Nieuwsbrief 23 / 2021  
 
 

'Schrijven is zitten blijven tot dat het er staat.'
Kees van Kooten (1941-)

Een treffende uitspraak van Kees van Kooten. In augustus van dit jaar
werd hij tachtig, daarom verschijnt er van zijn hand het boek De tachtigjarige vrede.
Maar er staat meer moois te verschijnen. Lees dus gauw verder!

Het is ook mogelijk via onze website boekhandelbroekhuis.nl boeken te bestellen.
U kunt hierbij kiezen voor het afhalen in de winkel of thuisbezorgen. 
Vanaf 25 euro is de verzending gratis.

 
2 september: carry slee - juf braaksel en de mysterieuze verdwijning
   
 
 
 

JUF BRAAKSEL EN
DE MYSTERIEUZE VERDWIJNING
Carry Slee

* Het nieuwste deel in de
populaire 
reeks over Juf Braaksel *

Na de zomervakantie gaan Lotte en Thijs naar groep zeven. Helaas is de sluwe juf Braaksel nog altijd directeur van hun school. Ze hebben geluk dat Lucas weer terug is in hun klas: hij ontdekt dat de uitvinder van de magische ring nog iets heeft uitgevonden waarmee ze juf Braaksel voorgoed kunnen laten verdwijnen.

Maar net voordat ze de uitvinding willen gebruiken, wordt hij gestolen... Ze willen het bijna opgeven, maar dan blijkt dat Milou, hun nieuwe klasgenootje, meer van de diefstal afweet. Komen ze dan toch nog van die gemene juf Braaksel af?


BESTEL / RESERVEER € 17,99

 
 
 
2 september: jamie oliver - samen eten
   
 
 
 

  SAMEN ETEN
Jamie Oliver

Jamie’s nieuwste kookboek, Samen eten, is een overheerlijke ode aan superlekkere maaltijden om met z’n allen van te genieten. Niet eerder was het zo waardevol om samen te zijn met onze dierbaren, en lekker eten is de beste reden om elkaar op te zoeken.

Of je nu de volledige maaltijd kookt of een van de meer dan 120 op zichzelf staande recepten kiest, het is Jamie’s doel om de tijd die je in de keuken staat zo kort mogelijk te houden, zodat je veel tijd met je gasten kunt doorbrengen. Jamie’s Samen eten helpt je ook om zonder stress te koken, door je te overladen met tips, tricks en keukenhacks, zodat je goed voorbereid en georganiseerd aan de slag kunt.

BESTEL / RESERVEER € 32,50
 
 
7 september: sally rooney - prachtige wereld, waar ben je
   
 
 
 

PRACHTIGE WERELD, WAAR BEN JE
Sally Rooney

* van de auteur van Normale Mensen *

Alice ontmoet Felix. Zij is succesvol romanschrijver, hij werkt in een distributiecentrum. Ze vraagt of hij met haar meegaat op reis naar Rome. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar kunnen ze elkaar ook vertrouwen? Alice’ beste vriendin Eileen verwerkt een pijnlijke relatiebreuk en flirt met Simon, die ze al kent van kinds af aan. Willen ze hun vriendschap op het spel zetten voor de liefde?

Prachtige wereld, waar ben je gaat over vier mensen die elkaar liefhebben en elkaar pijn doen. Het is een universeel verhaal, dat zich afspeelt in Dublin en een klein stadje aan de Ierse westkust, over de vage grens tussen alleen zijn en eenzaam zijn, en over de keuze om je leven te delen met anderen.

BESTEL / RESERVEER € 24,99

 
 
 
7 september: Lucinda riley - de liefdesbrief
   
 
 
 

  DE LIEFDESBRIEF
Lucinda Riley

* van de auteur van De Zeven Zussen *

In De liefdesbrief - de nu te verschijnen Nederlandse vertaling van The Love Letter uit 2000 van de helaas onlangs en veels te vroeg overleden Lucinda Riley - stuit de jonge journaliste Joanna per toeval op een brief van de pas overleden legendarische acteur James Harrison, met aanwijzingen die naar een explosief geheim leiden.

Terwijl Joanna langzaam het verhaal ontrafelt, ontdekt ze dat meer mensen de brief willen hebben, en haar ten koste van alles zullen proberen tegen te houden… Welk geheim nam de acteur mee in zijn graf? En waarom willen juist de mensen uit de hoogste kringen dat dat geheim nooit wordt onthuld?

De liefdesbrief is een meeslepend en wervelend verhaal, vol geheimen, spanning en onvergetelijke wendingen.

BESTEL / RESERVEER € 21,99
 
 
7 september: annet schaap - de meisjes
   
 
 
 

DE MEISJES
Annet Schaap

* Van de schrijfster en illustratrice van
het meermalen bekroonde Lampje *

Een schone slaapster die niet meer ontwaakt, een kikker die maar geen prins wordt, een meisje dat een monster is: Annet Schaap bewerkte zeven bekende sprookjes, vijf van de gebroeders Grimm en twee van Charles Perrault, tot verrassende vertellingen over zeven meisjes met allemaal hun eigen dromen en verlangens, meisjes die niet langer sprookjesfiguren zijn maar mensen van vlees en bloed.

BESTEL / RESERVEER € 14,99

 
 
 
7 september: jozua douglas - bureau s.p.e.u.r.n.e.u.s. en de boekenmaffia
   
 
 
 

  BUREAU S.P.E.U.R.N.E.U.S.
EN DE BOEKENMAFFIA
Jozua Douglas

Er is een misdaad gepleegd in de bibliotheek. De politie verdenkt bibliothecaris Sjaak Schreef, maar heeft niet genoeg bewijs om hem te arresteren.

Meneer De Bruin denkt dat Sjaak onschuldig is. Hij wil dat samen met zijn zoon bewijzen, maar Lev heeft daar helemaal geen zin in. Als meneer De Bruin plotseling zélf verdachte wordt móét Lev wel in actie komen, of hij nou wil of niet. Gelukkig staan zijn vrienden altijd klaar om hem te helpen.

Dit is het eerste deel in de serie Bureau Speurneus, over Lev de Bruin en zijn vader. Die ken je nog uit De verschrikkelijke badmeester. Voor dat boek ontving Jozua Douglas de Hotze de Roos-prijs. De humoristische illustraties in Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia zijn gemaakt door Geert Gratama.

BESTEL / RESERVEER € 14,99
 
 
10 september: herman van veen - dat kun je wel zien dat is hij
   
 
 
 

DAT KUN JE WEL ZIEN DAT IS HIJ
Herman van Veen

Herman van Veen brengt een ode aan het leven met zijn nieuwe boek inclusief nieuw album. Hij vertelt over de eerste hartslag die hij hoorde, het licht dat hij zag. In twintig hoofstukken, aangekleed met liedteksten en illustraties, neemt hij je mee over een grillig pad langs sloten, bramen en brandnetels. Verhaalt hij van onvoltooide levens, verstrooide dromen, dwalingen, misverstanden, grappen – en van heel veel houden van op alle mogelijke manieren. En steeds is daar ook de muziek, waarin alles resoneert.

Een kroniek van zesenzeventig bewogen jaren die als een handschoen past in een binnenzak. De cd bevat geheel nieuwe muziek van Herman van Veen; muziek die je, net als de verhalen, overal met je meedraagt.


BESTEL / RESERVEER € 32,50

   
 
14 september: colson whitehead - harlem shuffle
   
 
 
 

  HARLEM SHUFFLE
Colson Whitehead

Voor zijn klanten en buren in 125th street in Harlem is Ray Carney een beschaafde meubelverkoper die een fatsoenlijk leven probeert te leiden. Zijn vrouw is in verwachting van hun tweede kind, en ook al wonen ze in een krap appartement te dicht bij het metrospoor: hij heeft veel bereikt, hij is tevreden.

Wat weinig mensen weten, is dat Ray afkomstig is uit een geslacht van bendeleden en boeven, en dat zijn brave burgermansbestaan barsten begint te vertonen. Barsten die steeds groter worden dankzij zijn louche, onfortuinlijke neef Freddy, die dankbaar gebruikmaakt van Rays keurige façade – en hem ondertussen steeds dieper de Harlemse onderwereld in sleurt. Lukt het Ray om hier zonder kleerscheuren uit te komen?

BESTEL / RESERVEER € 22,99
 
 
14 september: jesús carrasco - terug naar huis
   
 
 
 

TERUG NAAR HUIS
Jesús Carrasco

* De langverwachte nieuwe roman van
Jesús Carrasco, auteur van
de veelgeprezen roman De vlucht *

Juan is erin geslaagd om een onafhankelijk bestaan op te bouwen door te verhuizen naar Edinburgh, ver van zijn familie vandaan.

Maar dan overlijdt zijn vader en wordt hij gedwongen terug te keren naar zijn kleine, Spaanse geboortedorp. Het is zijn bedoeling zo snel mogelijk na de begrafenis zijn gewone leventje weer op te pakken, totdat zijn zus een mededeling doet die zijn leven een compleet andere wending geeft.

Ineens zit hij weer vast op de plek waaraan hij wilde ontsnappen, samen met zijn moeder, die steeds verder wegglijdt in het verleden.

BESTEL / RESERVEER € 21,99

 

 
 
14 september: eric corton - mist
   
 
 
 

  MIST
Eric Corton

* Mist is het spannende romandebuut van multitalent Eric Corton *

Louis Koch heeft eindelijk zijn eerste, zelfgeschreven speelfilm uitgebracht. Dan wordt hij op de première benaderd door een jonge vrouw die beweert dat het verhaal van de film overeenkomt met de onopgeloste moord op haar moeder, jaren geleden in Louis’ geboortedorp. Ze komt met details die nooit in de media zijn geweest.

Louis begint te twijfelen aan zijn eigen verhaal. Heeft hij dit wel echt verzonnen – en welke waarheid ligt er verborgen in een (alcoholische) nevel van vergetelheid? Een filmisch geschreven en sterk geplot verhaal over een man die de grip op zijn werkelijkheid kwijt is en een duister verleden onder ogen moet zien.

BESTEL / RESERVEER € 20,99

 
 
14 september: Arthur japin - honden voor het leven
   
 
 
 

HONDEN VOOR HET LEVEN
Arthur Japin

‘“Voor liefde heb je je verstand niet nodig.” Dit is nu typisch zoiets wat ik van Trip heb geleerd. Trip was mijn tweede hondje. Wanneer ik zulke dingen zeg, dat je beter je hart kunt volgen dan je hoofd, dan hoor je eigenlijk hém praten.’

Voor het eerst vertelt  Arthur Japin over de hond die hem heeft opgevoed en twee puppy’s die zijn kijk op het leven bepalen. Grote thema’s als liefde, hoop en vriendschap komen aan de orde. Herkenbaar voor groot & klein, troostend, aangrijpend, toegankelijk. Een prachtig verhaal over hondentrouw, avontuur en vrolijkheid, voor iedereen die van het leven houdt.

De prachtige illustraties in kleur van Martijn van der Linden brengen Kellie, Trip en Basso tot leven en nemen je mee naar een wereld van kwispels, modderpoten en vooral veel liefde.

BESTEL / RESERVEER € 17,99

 

 
 
16 september: kees van kooten - de tachtigjarige vrede
   
 
 
 

  DE TACHTIGJARIGE VREDE
Kees van Kooten

Nog niet zo lang geleden zei
Kees van Kooten in een interview:

‘Een biografie is niet meer nodig, ik heb alles zelf verteld. Ik ga de rest van mijn leven veel liever lezen dan schrijven.’

Ter gelegenheid van de bloemlezing De tachtigjarige vrede las hij voor het eerst sinds tijden weer zijn eigen verhalen. Ze brachten hem niet alleen terug naar het verloop van zijn lange leven, maar eveneens werd hij de lezer van zijn eigen hilarische fantasie.

Het is met die krachtige verbeelding dat hij nu zichzelf portretteert aan de hand van zijn verhalen. En het is het schitterende bewijs dat een biografie inderdaad volstrekt overbodig is.

Koot graaft zichzelf autobio.

BESTEL / RESERVEER € 22,99
 
 
16 september: mathijs deen - de grenzeloze rivier
   
 
 
  DE GRENZELOZE RIVIER
Mathijs Deen

Mathijs Deen neemt , net als in zijn veelgeprezen boeken De Wadden en Over oude wegen, de lezer mee in zijn unieke wereld: het schemergebied tussen feit en fictie, wetenschap en verbeelding.

Stel dat de rivier een personage is, dan heeft ze ook een geboorte en een dood. Vertel me hoe ze is ontstaan.’


Die vraag stelt Mathijs Deen op een zonnige septemberdag aan zijn tafelgenoot, een geoloog. Het antwoord dat volgt is het begin van een reis die de lezer meevoert van een tijd ver voordat we spraken van een Europees continent naar de dagen van nu, waarin schippers de rivier de Rijn nog altijd als een levend wezen zien, een persoon.

Deen vertelt verhalen, waarin de Rijn altijd aanwezig is, soms als hoofdpersonage, soms als figurant. Hij laat zien hoe de rivier sinds het begin der tijden verbindt en verdeelt, schrik aanjaagt, troost, draagt en verzwelgt.

BESTEL / RESERVEER € 23,99
   
 
17 september: foeke obbema - een zinvol leven
   
 
 
   

EEN ZINVOL LEVEN
Foeke Obbema

Het is alsof er bij me aan de deur wordt geklopt: hoe zit het, wat vind jij eigenlijk?’

Zo omschreef een lezer het effect van de interviews die Volkskrant-journalist Obbema publiceerde in ‘De zin van het leven’ (2019). Die gesprekken over de essentie van het bestaan voerde hij met bekende en onbekende Nederlanders na zijn hartstilstand in 2017. Ze bleken in een behoefte te voorzien, zijn boek werd een bestseller.

Dit nieuwe boek, ‘Een zinvol leven’, vormt een bundeling van de daaropvolgende interviewreeks, beginnend met de vraag:

‘Wat is voor u een zinvol leven?’

Dat levert opnieuw toegankelijke, maar ook diepzinnige gesprekken op.


BESTEL / RESERVEER € 24,99

 
 
23 september: paolo cognetti - het geluk van de wolf
   
 
 
 

HET GELUK VAN DE WOLF
Paolo Cognetti

* Na het wereldwijde succes van 
De acht bergen keert Paolo Cognetti
terug naar de adembenemende,
woeste natuur van de Italiaanse Alpen *


Fausto en Silvia ontmoeten elkaar voor het eerst in het bergdorp Fontana Fredda. Hij is schrijver, zij is een kunstenaar en allebei zijn ze op zoek naar een nieuw bestaan. Samen ervaren ze hoe de winter over het plaatsje en haar bewoners valt. Fausto geniet van de rust, ver weg van het rumoer van de stad en alles wat hij daar heeft achtergelaten, terwijl Silvia’s blik steeds gericht is op de hoogste bergtop, of het beklimmen van weer een nieuwe gletsjer. Als de lente aanbreekt, moet Fausto noodgedwongen terug naar de stad, maar het verlangen naar de bergen, de vriendschap met de dorpsbewoners en de herinnering aan Silvia zijn te sterk voor hem om hun roep lang te kunnen weerstaan.

BESTEL / RESERVEER € 21,99

   
 
28 september: Karl Ove Knausgård - de morgenster
   
 
 
 

 

DE MORGENSTER
Karl Ove Knausgård

Het is eind augustus en het is heet in het Noorse Bergen, heter dan ooit. Opeens verschijnt er een enorme ster aan de hemel. Niemand weet waar die vandaan komt. En het duurt niet lang voor zich nog meer ongebruikelijke verschijnselen beginnen voor te doen.

De morgenster is een roman over het onbevattelijke, over het grote drama gezien door de beperkte lens van het kleine leven. Maar bovenal is het een roman over wat er gebeurt als de duistere krachten in de wereld worden bevrijd.

BESTEL / RESERVEER € 25,99

 
 
28 september: anthony doerr - wolkenstad
   
 
 
 

WOLKENSTAD
Anthony Doerr

* Van winnaar van de Pulitzerprijs en auteur
van Als je het licht niet kunt zien *

Wolkenstad is een betoverende roman over de kracht van boeken, een lofzang op het menselijk vermogen om generatie op generatie verhalen over te dragen.
Vijf buitenbeentjes proberen de wereld rondom hen te begrijpen. In Constantinopel in 1453, in een bibliotheek in het huidige Idaho en op een interstellair schip in de verre toekomst jagen ze ieder hun dromen achterna terwijl ze vechten om te overleven.

Anna, Omeir, Seymour, Zeno en Konstance worden verbonden door één exemplaar van een tweeduizend jaar oude Griekse tekst - het eeuwenoude verhaal van Aethon, die ernaar verlangt om in een vogel te veranderen en naar een utopisch paradijs te vliegen.


BESTEL / RESERVEER € 24,99

   
 
28 september: jeff kinney - het leven van een allerbeste vriend grappige griezels
   
 
 
 

  HET LEVEN VAN EEN ALLERBESTE VRIEND; GRAPPIGE GRIEZELS
Jeff Kinney

* Het nieuwste deel in de reeks
Het leven van een allerbeste vriend, van de auteur van de reeks Het leven van een loser *

Met Grappige griezels is het lachen en griezelen geblazen. Pak je zaklamp, kruip onder je dekbed en duik in de hilarische gruwelwereld van Theo Thorbecke: uniek en onvoorspelbaar! Je ontmoet zombies, mummies, vampiers, aliens en nog veel meer griezels in deze humoristische, maar ook angstaanjagende verhalen.

Theo’s verhalen lijken misschien grappig, maar pas op! Durf je nog wel in het donker te gaan slapen?


BESTEL / RESERVEER € 15,99
 
pro-mbooks1 : broekhuis