Een middag met FRANK KRAKE en HANNELORE op 8 maart in 't Oale Roadhoes, Tubbergen

maandag 1 januari 0001 00:00
Een middag met FRANK KRAKE en HANNELORE op 8 maart in 't Oale Roadhoes, Tubbergen

Zondagmiddag 8 maart vindt een middag plaats omtrent het geruchtmakende boek 'Hannelore', het nieuwe boek van Frank Krake in 't Olae Roadhoes te Tubbergen.
Het verhaal over Hannelore, het meisje van de sekte, werd geschreven door de Hengelose auteur Frank Krake, die met 'Menthol' en 'De laatste getuige' al eerder opmerkelijke levensverhalen publiceerde.
Het verhaal speelt zich deels af in Tubbergen en Geesteren. Via politieagent Peter Withag uit Tubbergen hoorde Frank Krake jaren geleden voor het eerst over een meisje dat mede door zijn toedoen uit de klauwen van een sekte was gered. Withag speelde een cruciale rol bij de bevrijding en later ook bij de opsporing van de gevluchte sekteleiders.
Hoofdpersoon Hannelore zal in gesprek gaan met de auteur en Peter Withag. 

HET VERHAAL

Hannelore groeide vanaf haar derde op in de sekte ‘Gemeente Gods’, waar haar ouders actief lid van waren. Haar leven speelde zich grotendeels af binnen de muren van een oud klooster in Nederland. Vijftien jaar lang werd ze gehersenspoeld en leefde ze in haar eigen wereld. De charismatische en zichzelf ‘Profeet ’noemende sekteleider Sipke Vrieswijk voerde met zijn partner Aagje een waar schrikbewind. Niemand was veilig.

Dit boek biedt een unieke blik op het leven in een sekte, van binnenuit. Wat gebeurt daar precies? Wat doen de leden de hele dag? Wat drijft de sekteleider(s)? Hoe gaat hij om met zijn volgelingen en hoe krijgt hij voor elkaar dat ze doen wat hij wil? In hoeverre kan de politie mogelijke misstanden aanpakken?

Dit is een ongelofelijk maar volledig waargebeurd verhaal met de meest bizarre gebeurtenissen en plotselinge wendingen. Toen het einde nabij leek ‘ontvoerden’ de sekteleiders Hannelore naar Israël, Zweden en Cyprus. Na jaren gevangenschap, drank en drugs bevrijdde de politie haar, tegen haar eigen wil. Pas jaren later was Hannelore in staat om aangifte te doen. Een internationale klopjacht op Vrieswijk en zijn partner begon.

Vanaf dat moment begon ook pas haar echte strijd. Het gevecht om opnieuw te leren leven, weer Hannelore te worden in een vrije wereld. Met vallen en opstaan wist ze die strijd uiteindelijk te winnen. Nu leidt Hannelore (42) een gelukkig leven met haar grote liefde en vier kinderen en hoopt ze een voorbeeld te mogen zijn voor velen.

Een samenwerking van Het Oale Roadhoes, bibliotheek Tubbergen en Boekhandel Broekhuis.

Restaurant 't Oale Roadhoes
Grotestraat 60
7651 CK Tubbergen 
Zondag 8 maart 14.30 - 16.00
Entree: 10 euro
Kaartverkoop:
 https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-middag-met-frank-krake-en-hannelore-89296928517?aff=ebdssbeac

De middag is inclusief een kop koffie en een drankje na afloop!

Restaurant 't Oale Roadhoes
Grotestraat 60
7651 CK Tubbergen

 

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
MINDBUSZEUS2 : broekhuis