EXCLUSIEVE GRUNBERGUITGAVE

dinsdag 5 oktober 2021
EXCLUSIEVE GRUNBERGUITGAVE

EXCLUSIEVE GRUNBERGUITGAVE

De laatste 2 archiefexemplaren van de gelimiteerde en gesigneerde uitgave ‘Onze Paus’ komen uit de Grunbergkluis. Het script voor een in Polen uiteindelijk geweigerd toneelstuk werd door Uitgeverij Norman Bates prachtig uitgegeven in een fluweelrode cassette. Met tekst, zes speciaal vervaardigde en gesigneerde foto’s van Paul Blanca, verantwoording en bijbehorende correspondentie. Een kunstwerk voor de vele Grunbergfans. De cassette kost 1.250 euro, incl. bezorging aan huis.

Voor informatie: kees@boekhandelbroekhuis.nl

Onze Paus is in februari 2007 door Arnon Grunberg geschreven in opdracht van het Wroclawski Teatr Wspolczezny in Polen. Het is niet tot opvoering gekomen: Op 30 maart van dat jaar liet theaterdirectrice Krystyna Meissner de auteur weten af te zien van samenwerking.

Deze uitgave uit 2010 van uitgeverij Norman Bates te New York, vormgegeven door J. Tapperwijn, bestaat uit de tekst van het toneelstuk in het Nederlands en in het Pools, een op de tekst geïnspireerde fotoserie van Paul Blanca, de afwijzingsbrief van Krystyna Meissner en het antwoord van Arnon Grunberg, beide in facsimile. Het geheel is gevat in een met Dainel Original Pivoine 48 afgewerkte doos (34 x 34 cm), vervaardigd door Pau Groenendijk te Amsterdam. Het uitgeverslogo is ontworpen door Gert Dumbar.

De vertaling in het Pools is van Karol Lesman. De zes in opdracht van Norman Bates vervaardigde foto's (formaat 25 x 25 cm) van Paul Blanca zijn afgedrukt door Visual Design te Amsterdam en afzonderlijk gesigneerd door de fotograaf.

De antwoordbrief van Arnon Grunberg is uitgetypt op de Triumph-Adler Gabriele 7007L schrijfmachine die de auteur ontving voor zijn eerste toneelstuk 'Koningen Frambozenrood' uit 1988. De defecte letter 'a' is door de auteur gecorrigeerd.

De oplage bestaat uit 69 Romeins genummerde exemplaren, elk in het colofon gesigneerd door de auteur, de fotograaf en de vertaler.

Er zijn nog slechts 2 exemplaren beschikbaar voor de verkoop. De prijs bedraagt 1.250 euro, inclusief bezorging.

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share
pro-mbooks1 : broekhuis