Een middag met Ilja Gort op 15 juni in Oldenzaal

zaterdag 15 juni 2024 16:00
Een middag met Ilja Gort op 15 juni in Oldenzaal
Landgoed de Wilmersberg en Boekhandel Broekhuis zijn trots om Ilja Gort te ontvangen op zaterdag 15 juni.
 
Ilja Gort komt vertellen over zijn nieuwe boek 'de flessentrekker'

Uiteraard kan dit niet zonder enkele lekkere wijnen van Chateau Gort & Gort!

De middag is inclusief 2 glazen wijn.
Inloop: 15.30 uur / Start 16.00 uur.

'De Flessentrekker' is een intrigerend boek over de rockster van de wijn die een geniale wijnvervalser blijkt

Maxim Dupont vervalst kostbare wijnen. Hij doet dat op een geniale manier en wordt de rockster van de wijn. Op het toppunt van zijn roem krijgt hij een affaire met Claudine, de eigenares van een vooraanstaande wijnwinkel. Beiden blijken een dubbele agenda te hebben. Toch worden ze partners in crime en gaan de strijd aan met een machtige organisatie uit de hoogste regionen van Frankrijk die op veel grotere schaal wijnen vervalst. Welkom in de wereld van de valse wijn en het grote geld. De Flessentrekker houdt je vanaf de eerste bladzijde in zijn greep en laat je niet meer los. Met een humor zoals alleen Gort die bezit, onthult de roman geheimen die de wijnwereld liever verborgen zou hebben gehouden. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van suspense, van Frankrijk en van mooie wijn.

 

Wijnboer en schrijver Ilja Gort groeide op in Soest. Zat op zesjarige leeftijd urenlang te drummen op alles wat los en vast zit. Speelde op zijn tiende in een drietal lokale bands. Werd drummer bij de Haagse popgroep After Tea. Leerde zichzelf gitaar- en pianospelen, schreef songs en produceerde platen voor diverse artiesten.

Kocht in 1994 een vervallen wijnchâteau bij Bordeaux, en al vrij snel wonnen zijn wijnen hoge onderscheidingen op belangrijke wijnconcoursen en werd hij uitgekozen als een van de beste wijnboeren van Frankrijk.

Zijn wijnen worden bij Albert Heijn verkocht, en bij de Nederlandse publieke omroep heeft hij een eigen televisieprogramma, Gort over de Grens.

Samen met zijn vrouw Caroline d’Hollosy woont en werkt hij afwisselend in Nederland en in Frankrijk, samen met zijn zoon Klaas en zijn vriendin Meriam, hun zoontje Charlie, kasteelhond Picard en Eekie de eekhoorn.

Wilt u na afloop blijven dineren bij Landgoed de Wilmersberg, reserveer dan tijdig uw tafel.

Wat: Een middag met Ilya Gort inclusief wijn!
Wanneer: Zaterdag 15 juni 16:00 uur
Waar: De Wilmersberg
          Rhododendronlaan 7
          7587 NL De Lutte
Aanmelden via  Eventbrite https://www.eventbrite.nl/e/een-middag-met-ilja-gort-tickets-912814993217?aff=ebdsoporgprofile
De kosten bedragen €17,50 inclusief twee glazen wijn.

 

  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : broekhuis