• 2e hands inkoop en verkoop
  • 3 exclusiefboeken

Bibliofiele en Exclusieve boekobjecten

Boekhandel Broekhuis verwerft al jaren bijzondere boekuitgaven die u niet in onze winkels noch in het Enschedese antiquariaat tegen zult komen. Deze boekjuwelen bevinden zich in een besloten ruimte in Hengelo, die enkel op afspraak bezocht kan worden.
 
Een deel bestaat uit gesigneerde bibliofiele uitgaven (veelal in nieuwstaat) van bevriende auteurs, waaronder Arnon Grunberg en Maarten 't Hart.
Daarnaast beschikken we over een fraaie, gelimiteerde collectie kunst/boekobjecten, genummerd en gesigneerd. Dat varieert van exclusieve edities van Paul McCartney, Herman Brood tot kunstenaars als Christo.
Ook is voor cartografen en liefhebbers van atlassen een bezoek aan Hengelo te overwegen. 
 
Op deze pagina worden met regelmaat unieke titels toegevoegd met titelbeschrijving en bijzondere kenmerken van het exemplaar.
 
Mocht u interesse hebben in een van de titels kunt u contact opnemen met Kees Schafrat ([email protected]).
 
p.s.: Deze collectie is niet vindbaar in onze webshop.
 
 

Bibliofiele boeken

ARNON GRUNBERG / THÉ TJONG-KHING: De lezer en zijn gigolo (Genummerde editie)

De eerste ontmoeting tussen auteur Arnon Grunberg en illustrator Thé Tjong-Khing vond plaats in het voorjaar van 2022. Hieruit ontstond een correspondentie die al snel tot een onverwachte samenwerking leidde.

De lezer en zijn gigolo is de eerste gezamenlijke uitgave waarin beide prijswinnaars bijdragen aan elkaars geluk en inzichten. Het verscheen ter gelegenheid van de 60e verjaardag van boekverkoper en uitgever Kees Schafrat op 30 november 2022.

De eenmalige editie, zowel regulier als genummerd is uitverkocht. Het gaat hier om een archiefexemplaar.

Conditie: nieuw, nummer 60
Luxe paperback, 32 pagina’s
Gesigneerd door Arnon Grunberg en Thé Tjong-Khing
Prijs € 70,00

 

ARNON GRUNBERG / Een kind, 50, Amerikaan (Genummerde editie)

Arnon Grunberg werd 50 jaar op 22 februari 2021. Arnon schreef hiervoor het verhaal ‘Een kind, 50, Amerikaan’. Hierin komen de drie actuele thema’s voor hem aan bod. Dit bibliofiele boekje is door boekverzorger Martien Frijns fraai vormgegeven in een zeer beperkte oplage.

Op dit moment is nog een enkel genummerd -exemplaar beschikbaar.

De illustraties zijn van zijn stiefzoon Mayu, die samen met Arnon Grunberg de uitgave signeerde.

Conditie: nieuw, nummer 45
Luxe paperback, 16 pagina’s
Gesigneerd door Arnon Grunberg en Mayu
Prijs € 30,00

 

Willem Wilmink – Cabaretliedjes (2022)

Lang voordat hij zijn officilële debuut maakte schreef Willem (toen nog Wim) Wilmink liedjes voor het Amsterdamse studentencabaret La pie qui chante (De ekster die zingt). Wilmink schreef deze liedjes in kleine cahiers. Hij maakte er zelf illustraties bij. Slechts drie van deze liedjes werden later door Wilmink opgenomen in latere bundels. Deze werden door hem gewijzigd of van een andere titel voorzien. Ook verdween daarbij een van de liedjes de opdracht aan Hedy D’Ancona voor wie hij een hevige, maar onbeantwoorde liefde koesterde. De rest van de Cabaretliedjes bleef ongepubliceerd. De liedjes tonen al veel van wat Wilmink later zo’n geliefd dichter zou maken. Ze hebben de voor hem zo kenmerkende, vaak bedrieglijke lichte toon vol van mooie beelden. Ze vormen daarmee een waardevolle aanvulling op het eerder gepubliceerde werk. Het originele cahier werd door Wobke Wlmink-Klein geschonken aan het Literatuurmuseum te Den Haag.

De liedjes uit het cahier Cabaretliedjes verschijnen nu integraal in deze eenmalige bibliofiele uitgave. Ook alle illustraties van Wilmink zijn erin opgenomen. Het werd bezorgd en van een verantwoording en verhelderende noten voorzien door Vic van de Reijt. Het boek werd in vierkleurendruk gedrukt op geschept Zerkall-Bütten papier in een oplage van 100 genummerde exemplaren waarvan 80 voor de verkoop. Het is gestoken in een halflinnen band met platten van handgeschept Nepalees papier.

Conditie: nieuw, nummer 21
Gebonden, 88 pagina's
Prijs: € 86,00

 

Willem Wilmink – Cabaretliedjes (Luxe editie) 2022

Lang voordat hij zijn officilële debuut maakte schreef Willem (toen nog Wim) Wilmink liedjes voor het Amsterdamse studentencabaret La pie qui chante (De ekster die zingt). Wilmink schreef deze liedjes in kleine cahiers. Hij maakte er zelf illustraties bij. Slechts drie van deze liedjes werden later door Wilmink opgenomen in latere bundels. Deze werden door hem gewijzigd of van een andere titel voorzien. Ook verdween daarbij een van de liedjes de opdracht aan Hedy D’Ancona voor wie hij een hevige, maar onbeantwoorde liefde koesterde. De rest van de Cabaretliedjes bleef ongepubliceerd. De liedjes tonen al veel van wat Wilmink later zo’n geliefd dichter zou maken. Ze hebben de voor hem zo kenmerkende, vaak bedrieglijke lichte toon vol van mooie beelden. Ze vormen daarmee een waardevolle aanvulling op het eerder gepubliceerde werk. Het originele cahier werd door Wobke Wlmink-Klein geschonken aan het Literatuurmuseum te Den Haag.

De liedjes uit het cahier Cabaretliedjes verschijnen nu integraal in deze eenmalige bibliofiele uitgave. Ook alle illustraties van Wilmink zijn erin opgenomen. Het werd bezorgd en van een verantwoording en verhelderende noten voorzien door Vic van de Reijt. Deze luxe editie van het boek werd in vierkleurendruk gedrukt op geschept Zerkall-Bütten papier en door Boekbinderij Phoenix in half oasis gebonden in een oplage van 20 genummerde exemplaren. Het is gestoken in een halflinnen band met platten van handgeschept Nepalees papier.

Conditie: nieuw, nummer 6
In half oasis gebonden, 88 pagina's
Prijs: € 345,00

 

ARNON GRUNBERG / VERGEET MIJN BRIEVEN: De Esther-brieven 30 jaar jubileumeditie (laatste genummerd, gesigneerd exemplaar)

Aangevulde heruitgave van de correspondentie tussen Arnon Grunberg en Esther Krop begin jaren '90 in een oplage van slechts 20 exemplaren.

Deze uitgave verscheen in februari 2023 ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van hun vroege briefwisseling.

De nieuwe editie, in een luxe doos bevat:

  • 2 hervonden en niet eerder gepubliceerde brieven van Arnon Grunberg aan Esther Krop (augustus 1992) 
  • 1 hervonden en niet eerder gepubliceerde brief van Esther aan Arnon (september 1992) 
  • Nieuw voorwoord van Arnon (2023) 
  • Nieuwe afdruk van de beroemde foto van Koos Breukel uit 1994. Deze gesigneerde, genummerde editie (Silver gelatine print). 
  • 2 ingesloten publicaties: Arnon Grunberg 'Brieven aan Esther' 2011 in gesigneerde luxe en handelseditie 


Conditie: nieuw, nummer 12/20
In cassette
Gesigneerd door Arnon Grunberg en Esther Krop
Prijs € 375,00

 

Pieter Waterdrinker / 'Een thuiskomst in de fantoomstad'

'Een thuiskomst in de fantoomstad' van Pieter Waterdrinker verscheen
december 2022 in een oplage van 90 exemplaren bij Avalon Pers.
De tekst van deze bibliofiele uitgave werd gezet uit de Haarlemmer.
 
Pieter Waterdrinker leest 'Een thuiskomst in de fantoomstad'
op 23 december 2022 in De Pletterij te Haarlem
 

De eenmalige editie is uitverkocht. Het gaat hier om een archiefexemplaar.

Conditie: nieuwLuxe paperback, 24 pagina’sGesigneerd door Pieter WaterdrinkerPrijs € 50,00

 

Exclusieve boekobjecten

GODFRIED BOMANS / THÉ TJONG-KHING SPROOKJES SET

Het Godfried Bomans Sprookjesboek is het tweede boek met Bomans-sprookjes dat uitgeverij Sunny Home uitgeeft. Het vorige sprookjesboek was De gierige koning. Ook dit keer worden de sprookjes weer geïllustreerd door de onvolprezen Thé Tjong-Khing, maar het aardige is dat de illustrator dit keer ook de sprookjes geselecteerd heeft. En dat is een interessante invalshoek, want hij heeft de sprookjes niet per se uitgekozen om literaire redenen, maar om hun illustreerbaarheid. Wat dat betekent, licht Tjong-Khing nader toe in het Woord vooraf. De keuze viel op verhalen ‘met donkere randjes’, een sprookjessubgenre waar Bomans in uitblonk, en verhalen waarbij hij iets kon tekenen wat er niet staat. (TZUM)

De (inmiddels) uitverkochte eerste druk verscheen in vier omslagen. Enkele complete sets werden door de illustrator gesigneerd. Inclusief gesigneerde poster.

Conditie: nieuw
Gebonden, 144 pagina's
Set van 4 gesigneerd door Thé Tjong-Khing
Prijs € 140,00

 

ARNON GRUNBERG – ONZE PAUS

Het laatste auteursexemplaar van de gelimiteerde en gesigneerde uitgave ‘Onze Paus’.

De oplage bestaat uit 69 Romeins genummerde exemplaren, elk in het colofon gesigneerd door de auteur, de fotograaf en de vertaler. Dit exemplaar is nummer 32.

Deze uitgave uit 2010 van uitgeverij Norman Bates te New York, vormgegeven door J. Tapperwijn, bestaat uit de tekst van het toneelstuk in het Nederlands en in het Pools, een op de tekst geïnspireerde fotoserie van Paul Blanca, de afwijzingsbrief van Krystyna Meissner en het antwoord van Arnon Grunberg, beide in facsimile. De vertaling in het Pools is van Karol Lesman.

De zes in opdracht vervaardigde foto's (formaat 25 x 25 cm) van Paul Blanca zijn afgedrukt door Visual Design te Amsterdam en afzonderlijk gesigneerd door de fotograaf.

Het geheel is gevat in een fluwelen, met Dainel Original Pivoine 48 afgewerkte doos (34 x 34 cm), vervaardigd door Pau Groenendijk te Amsterdam.

Conditie: nieuwstaat, nummer 32
Gesigneerd door Arnon Grunberg
Prijs € 1.000,-

 

JAN CREMER – BARBAAR OP IBIZA (KUNST EN BOEK, genummerd en gesigneerd)

Speciaal ter gelegenheid van Jan Cremers tachtigste verjaardag (2020) maakte uitgeverij Joh. Enschedé Amsterdam i.s.m. uitgeverij de Bezige Bij een piëzografie. Uit zijn vruchtbare en succesvolle Ibiza-periode, begin jaren ’60, koos Jan Cremer zelf het schilderij Ibiza nr. 700 uit 1962.

Boekhandel Broekhuis kocht de laatste uitgeversexemplaren.

Deze genummerde en gesigneerde piëzografie hoort bij de speciale verjaardagsoplage van het boek Barbaar op Ibiza, dat eveneens en bijpassend, genummerd en gesigneerd is.

Conditie: nieuw
Boek in cassette, 432 pagina’s met facsimile-affiche uit 1962. No 70
Gesigneerd door Jan Cremer

Inclusief:
Ibiza nr. 700 (formaat 68 x 92,5 cm, no 70 (Piëzografie )
Gesigneerd door Jan Cremer
Inclusief certificaat

Prijs € 495,00

 

HERMAN BROOD - Ik aksepteer u zoals ik ben | Collector’s edition (2021)

20 jaar na het overlijden van Rock-'n-Roll artiest en kunstenaar Herman Brood ontdekten zijn vrouw Xandra Brood en zus Beppie Brood enkele dozen afgeladen met niet eerder vertoonde tekeningen, brieven, postkaarten, schetsen en poëzie vol humor, liefde, drama en verdriet. Deze bijzondere ontdekking is nu gebundeld in een mega uitgave.

Deze gelimiteerde uitgave met een oplage van slechts 500 exemplaren omvat ruim 3750 niet eerder vertoonde werken van Herman Brood. Met z’n 2000 pagina’s, een formaat van 33 x 47 cm en een dikte van 15 cm is deze uitgave niet alleen qua inhoud, maar ook qua omvang indrukwekkend. De editie is uitverkocht.

De uitgave is met de hand gemaakt, genummerd en is gesigneerd door Beppie en Xandra Brood. Samen met een cahier - waarin het voorwoord van Beppie en Xandra is opgenomen - en een certificaat van echtheid ligt het boek in een prachtig vormgegeven doos met lenticulaire druk.

Conditie: nieuw (ongeopend in doos). No 87/500
Bindwijze: Boekblok, 2000 pagina’s / 33 x 47 cm
Taal: Nederlands
Oplage 500 (uitverkocht)
Prijs: € 4.500,00

 

HARRY BENSON, PAUL (MCCARTNEY) – COLLECTOR’S EDITION

Een intieme inkijk in het leven van een van de grootste muzieklegendes aller tijden door een iconische fotograaf. Harry Benson volgde Paul McCartney vanaf 1964 via de jaren ’70 (Wings) tot aan de idyllische jaren met Paul’s familie op de boerderij.
Paul brengt de evolutie van een pop superster en de mens in beeld door meer 100, veelal niet eerder gepubliceerde foto’s.

Het boek zit in een acylic doos (26.9 x 37.3 cm, 6 kg)

Conditie: nieuw (ongeopend in doos).
Hardcover, 172 pagina’s.
Taal: Engels
Gesigneerd door Harry Benson
Nummer: 295 / 600
Prijs: € 1.200,00

 

LUXE EDITIE BOMANS/ KHING: DE GIERIGE KONING ARCHIEFEXEMPLAAR

Het herontdekte sprookje 'de gierige Koning' van Godfried Bomans en illustrator Thé Tjong-Khing verscheen in het voorjaar van 2022 en beleefde inmiddels drie drukken.
In het najaar van 2023 zal het sprookje als theatervoorstelling te zien zijn.

In april 2022 verscheen een gelimiteerde, luxe editie van De gierige koning. Een luxe cassette met daarin het genummerde boek met elk een unieke illustratie plus bonusprint van de destijds 88-jarige Thé Tjong-Khing.

Oplage 88 exemplaren, dit archiefexemplaar is no. 84
Gebonden in luxe handgemaakte cassette, 144 pagina's
Prijs €88,00

 

Exclusieve Thé Tjong Khing illustratie Arnon Grunberg

Op 22 februari 2023, de 52e verjaardag van Arnon Grunberg, werd de auteur in het Amsterdamse Torpedo theater toegesproken door bevriend acteur Kees Hulst.
Ook illustrator Thé Tjong Khing bevond zich onder de toehoorders. Diezelfde avond nog vatte hij de toespraak van Kees Hulst passend samen in een iconische tekening.
Het origineel zal een museale bestemming krijgen.
Uitgeverij Sunny Home maakte een reproductie van slechts 10 exemplaren, waarvan er nog drie voor de verkoop zijn.

Nummer 9/10
Reproductie tekening (in passe-partout)
Prijs €45,00

 

ARNON GRUNBERG / WONDERZALF

Grunbergs Wonderzalf. New York, Norman Bates, 2010.

Onbedrukt metalen blik, waarin verzameld: vier plastic potjes/ flesjes met geneeskrachtige producten van het vrouwenklooster Heilige Stefan Piperski, een beschrijving op doorzichtig papier en een tekstboekje (cahiersteek, 40 p.). Vervaardigd in een oplage van 100 genummerde en gesigneerde exemplaren. 1e druk.

Dit exemplaar betreft een nieuw archiefexemplaar van de auteur.

Conditie: nieuw, nummer 8
Luxe paperback, 32 pagina’s
Gesigneerd door Arnon Grunberg
Prijs €225,00

 

HUNDERTWASSER 1928 -2000 TASCHEN

Limited Art Edition (10,000 exemplaren), met een kleurenets, genummerd en voorzien van een Hundertwasser estate stempel. Taschen 2001.

Deze editie, het laatste door Friedensreich Hundertwasser ontworpen boek bevat:

Twee volumes in cassette, ontworpen door Hundertwasser, met fraaie bedrukking.
Hundertwasser’s originele layout design
1.474 pagina’s en 1.900 illustraties, gedocumenteerd biografie van Hundertwasser en zijn oeuvre van 1928 tot 2000, met persoonlijk commentaar van de kunstenaar.

Een originele 24 x 20 cm kleuren ets, speciaal vervaardigd voor deze editie, genummerd en voorzien van een Hundertwasser estate stempel.

Conditie: goed, nummer 9057 inclusief originele doos
Prijs €495,00

 

pro-mbooks1 : broekhuis