Nieuwsbrief  12 / 2024  
 
 

 

De maand Juni bij Boekhandel Broekhuis

'De kat is kosmopolitisch, zijn thuisland is overal.'
Citaat van Giovanni Rajberti - Italiaanse schrijver en dichter (1805 - 1861)

Dit citaat is ook van toepassing op de literatuur; òòk daar is er een grote plaats voor de kat weggelegd. Denk aan de kat Behemoth in Boelgakov's De meester en Margarita, de Cheschire Cat in Alice in Wonderland of de vele katten in het werk van auteurs als Murakami en Poe. Of de vele bestsellers die de laatste jaren verschenen als Het verhaal van de kat die de boeken wilde redden, Reisverslag van een kat, Ik ben een kat, Bob de straatkat... de lijst is eindeloos. In juni kunnen we aan die lijst wederom een mooie titel toevoegen. Welke dat is, leest u in deze nieuwsbrief.

Maar er is meer. Juni is natuurlijk ook de maand van Vaderdag en de eerste zomervakanties. Daarom verschijnen er veel aantrekkelijke thrillers van topauteurs als Nesbø, Grisham en Slaughter. En Broekhuis zou Broekhuis niet zijn als er niet weer mooie evenementen op stapel zouden staan.

 
 
evenement 15 juni: een middag met ilja gort  
   
 
 
 
Landgoed de Wilmersberg en Boekhandel Broekhuis zijn trots om Ilja Gort te ontvangen op zaterdag 15 juni. Ilja Ilja Gort komt vertellen over zijn nieuwe boek De flessentrekker. Uiteraard kan dit niet zonder enkele lekkere wijnen van Chateau Gort & Gort!

De middag is inclusief 2 glazen wijn.
Inloop: 15.30 uur / Start 16.00 uur.
Wilt u na afloop blijven dineren bij Landgoed de Wilmersberg, reserveer dan tijdig uw tafel.

De Wilmersberg | Rhododendronlaan 7, De Lutte
Zaterdag 15 juni | Aanvang: 16.00 uur
Tickets € 17.50, verkrijgbaar via Eventbrite
   
 
meer evenementen bij boekhandel broekhuis  
   
 
 
 

 BROEKHUIS APELDOORN, Hofstraat 4-10
* Meet & Greet met Joop Hoekman, auteur van 'Beroepsgeheim'
Zaterdag 14 juni, 14.00 - 16.00 uur
Entree gratis, aanmelden niet nodig

* Boeklancering Freek de Jonge 'De Zeeuwse jaren'
Donderdag 27 juni, verder informatie volgt nog

Meet & greet met auteur Nathalie Pagie
Zaterdag 22 juni, 13.30 - 14.30 uur
Entree gratis, aanmelden niet nodig

BROEKHUIS HENGELO, Wemenstraat 45
* Boeklancering Mark Dekkers 'Mejuffrouw Gehner en Meneer Zwager'
Zaterdag 1 juni, 14.00 - 16.00 uur
Entree gratis, aanmelden niet nodig

SCHOUWBURG HENGELO, Beursstraat 44
* Een avond met Thomas Erikson
Donderdag 31 oktober, 20.30 uur
Tickets € 22.50, verkrijgbaar via Schouwburg

* Een avond met Griet op de Beeck
Dinsdag 5 november, 20.30 uur
Tickets € 19.50, verkrijgbaar via Schouwburg

 

BIBLIOTHEEK OLDENZAAL, In Den Vijfhoek 75
* Een middag met Timo Hans
Dinsdag 4 juni, 20.00 uur
Tickets € 5.00 (Leden € 2.00), verkrijgbaar via Bibliotheek Oldenzaal

DE WILMERSBERG, Rhododendronlaan 7, De Lutte
* Kennisdag: Wat is ChatGPT en wat kun je ermee? met Bob van Duuren
Vrijdag 21 juni, 10:30 - 12:15 uur
Tickets vanaf € 35.00 verkrijgbaar via Eventgoose 

* Een middag met Charlotte Labee
Zondag 29 juni, 15.00 uur
Tickets € 22.50, verkrijgbaar via Eventbrite

'T OALE ROADHOES TUBBERGEN, Grotestraat 60 
*
Een middag met Michiel Vos
Vrijdag 21 juni, 15.30 - 17.00 uur
Tickets € 10.00 (Leden € 7.00), verkrijgbaar via Eventbrite


 
 
verschijnt 4 juni: Jo Nesbø - het nachthuis  
   
 
 
 

HET NACHTHUIS
Jo Nesbø

* verschijnt 4 juni

Na de tragische dood van zijn ouders verhuist de veertienjarige Richard naar Ballantyne, waar hij bij zijn oom en tante gaat wonen. Maar daar is niet alles wat het lijkt...

Richard wordt in het kleine stadje al gelijk als een verschoppeling behandeld en wanneer een klasgenoot vermist raakt, gelooft niemand hem als hij zegt dat hij Tom zag verdwijnen in een telefooncel aan de rand van het bos.

De politie weigert de zaak serieus te nemen, dus Richard gaat zelf op onderzoek uit. De telefooncel leidt naar een verlaten huis diep in het bos. Daar vangt hij in het raam een glimp op van een angstaanjagend gezicht. En dan beginnen de stemmen tegen hem te praten.

BESTEL / RESERVEER € 22,99

 

 
 
verschijnt 4 juni: john grisham - de vloek (reeks: Camino island #3)  
   
 
 
 

DE VLOEK (Reeks: Camino Island #3)
John Grisham

* verschijnt 4 juni

Na Het Eiland en De Storm is er nu het derde deel in de Camino Island reeks!

Bruce Cable, de charismatische boekverkoper van Camino Island, vertelt schrijver Mercer Mann zo’n onweerstaanbaar verhaal dat zij overweegt het te gebruiken voor haar nieuwe roman. Een machtige projectontwikkelaar van resorts gebruikt zijn politieke invloed en diepe zakken om in het bezit te komen van een verlaten eiland tussen Florida en Georgia in. Alleen de laatst overgebleven bewoner van het eiland, Lovely Jackson, staat zijn plannen in de weg.

Wat de ontwikkelaar echter niet weet, is dat het eiland een opmerkelijke geschiedenis heeft en dat de lokale bevolking gelooft dat het vervloekt is. En het verleden is nooit voorbij…

BESTEL / RESERVEER € 22,99

 

 
 
verschijnt 11 juni: jochen gutsch & maxim leo - frankie  
   
 
 
 

FRANKIE
Jochen Gutsch & Maxim Leo

* verschijnt 11 juni

Leven, liefde en vriendschap door de ogen van een kat.

Tussen dialogen, anekdotes en komische situaties bloeit een hechte vriendschap op. Een melancholisch maar ook vermakelijk verhaal.’ − Berliner Morgenpost

4.20 op Goodreads

Richard Gold heeft alles tot in het kleinste detail gepland. Er zal niets misgaan. Vandaag zal hij een einde aan zijn leven maken. Maar... zelfs dit lukt hem niet, want onverwachts krijgt hij een nieuwe huisgenoot: Frankie. Frankie draagt niets bij aan de huur, houdt hem de hele nacht wakker en buit meedogenloos zijn gastvrijheid uit. Want Frankie is een kat. Toch worden ze langzaamaan vrienden, in een tijd waarin Richard meer dan ooit een vriend nodig heeft...

BESTEL / RESERVEER € 20,00

 

 
 
verschijnt 11 juni: karin slaughter - waarom we logen  
   
 
 
 

WAAROM WE LOGEN
Karin Slaughter

* verschijnt 11 juni

Diep verscholen in de Appalachen ligt de McAlpine Lodge, waar special agent Will Trent en patholooganatoom Sara Linton hun huwelijksreis doorbrengen. Het resort is een afgelegen paradijs op aarde, behalve dan dat iedereen er liegt. Ze liegen over het verleden. Ze liegen over het heden. Ze liegen tegen zichzelf.

Op een avond dreigt de anders zo brave dochter Mercy McAlpine de familiegeheimen te onthullen, en aan het eind van die avond is ze dood. Wat voor Will en Sara de vakantie van hun leven had moeten worden, verandert in een race tegen de klok. Want alles wijst erop dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan…

BESTEL / RESERVEER € 24,99 (paperback)
BESTEL / RESERVEER € 29,99 (hardcover)

 

 
 
verschijnt 12 juni: ted van lieshout / Philip hopman ill. - boer boris en de dino  
   
 
 
 

BOER BORIS EN DE DINO
Ted van Lieshout / Philip Hopman ill.

* verschijnt 12 juni

In Boer Boris en de dino ontdekt het bekendste boertje van Nederland iets buitengewoons. In dit negentiende deel in de serie van de geprezen prentenboekmakers Ted van Lieshout en Philip Hopman komt Boer Boris weer in actie. Als hij zijn land omploegt voor suikerbieten, loopt zijn ploeg vast. Wat kan er aan de hand zijn? Tot hun verbazing vinden Boer Boris, Berend en Sam een reusachtig bot in de ploegenschaar! Maar van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot? Samen gaan ze op onderzoek uit en beginnen te graven. Al snel ontdekken ze honderd botten, inclusief een schedel.

BESTEL / RESERVEER € 14,99

 

 
 
verschijnt 18 juni: arnon grunberg / thé Tjong-khing ill. / zevenpoot  
   
 
 
 

ZEVENPOOT
Arnon Grunberg / Thé Tjong-Khing ill.

* verschijnt 18 juni

‘Onze liefde overwint alles,’ zeggen mevrouw en meneer Knoblauch wanneer ze een piepklein zoontje met acht beentjes krijgen, ‘we houden van hem zoals hij is.’ Maar de buitenwereld heeft haar bedenkingen. Is de achtbener moderne kunst? Een medisch wonder? Een vreemdeling? Onder de titel Wit privilege met zeven benen (eentje brak per ongeluk af) wordt hij tentoongesteld in het Stedelijk Museum. Toch wil het met zijn maatschappelijke acceptatie niet vlotten. 

Deze speelse en satirische vertelling, in de geest van Rabelais, is ook een zachtaardig commentaar op kunst, cultuur, ideologie en maatschappij. Wie van mensen wil houden moet de zotheid omarmen.

BESTEL / RESERVEER € 23,99

 

 
 
verschijnt 19 juni: susan muskee - waddenliefde  
   
 
 
 

WADDENLIEFDE
Susan Muskee

* verschijnt 19 juni

Word verliefd op de Wadden met de serie Waddenliefde van Susan Muskee. Alle eilanden in één pakket.

Reis af naar de Waddeneilanden met Susan Muskee, naar de meest geliefde vakantiebestemmingen van Nederland. Elk verhaal uit de Waddenliefde-serie is los te lezen en bevat een hartverwarmende trope, een zwijmelwaardige love interest én een hoofdpersonage dat meteen je hart verovert.

Wandel mee met Lisa tijdens haar tocht over Texel en ontdek een familiegeheim. Vind een nieuwe liefde met schrijver Nora op Vlieland. Zwijmel weg bij Valeries knappe collega van de souvenirwinkel op Terschelling. Klus samen met Nienke en haar vriend in hun vakantiehuisje op Ameland. Organiseer een droombruiloft met Josje op Schiermonnikoog. En kom helemaal tot rust op het Duitse Waddeneiland Borkum.

 
Pre-order deze volledige serie vóór 14 juni bij Boekhandel Broekhuis en krijg alle delen gesigneerd thuisbezorgd of haal ze gratis op in één van de zes Broekhuis-filialen!

BESTEL / RESERVEER € 30,00

 
 
verschijnt 25 juni: soraya lane - de zwitserse dochter (reeks: de verloren dochters #4)  
   
 
 
 

DE ZWITSERSE DOCHTER
(Reeks: De verloren dochters #4)
Soraya Lane

* verschijnt 25 juni

De Zwitserse dochter is het vierde deel in de achtdelige bestsellerserie De verloren dochters.

Londen, heden. Georgia heeft het te druk met haar bedrijf om de geschiedenis van haar oma uit te zoeken. Het kistje dat ze heeft gekregen stopt ze diep weg in een la. Maar wanneer ze de roze edelsteen uit het kistje laat onderzoeken, komt ze een bijzonder verhaal op het spoor dat haar naar Genève voert. Daar ontmoet ze kunstverzamelaar Luca, die al jaren op zoek is naar de steen.

Genève, 1951. Delphine is diepongelukkig wanneer haar man haar en hun twee kinderen in de steek laat. Dan ontmoet ze Florian, een succesvolle zakenman, en ze durft weer te geloven in de liefde. Maar een noodlottig ongeluk dwarsboomt hun plannen, en Delphine moet een hartverscheurende beslissing nemen…

BESTEL / RESERVEER € 18,99

 

 
 
onze webshop is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend! 
   
 
 
 

BESTEL UW BOEKEN OP ONZE WEBSITE

Winkelt u liever online, of wilt u graag een boek reserveren? Neem dan eens een kijkje op onze website www.boekhandelbroekhuis.nl

Hier zijn alle titels gemakkelijk vindbaar en eenvoudig te bestellen.

Reserveren en afhalen:

Indien u op de website voor reserveren kiest, kunt u de bestelling in uw favoriete Broekhuiswinkel ophalen op het moment dat u een bevestiging daartoe krijgt. 

Thuisbezorging:

Boeken worden uitsluitend via post.nl thuisbezorgd. Vanaf € 40 zijn
de verzendkosten gratis.

 

 

 

 

 

pro-mbooks1 : broekhuis