis & beperkt
Aanmelden: oldenzaal@boekhandelbroekhuis.nl

Meer informatie >

Lezing Fokke Obbema op donderdag 22 oktober in De Wilmersberg

donderdag 22 oktober 2020 15:06

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg organiseren dit najaar weer een aantal lezingen met aansprekende namen.

DONDERDAG 22 OKTOBER: FOKKE OBBEMA

Het belooft een bijzondere en interessante avond te worden met auteur en columnist van de Volkskrant Fokke Obbema. De avond is inclusief een kop koffie op thee. Hij zal deze avond worden geïnterviewd.

Hij ging dood. Heel even. Een hartstilstand. De meesten die dit krijgen, overleven het niet. Degenen die wél in leven blijven, houden vaak blijvende schade. Maar hij niet: journalist Fokke Obbema. Hij ontwaakte in het ziekenhuis, volledig in de war. Hij had de dood in de ogen gekeken en wist niet goed meer hoe verder te leven.

Om grip te krijgen op zijn bijna-doodervaring en zijn leven, interviewde hij 40 mensen over zingeving en betekenisgeving. Die interviews zijn nu gebundeld in het boek De zin van het leven.

Over zijn boek:

'De zin van het leven' is een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden. In september 2018 schreef Volkskrant-journalist en schrijver Fokke Obbema een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij het jaar daarvoor had gehad. Het stuk maakte veel los bij lezers en kreeg meer dan duizend reacties. De ervaring riep bij Obbema zelf grote levensvragen op, wat resulteerde in ‘de beste interviewserie van 2018’, aldus Matthijs van Nieuwkerk. Vanaf oktober 2018 publiceerde Obbema een veertigtal prikkelende gesprekken met zeer uiteenlopende gesprekspartners, waarbij de eerste vraag telkens luidde: ‘Wat is de zin van ons leven?’ Dit boek is een bundeling van deze gesprekken én het artikel waarmee alles begon.

We organiseren de lezingen volgens de richtlijnen van het RIVM. Hierdoor zal er minder zaalcapaciteit zijn dan u van ons gewend bent. Er zijn dus een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Er is uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen en aansluitend zal Fokke Obbema zijn boeken signeren.

Donderdag 22 oktober

Zaal open: 19.30 uur
Start lezing: 20.00 - 22.00 uur
Entree: 12,50

Tickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-avond-met-fokke-obbema-over-zijn-boek-de-zin-van-het-leven-115173220202 

Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte  

Meer informatie >

Lezing Sander Heijne over FANTOOMGROEI op zondag 1 november in De Wilmersberg

zondag 1 november 2020 15:06

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg organiseren dit najaar weer een aantal lezingen met aansprekende namen.

ZONDAG 1 NOVEMBER: SANDER HEIJNE

Zaal open: 14.00 uur
Start lezing: 14.30 uur

OVER DIT EVENEMENT

Sander Heijne en Hendrik Noten laten in ‘Fantoomgroei’ zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde. Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? En waarom accepteren we dat?

Deze vragen brachten de auteurs van premier Rutte via de oude familie Philips naar de boeken van Adam Smith. En van conferenties op Zwitserse bergtoppen tot de achterkamertjes van Den Haag. Vliegend door de tijd rollen ze van de ene verbazing in de andere. Met als conclusie: de huidige hang naar groei is geen noodzaak, maar het resultaat van een verhaal dat we zijn gaan geloven.

'Dit boek is een zoektocht naar een nieuw verhaal over een economie voor een andere, betere wereld. En als we die wereld kunnen schetsen, willen we deze ook realiseren, dat en niets minder is de ambitie van deze vertelling.’ -

Sander Heijne (1982) is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte jaren op de economieredactie van de Volkskrant en schreef daarna over marktwerking in de publieke sector voor De Correspondent. Van zijn eerste boek 'Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u' zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

We organiseren de lezingen volgens de richtlijnen van het RIVM. Hierdoor zal er minder zaalcapaciteit zijn dan u van ons gewend bent. Er zijn dus een beperkt aantal tickets beschikbaar.

De middag is inclusief een kop koffie of thee.

Er is uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen en aansluitend zal Sander zijn boeken signeren.

Zondag 1 november

Zaal open: 14.00 uur
Start lezing: 14.30 - 16.00 uur
Entree: 12,50

Tickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-middag-met-sander-heijne-over-zijn-boek-fantoomgroei-115177699600 

De middag is inclusief een kop koffie of thee.

Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte  

Meer informatie >