Oldenzaal

Een avond vol geluk met Ap Dijksterhuis op 6 november in Wilmersberg

maandag 1 januari 0001 00:00
Een avond vol geluk met Ap Dijksterhuis

Over dit evenement

Een avond vol geluk!

Schrijver, hoogleraar, ondernemer en spreker Ap Dijksterhuis vertelt over geluk. Wat zegt de wetenschap over waar we gelukkig van worden? En waar we niet gelukkig van worden? En waar denken we alleen maar dat we gelukkig van worden? Waar worden we gelukkig van in ons werk? Hoe belangrijk zijn onze relaties? En hoe belangrijk is geld? En als je meer geld dan je nodig hebt voor je eerste levensbehoeften, waar moet je dat geld dan aan uitgeven om nog gelukkiger te worden? In een avond met vaart en humor presenteert Ap Dijksterhuis een dwarsdoorsnede van drie van zijn recente boeken Op naar geluk (2015), Wie (niet) reis is gek (2017) en Maakt geld gelukkig? (2018)

Toegang € 15,00 (inclusief koffie en wat lekkers)

Bestel uw kaarten via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-avond-vol-geluk-met-ap-dijksterhuis-62255548020

Deze avond wordt georganiseerd door Bibliotheek Oldenzaal, Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg.

De Wilmersberg 
Rhododendronlaan 7
7587 NL De Lutte

Meer informatie >

UITVERKOCHT Rutger Bregman op 19 november over zijn nieuwe boek 'de meeste mensen deugen' in Oldenzaal

maandag 1 januari 0001 00:00
Een interessante avond met Rutger Bregman over zijn nieuwe boek 'de meeste mensen deugen' Adembenemend, weids en revolutionair!

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.

Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede?

Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.

Rutger Bregman (1988) is historicus. Hij brak wereldwijd door met zijn bestseller 'Gratis geld voor iedereen', die in 32 talen is vertaald.

Evenement in samenwerking met boekhandel Broekhuis, bibliotheek Oldenzaal & landgoedhotel De Wilmersberg.

Met onderstaand filmpje ging Rutger Bregman de hele wereld over. https://www.youtube.com/watch?v=P8ijiLqfXP0

Deze avond is helaas UITVERKOCHT

Deze avond wordt georganiseerd door Bibliotheek Oldenzaal, Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg.

De Wilmersberg 
Rhododendronlaan 7
7587 NL De Lutte

Meer informatie >

EDDY LOOHUIS SIGNEERT 'Van Balderik tot Boeskoolmenneke' op 2 NOVEMBER IN OLDENZAAL

maandag 1 januari 0001 00:00

Op zaterdag 2 november signeert Eddy Loohuis zijn boek 'Van Balderik tot Boeskoolmenneke' bij Boekhandel Broekhuis  Oldenzaal van 14.00 tot 15.30 (in den Vijfhoek 63). 

Van Balderik tot Boeskoolmenneke. Een historische lijn van kunstwerken in de openbare ruimte van Oldenzaal.

Op velerlei wijze is ‘kunst’ in Oldenzaal zichtbaar: kunstwerken in de vorm van speelobjecten, plaquettes, borstbeelden en herdenkingsmonumenten. Bijzondere kunstwerken zijn te bewonderen in parken en tuinen, zoals in het Kalheupinkpark, de Herdenkingstuin, Stadstuin 1862 en De Prinsentuin.

Auteur Eddy Loohuis ging op zoek en laat in zijn boek ‘Van Balderik en Boeskoolmenneke zien en lezen hoe ‘Kunst’ in Oldenzaal op velerlei wijze, met name in de laatste 150 jaar, vorm heeft gekregen. Zo wordt een historische lijn van 85 kunstwerken zichtbaar, in de openbare ruimte en in enkele openbare gebouwen.

Kijk, ervaar en doorgrond iets van de kunstzinnige ziel van Oldenzaal, zoals die zich in dit prachtige boek in al haar beeldende facetten aan ons toont. Openbare kunst, een openbaring voor bewoners en bezoekers van onze stad.

Het boek wordt uitgegeven door De Stichting Oldenzaalse Musea en is voor € 24,95 te koop bij Boekhandel Broekhuis.

 

 

Meer informatie >