VERVALLEN: Lezing Fokke Obbema op donderdag 22 oktober in De Wilmersberg

donderdag 22 oktober 2020 15:06
VERVALLEN: Lezing Fokke Obbema op donderdag 22 oktober in De Wilmersberg

VERVALLEN

Boekhandel Broekhuis en Landgoed de Wilmersberg organiseren dit najaar weer een aantal lezingen met aansprekende namen.

DONDERDAG 22 OKTOBER: FOKKE OBBEMA

Het belooft een bijzondere en interessante avond te worden met auteur en columnist van de Volkskrant Fokke Obbema. De avond is inclusief een kop koffie op thee. Hij zal deze avond worden geïnterviewd.

Hij ging dood. Heel even. Een hartstilstand. De meesten die dit krijgen, overleven het niet. Degenen die wél in leven blijven, houden vaak blijvende schade. Maar hij niet: journalist Fokke Obbema. Hij ontwaakte in het ziekenhuis, volledig in de war. Hij had de dood in de ogen gekeken en wist niet goed meer hoe verder te leven.

Om grip te krijgen op zijn bijna-doodervaring en zijn leven, interviewde hij 40 mensen over zingeving en betekenisgeving. Die interviews zijn nu gebundeld in het boek De zin van het leven.

Over zijn boek:

'De zin van het leven' is een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden. In september 2018 schreef Volkskrant-journalist en schrijver Fokke Obbema een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij het jaar daarvoor had gehad. Het stuk maakte veel los bij lezers en kreeg meer dan duizend reacties. De ervaring riep bij Obbema zelf grote levensvragen op, wat resulteerde in ‘de beste interviewserie van 2018’, aldus Matthijs van Nieuwkerk. Vanaf oktober 2018 publiceerde Obbema een veertigtal prikkelende gesprekken met zeer uiteenlopende gesprekspartners, waarbij de eerste vraag telkens luidde: ‘Wat is de zin van ons leven?’ Dit boek is een bundeling van deze gesprekken én het artikel waarmee alles begon.

We organiseren de lezingen volgens de richtlijnen van het RIVM. Hierdoor zal er minder zaalcapaciteit zijn dan u van ons gewend bent. Er zijn dus een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Er is uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen en aansluitend zal Fokke Obbema zijn boeken signeren.

Donderdag 22 oktober

Zaal open: 19.30 uur
Start lezing: 20.00 - 22.00 uur
Entree: 12,50

Tickets: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-een-avond-met-fokke-obbema-over-zijn-boek-de-zin-van-het-leven-115173220202 

Landgoed De Wilmersberg
Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte  

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : broekhuis