Nieuwsbrief  11 / 2024  
 
 

 

De tweede helft van Mei bij Boekhandel Broekhuis

'Stilte, zo ontdekte ik, is iets dat je echt kunt horen.'
Citaat van Haruki Murakami uit Kafka op het strand (2002)

Mei eindigt op een hoogtepunt. Zo verschijnen de nieuwe boeken van Haruki Murakami, David Baldacci en Anya Niewierra. Deze en enkele andere mooie titels worden uitgelicht in deze nieuwsbrief.

Graag wijzen we u op de campagne Geef een boek prentenboek cadeau. Vanaf 17 mei zal er weer een mooie titel bij ons verkrijgbaar zijn voor slechts € 2.99, een mooi moment om de collectie uit te breiden.

Tenslotte heeft Boekhandel Broekhuis ook weer een aantal mooie nieuwe evenementen met grote namen toegevoegd aan de kalender van dit jaar. Welke dat zijn? Lees gauw verder!

 
 
evenementen bij boekhandel broekhuis  
   
 
 
 

BROEKHUIS APELDOORN, Hofstraat 4-10
* Boeklancering Freek de Jonge 'De Zeeuwse
jaren'
Donderdag 27 juni, verder informatie volgt nog

BROEKHUIS DEVENTER, Lange Bisschopstr. 7
'Broekies' leest De terugkeer van Rachel Price
Vrijdag 21 juni, 19.30 uur
Tickets € 10.00, verkrijgbaar via Eventbrite

* Meet & greet met feelgood auteurs Gillian King & Vanessa Thuyns 
Zaterdag 18 mei, 14:00 - 15:00 uur
Entree gratis, aanmelden niet nodig

Meet & greet met auteur Nathalie Pagie
Zaterdag 22 juni, 13.30 - 14.30 uur
Entree gratis, aanmelden niet nodig

BROEKHUIS ENSCHEDE, Marktstraat 12
* 'Broekies' leest De terugkeer van Rachel Price
Zondag 23 mei, 15.00 uur
Tickets € 10.00, verkrijgbaar via Eventbrite 

BROEKHUIS OLDENZAAL, Grootestraat 16
* Lorcana Draft-toernooi
Vrijdag 17 mei, 19.00 - 21.00 uur
Tickets € 15.00, verkrijgbaar viaEventbrite

SCHOUWBURG HENGELO, Beursstraat 44
* Een avond met Thomas Erikson
Donderdag 31 oktober, 20.30 uur
Tickets € 22.50, verkrijgbaar via Schouwburg

* Een avond met Griet op de Beeck
Dinsdag 5 november, 20.30 uur
Tickets € 19.50, verkrijgbaar via Schouwburg

DE WILMERSBERG, Rhododendronlaan 7, De Lutte
* Kennisdag: Wat is ChatGPT en wat kun je ermee? met Bob van Duuren
Vrijdag 21 juni, 10:30 - 12:15 uur
Tickets vanaf €35.00 verkrijgbaar via Eventgoose 

* Een avond met Michiel Vos
Zaterdag 21 juni, 19.30 - 21.00 uur
Tickets € 12.50, verkrijgbaar via Eventbrite

* Een middag met Charlotte Labee
Zondag 29 juni, 15.00 uur
Tickets € 22.50, verkrijgbaar via Eventbrite

 
 

* campagne 'geef een prentenboek cadeau' start 17 mei *

 
   
 
 
 

 


De campagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Boekhandels en diverse partners bundelen ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag.

Het prentenboek dit jaar is Kom uit die kraan!! van auteur Tjibbe Veldkamp en illustratrice Alice Hoogstad. Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet Bart best. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door en bestuurt de wals, de cementwagen en de hijskraan. Waarom doet hij dat?

Kom uit die kraan!! is vanaf 17 mei verkrijgbaar voor slechts € 2,99 (op = op).

 

 
 
* ROB VAN ESSEN WINT DE LIBRIS LITERATUURPRIJS 2024 met 'ik kom hier nog op terug' *  
   
 
 
 

 

Rob van Essen heeft de Libris Literatuur Prijs 2024 gewonnen voor zijn roman Ik kom hier nog op terug. Het is de tweede keer dat hij de prijs wint; in 2019 won hij de prijs met zijn boek De goede zoon. In het cultuurhuis Felix Meritis ontving Rob van Essen de prijs uit handen van juryvoorzitter Kim Putters.

De jury was lovend over het boek en noemde het boek "van uitzonderlijke kwaliteit" en "de beste roman die Rob van Essen tot nu toe schreef". "We voelden dat dit het boek is waarvan we zouden willen dat heel Nederland en Vlaanderen het leest", aldus Putters.

BESTEL / RESERVEER € 24,99

 

 
 
nu in de winkel: lale gül - ik ben vrij  
   
 
 
 

IK BEN VRIJ
Lale Gül

In februari 2021 werd de literaire wereld overdonderd door Ik ga leven, de openhartige, ontroerende en vlijmscherpe debuutroman van Lale Gül over haar jeugd in een strenggelovig moslimgezin. Lale verlangde naar vrijheid, en die zou ze krijgen. 

In deze tweede roman beschrijft Lale op goudeerlijke wijze haar nieuwe leven. Ze neemt ons mee in haar bestaan van succesvol schrijver en tegelijk afvallige. Ze bezoekt lezingen, vrienden, schoonouders, de burgemeester van Amsterdam, restaurants en therapeuten, maar niet langer haar familie. Voor haar vrijheid heeft ze een hoge prijs betaald. Was die het waard?

Ik ben vrij ligt nu gestapeld in onze winkels!

BESTEL / RESERVEER € 22,95

 

 
 
NIEUW: piergiorgio pulixi - het eiland van de zielen  
   
 
 
 

HET EILAND VAN DE ZIELEN
Piergiorgio Pulixi

* winnaar van meerdere Italiaanse thrillerprijzen

Rechercheurs Mara Rais en Eva Croce zijn niet blij als ze worden overgeplaatst naar de nieuwe eenheid voor onopgeloste misdaden in Cagliari, Sardinië. De een is geboren en getogen Sardijns, niet op haar mond gevallen en hiermee al vaak in de problemen gekomen. De ander, een Milanese specialist in rituele moorden, staat privé voor een aantal uitdagingen en werd in Milaan geschorst.

Aan de zijde van de twee rechercheurs: de terminaal zieke inspecteur Moreno Barrali. Zijn laatste wens is om een oude zaak op te lossen. Jaren geleden, op de Dag van de Doden, werden twee vrouwen op brute wijze vermoord in de buurt van de watertempels. Rituele moorden, denkt Moreno Barrali. Maar zijn superieuren geloven niet in zijn theorie. Plotseling wordt de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen…

BESTEL / RESERVEER € 17,50

 

 
 
verschijnt 22 mei: david baldacci - het proces  
   
 
 
 

HET PROCES
David Baldacci

* verschijnt 22 mei

In het jaar 1968 zet een van raciale spanningen doordrenkte moordzaak het zuiden van de Verenigde Staten in vuur en vlam. Twee advocaten – de een wit, de ander zwart – proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden. Jack Lee is een jonge, witte advocaat uit Virginia, die nooit iets heeft gedaan om zich tegen racisme te verzetten. Tot hij besluit om Jerome Washington te vertegenwoordigen, een zwarte man die wordt beschuldigd van de brute moord op een welvarend wit echtpaar. Desiree DuBose is een zwarte advocaat uit Chicago die haar hele leven heeft gewijd aan gelijkheid. Ze komt naar Freeman County om Lee te helpen bij zijn juridische strijd met de beste openbaar aanklager in de staat. In alles zijn Lee en DuBose elkaars tegenpolen, maar samen vechten ze voor wat onmogelijk lijkt: een eerlijk proces en gerechtigheid in een door rassenstrijd verscheurd land.

BESTEL / RESERVEER € 24,99

 

 
 
verschijnt 22 mei: rhee kun hoo - als je toch honderd wordt, kun je net zo goed gelukkig zijn  
   
 
 
 

ALS JE TOCH HONDERD WORDT,
KUN JE NET ZO GOED GELUKKIG ZIJN
Rhee Kun Hoo

* verschijnt 22 mei

* dé Koreaanse bestseller

Als je toch 100 wordt, kun je net zo goed gelukkig zijn is de Koreaanse bestseller van dr. Rhee Kun Hoo. De gepensioneerde psychiater vertelt over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Zijn eigen leven is een onuitputtelijke bron van opmerkelijke ervaringen die hij als psychiater, humanist, activist, oorlogoverlevende, echtgenoot, vader en grootvader heeft meegemaakt en zijn verhalen bieden troost. Rhee’s wijsheid en inzichten in wat een goed leven behelst zal bij iedereen een snaar raken, van overspannen millenials tot overpeinzende pensionado’s.

BESTEL / RESERVEER € 22,99

 

 
 
verschijnt 24 mei: haruki murakami - de stad en zijn onvaste muren  
   
 
 
 

DE STAD EN ZIJN ONVASTE MUREN
Haruki Murakami

* verschijnt 24 mei 

Een naamloze zeventienjarige jongen wordt verliefd op een meisje van zestien. In een uitvoerige briefwisseling vertelt ze hem over een ommuurde droomstad, de enige plek waar ze zichzelf kan zijn. Wanneer het meisje verdwijnt begint er voor de jongen een levenslange zoektocht. Die brengt hem in de mysterieuze stad met eenhoorns, een bibliotheek, oude dromen en een klokkentoren zonder wijzers. Maar hij wordt er gescheiden van zijn schaduw en kan er uiteindelijk niet blijven. Rusteloos zoekt hij in deze wereld naar ‘gene wereld’. Een geestverschijning, een bibliothecaresse, een autistisch wonderkind en de eigenaresse van een koffiezaak staan hem bij in zijn queeste. Haruki Murakami borduurt losjes voort op een inmiddels legendarisch vroeg verhaal in zijn oeuvre, en op de droomstad uit Hard-boiled Wonderland en het einde van de wereld. .

BESTEL / RESERVEER € 34,99

 

 
 
verschijnt 28 mei: HJORTH ROSENFELDT - DE SCHULD (DE BERGMANKRONIEKEN #8)  
   
 
 
 

DE SCHULD (Reeks: De Bergmankronieken #8)
Hjorth Rosenfeldt

* verschijnt 28 mei

* De finale van de grootse scandi noir-serie de Bergmankronieken

Vanja Lithner vecht om haar afdeling bij de Nationale Recherche te redden, die in een diepe crisis verkeert sinds * SPOILERS *. Dan wordt net buiten Västerås het lichaam van een vrouw aangetroffen. Het oplossen van deze zaak kan het voortbestaan van het team enorm helpen. Hun onderzoek wijst uit dat de moord alles te maken heeft met één persoon, Sebastian Bergman – en juist hij is na de recente gebeurtenissen persona non grata bij de recherche. Zal zijn terugkeer de ondergang van het onderzoeksteam worden?

Sebastian wordt geconfronteerd met de trauma’s uit zijn verleden, en krijgt hij een laatste kans om zijn leven een  nieuwe richting op te sturen.

BESTEL / RESERVEER € 24,99

 

 
 
verschijnt 28 mei: anya niewierra - de nomade   
   
 
 
 

DE NOMADE
Anya Niewierra

* verschijnt 28 mei

* Na het succes van de bestsellers Het bloemenmeisje en De Camino komt Anya Niewierra met De nomade. Een zinderende thriller over vaderliefde en een verborgen verleden

De 39-jarige reisjournalist Olga Liebke woont met haar zonderlinge vader in het Harzgebergte. Olga heeft een innige band met haar inmiddels dementerende pa. Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Tenminste, zo is het verhaal.

Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie. Olga reist naar Polen, Litouwen en Belarus en stuit op een huiveringwekkend geheim.

BESTEL / RESERVEER € 23,99 (paperback)
BESTEL / RESERVEER € 29,99 (hardcover)

 

 
 
verschijnt 28 mei: frank westerman - zeven dieren bijten terug  
   
 
 
 

ZEVEN DIEREN BIJTEN TERUG
Frank Westerman

* verschijnt 28 mei

Wie de bewoonde wereld verlaat, krijgt oog voor de dieren. Op reis noordwaarts in het kielzog van Willem Barentsz ontmoet Frank Westerman zeven magnifieke beesten: de lemming, de narwal, de paling, de ijsbeer, de rotgans, het rendier en de koningskrab. Terwijl de temperatuur op aarde stijgt ze ons een spiegel voor en drukken ze ons met de neus op de feiten. De inzet is hoog: wat kunnen wij van deze dieren opsteken?

In een sprankelende stijl waaiert dit reisverslag uit van Texel en Terschelling tot voorbij de Noordkaap. Onderweg raakt de lezer gebiologeerd door de overlevingskunst en de doodsstrijd van zeven pooldieren. Hun lot blijkt onlosmakelijk verbonden met het bestaan op onze eigen breedtegraad.

Zeven dieren bijten terug is een eigentijds bestiarium: een beestenboek met
een bijtende urgentie.

BESTEL / RESERVEER € 24,99

 

 
 
verschijnt ook eind mei  
   
 
 
 

LITERATUUR
* Ingeborg Arvola - Het mes in het vuur € 24,99
* Enny de Bruijn - Het ijzeren veulen € 21,99

THRILLER
* J.D. Barker - Het spel € 22,99
* Marcel van de Ven & Willem Asman - De Prijs
€ 22,99


 

GESCHIEDENIS & MAATSCHAPPIJ
* Mark Galeotti & Anna Arutunyan - Ondergang € 22,99
* Kassia St. Clair -Van Peking naar Parijs € 27,99
* Jasper van Kuijk - Hoe makkelijk kun je het maken? € 24,99

KINDERBOEKEN
* Esther Wittenberg -Mannus en de onzichtbare kracht(Reeks: Elflingboek #1) € 16,99


 
 
onze webshop is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend! 
   
 
 
 

BESTEL UW BOEKEN OP ONZE WEBSITE

Winkelt u liever online, of wilt u graag een boek reserveren? Neem dan eens een kijkje op onze website www.boekhandelbroekhuis.nl

Hier zijn alle titels gemakkelijk vindbaar en eenvoudig te bestellen.

Reserveren en afhalen:

Indien u op de website voor reserveren kiest, kunt u de bestelling in uw favoriete Broekhuiswinkel ophalen op het moment dat u een bevestiging daartoe krijgt. 

Thuisbezorging:

Boeken worden uitsluitend via post.nl thuisbezorgd. Vanaf € 40 zijn de verzendkosten gratis.

 

 

 

 

pro-mbooks1 : broekhuis