elke zomer een broekhuis zomer
   
 
 
 
  Nieuwsbrief 16/2019  
 
 

ZOMERLEZEN BIJ BROEKHUIS

De Engelse schrijver Colin Wilson (1931-2013) sprak ooit de woorden:

Zomer en winter zijn in Engeland gemakkelijk te onderscheiden:
in de zomer is de regen iets warmer.

Had hij nu nog geleefd dan was hij wellicht op zijn uitspraak teruggekomen:
met 38.1 graden werd in juli namelijk het Britse temperatuurrecord verbroken. 
En dan staat nu augustus voor de deur, statistisch gezien de warmste maand...

De beste voorbereiding op eventuele nieuwe hittegolven begint bij Broekhuis;
de beste remedie tegen de hitte blijft toch met een goed boek de schaduw op te zoeken.

Tot ziens in onze winkels of op www.boekhandelbroekhuis.nl
 
 

 
boek van de maand augustus: stad van meisjes (elizabeth gilbert)
   
 
 
     

BROEKHUIS BOEK VAN DE MAAND AUGUSTUS
STAD VAN MEISJES (ELIZABETH GILBERT)

New York, 1940. De negentienjarige Vivian Morris heeft het eerste jaar van de universiteit niet gehaald, en haar ouders besluiten dat ze bij haar tante in New York moet gaan wonen. Ze is eigenaar van een roemrucht vervallen theater in Manhattan, en Vivian voelt zich er meteen thuis in deze extravagante wereld. Ze mag achter de schermen werken en kostuums ontwerpen, maar als ze voor een schandaal zorgt staat haar wereld op zijn kop en zal ze pas jaren later alle gevolgen kunnen overzien.

Stad van meisjes is een bijzondere en fonkelende roman over een vrouw die in opstand komt en vecht voor de vrijheid om zichzelf te zijn en om te kiezen voor een liefde die anders is dan anders.

BESTEL / RESERVEER € 24.99

 
 
broekhuis tip van de maand: heimweeland (kati naumann)
   
 
 
 

KATI NAUMANN
HEIMWEELAND


In een zoektocht naar zichzelf zoekt Milla via geotracking naar verloren plaatsen. Midden in het Thüringer Woud stuit ze op een overwoekerd hotel, waar ze een schriftje van een jong meisje vindt. Het herbergt een familiegeheim met wortels in de DDR en uitlopers naar het heden.

Het gebied rond hotel Waldeshöh was onderdeel van het niemandsland tussen de twee Duitslanden, Sperrgebiet. Bezit werd onteigend, bewoners verplaatst. Zo ook de familie Dressels, eigenaar van het hotel. Als ze na de val van de Muur terug willen naar hun geboortegrond, blijkt de DDR ze al lang vergeten te zijn. Maar Milla krijgt het schriftje en het meisje niet uit haar hoofd…

BESTEL / RESERVEER € 22.99

   
 
nieuw: dagelijksheden (remco campert)
   
 
 
   

REMCO CAMPERT
DAGELIJKSHEDEN

Afgelopen zondag 28 juli vierde Remco Campert zijn negentigste verjaardag.

Zijn dagen zijn al zo lang hij leeft vol van avontuur. Terwijl hij in huis rommelt, een ommetje maakt of uit het raam tuurt, fladderen zijn gedachten als opgeschrikte vogels alle kanten uit en ontluiken zijn herinneringen. Voorbijratelende rolkoffers voeren hem naar laag overvliegende bommenwerpers. Achterkleinkinderen die hun eerste stappen zetten roepen beelden op van bergen die hij zelf al wandelend bedwong.

In Dagelijksheden zijn bijna honderd korte verhalen uit Elsevier voor het eerst bijeengebracht. Vol van zachte melancholie, dansende zinnen en speelse associaties.

BESTEL / RESERVEER € 21.99

 
 
nieuw: een goede daad (david baldacci)
   
 
 
 

DAVID BALDACCI
EEN GOEDE DAAD

Het eerste boek in een compleet
nieuwe reeks met een nieuw hoofdpersoon.

Oorlogsveteraan Aloysius Archer komt in 1949 vrijuit de gevangenis, waar hij zat voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd.

De zoektocht naar werk brengt hem naar een bar waar hij Hank Pittleman, een van de machtigste zakenmannen in het stadje, treft. Deze biedt hem een baan aan, maar wat in eerste instantie een simpel klusje lijkt – innen van een schuld – blijkt algauw een stuk complexer te liggen. Dan wordt er een moord gepleegd en Archer is de belangrijkste verdachte. beseft hij dat hij wel eens snel weer in de gevangenis zou kunnen belanden. Tenzij hij zelf de moordenaar weet te vinden…

BESTEL / RESERVEER € 21.99

     
 
nieuw: vergiffenis (donna leon)
   
 
 
   

DONNA LEON
VERGIFFENIS

Het nieuwste deel in de verslavende
Commissario Brunetti reeks!

Commissario Brunetti wordt door een vriendin benaderd om een oogje te houden op haar zoon, omdat ze hem van drugsgebruik verdenkt. Als haar man vervolgens midden in de nacht bewusteloos onder een brug wordt gevonden, lijkt er een verband te zijn met het gedrag van de zoon.

Ondertussen gaat binnen de Questura het gerucht dat er een lek is binnen het politieapparaat, waarbij de bewijzen zich tegen Signorina Elettra lijken op te stapelen. Maar de waarheid is, zoals Brunetti al vaker heeft ondervonden, niet zo eenduidig als verwacht.

BESTEL / RESERVEER € 20.99

 
 
nieuw: mijn broer heet jessica (john boyne)
   
 
 
 

JOHN BOYNE
MIJN BROER HEET JESSICA

Van de auteur van
De jongen in de gestreepte pyjama

Broers Sam en Jason zijn altijd onafscheidelijk geweest. Tot Jason op een dag opbiecht dat hij zich al zijn hele leven een meisje voelt. Het is voor Sam en hun ouders een grote schok. 

Kan de familie toch begrip opbrengen voor Jasons gevoelens? En hoe lang houdt Jason het vol zonder de acceptatie van de mensen van wie hij houdt?

In dit hartverscheurende verhaal weet John Boyne transseksualiteit met zorg te belichten en te normaliseren, zonder belerend te worden. Een prachtig verhaal over liefde & moed om jezelf te durven zijn.

BESTEL / RESERVEER € 18.99

 

 
 
nieuw: steeds verder weg (helena fox)
   
 
 
   

HELENA FOX
STEEDS VERDER WEG

Een indringend, bejubeld young adult verhaal

Biz lijkt een gewone tiener. Maar ze maakt deel uit van een grote vriendengroep waar ze niet helemaal zichzelf kan zijn. Ze twijfelt over haar seksualiteit en niemand mag dan ook weten dat ze met haar beste vriendin heeft gezoend.

Ook praat ze met haar vader, die er eigenlijk niet zou moeten zijn, want hij is dood. Ze vertelt ook niemand over de duistere gedachten die door haar hoofd spoken.
  
Dan gebeurt er iets waardoor Biz totaal de weg kwijtraakt. Biz besluit dat het misschien makkelijker, beter, fijner is om helemaal weg te zweven. Of misschien, misschien – is er een andere optie die ze nog niet kan zien...

BESTEL / RESERVEER € 20.99

 
 
nieuw: wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt
(edward van de vendel & martijn van der linden)
   
 
 
 

EDWARD VAN DE VENDEL &
MARTIJN VAN DER LINDEN
WAT JE MOET DOEN ALS JE OVER EEN NIJLPAARD STRUIKELT

'Schitterend' * * * * *  NRC Handelsblad

Wat doe je als geen lievelingsdier hebt? Als je opa zich steeds minder herinnert? Als je verliefd bent op een jongen, of juist op een meisje? Na het lezen van deze grappige en soms gevoelige gedichten weet je precies hoe je het aan moet pakken – of juist niet…

Bekroond auteur Edward van de Vendel schreef sprankelende gedichten, meesterlijk geïllustreerd door Gouden Penseelwinnaar Martijn van der Linden. Eerder maakten zij samen Stem op de okapi, (bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs)

BESTEL / RESERVEER € 17.99

   
 
zomeractie: korting op drie kookboeken van carrera culinair
   
 
 
   

ZOMERACTIE: € 5 KORTING OP DE
VISBIJBEL, SALADEBIJBEL & BROODBIJBEL

Na de acties rond Moeder- en Vaderdag is Carrera Culinair terug met een zomeractie:

Van 16 juli tot en met 16 september
ontvangt u € 5 korting op de Visbijbel, Saladebijbel en de Broodbijbel.

De kookbijbels van Carrera Culinair zijn geroemd vanwege de luxe uitgevoering en de aantrekkelijke mix van zowel klassieke, maar ook verrassende eigentijdse recepten.

Behalve dat ze daarom niet misstaan in elke serieuze kookboekencollectie zijn het ook nog eens ideale boeken om cadeau te doen!

Visbijbel: BESTEL / RESERVEER € 24.99
Saladebijbel: BESTEL / RESERVEER € 24.99
Broodbijbel: BESTEL / RESERVEER € 24.99

 
 
tot slot: zuidenwind, de nieuwe suzanne vermeer, verschijnt op 6 augustus
   
 
 
 

SUZANNE VERMEER
ZUIDENWIND (verschijnt 6 augustus)

In de zomer van 1988 gaan Nicole en haar beste vriendin Marjolein na hun eindexamen op vakantie naar Benidorm om een paar weken onbekommerd te feestvieren – luieren op het strand, dansen tot diep in de nacht – voordat ze definitief een streep onder hun middelbareschooltijd zetten. Maar dan gaat het mis. Jaloezie. Ruzie. En een van hen zal Nederland nooit meer terugzien.

Dertig jaar later ontmoet de 21-jarige Iris Peters een mysterieuze jongeman in het kunstenaarsdorp Bergen aan Zee. Het is het begin van reeks vreemde gebeurtenissen, die in verband lijken te staan met wat er destijds in Benidorm is gebeurd…

BESTEL / RESERVEER € 9.99

     
MINDBUSZEUS2 : broekhuis