Nieuwsbrief  26 / 2023  
 
 

 

De tweede helft van September bij Boekhandel Broekhuis

'Enkel met het hart kan men goed zien. Het essentiële is onzichtbaar voor de ogen.'
('On ne voit bien qu'avec le coeur. L'essentiel est invisible pour les yeux.')
Uit: De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry 
(Franse piloot en schrijver, 29 juni 1900 – 31 juli 1944)

Het is eind September altijd goed te merken dat de feestdagen langzaam aan de horizon verschijnen. Dat betekent dat er enorm veel aantrekkelijke nieuwe titels verschijnen. Wat dacht u van de meest recente titels van topauteurs als Tommy Wieringa, Connie Palmen, Ken Follett & Ildefonso Falcones?

Het meest bijzondere boek dat deze maand verschijnt is echter de Twentse vertaling van het tijdloze en poëtische De Kleine Prins, door Herman Finkers omgedoopt tot Et Heanige Preenske

Tot slot staan er ook weer mooie evenementen op stapel: Landgoed de Wilmersberg en Boekhandel Broekhuis organiseren samen een middag met schrijver Roxane van Iperen, auteur Deniz Kuypers komt in Hengelo vertellen over zijn nieuwste boek en Herman Finkers begint in Almelo met een reeks signeersessies bij meerdere Broekhuis filialen!

 
 
evenement donderdag 21 september: een avond met deniz kuypers (hengelo)  
   
 
 
 
Deniz Kuypers, geboren in Hengelo en sinds 2002 woonachtig in San Francisco, stond met zijn roman De atlas van overal op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2022. Op 12 september verscheen zijn vierde boek Zing voor me morgen.
Vlak voor de Eerste Wereldoorlog wordt Levina zwanger van een man die er al een ander gezin op na houdt. Ditzelfde overkomt haar dochter Nel en kleindochter Lucia, de moeder van de verteller. Is dit toeval of schuilen er onvermoede geheimen in het verleden? Groots en intiem toont Kuypers hoe de familieverhalen die ons vormen altijd ergens tussen mythe en werkelijkheid lijken te bestaan.
Op donderdag 21 september is Deniz Kuypers te gast in onze winkel te Hengelo en zal hij worden geïnterviewd door Theo Hakkert.


Broekhuis Hengelo | Wemenstraat 45
Donderdag 21 september | 19.30 - 21.00 uur
Entree gratis | interview door Theo Hakkert
Aanmelden via [email protected]
 

 
 
evenement zondag 24 september: een middag met roxane van iperen (de wilmersberg, de lutte)  
   
 
 
 

Een middag met Roxane van Iperen over haar nieuwe boek 'dat beloof ik'

De Wilmersberg | Rhododendronlaan 7, De Lutte

Zondag 24 september | 14.30 - 15.30 uur
Entree € 11,20 | Kaartjes verkrijgbaar via Eventbrite

 

Landgoed de Wilmersberg en Boekhandel Broekhuis zijn trots dat ze op zondag 24 september schrijver Roxane van Iperen mogen ontvangen voor een interview.

Onlangs verscheen de nieuwe roman van Roxane van Iperen met de titel 'Dat beloof ik' :

De twaalfjarige M. groeit op in twee werelden. Thuis is er chaos en geweld, op school past ze zich geruisloos aan. Haar ouders zijn continu op de vlucht – voor de buitenwereld, elkaar, hun eigen demonen – en sleuren M. mee, van dorp naar dorp, van school naar school. Ze zoekt haar heil in de natuur en bij andere buitenstaanders – de bewoners van een vakantiepark, de reizigers in een woonwagenkamp, een groep kunstenaars in het bos. Maar nergens krijgt ze de kans om wortel te schieten, of, belangrijker nog: om met iemand een gedeeld verleden op te bouwen. Voor iedereen is ze slechts een voorbijganger. En als er niemand getuige is van je leven, besta je dan wel? Dat beloof ik is het verhaal van een meisje dat alles in haar jonge leven moet bevechten om overeind te blijven. En uiteindelijk voor een onmogelijke keuze komt te staan.

De middag is inclusief een kop koffie of thee.

 
 
evenement zaterdag 30 september: signeersessie herman finkers (almelo)  
   
 
 
 

Het prachtige moderne sprookje De Kleine Prins, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur zelf, is wereldwijd geliefd. De eerste uitgave verscheen in 1943 in de Verenigde Staten, De eerste Nederlandse uitgave verscheen in 1951. Deze klassieker verschijnt nu voor het eerst in het Twents onder de titel Et Heanige Preenske, de vertaler is niemand minder dan Herman Finkers. (meer info over het boek vindt u verderop in deze nieuwsbrief). Herman bezoekt eind september en begin oktober een aantal Broekhuiswinkels voor een signeersessie, en dan begin je natuurlijk in het eigen Almelo! Toegang bij deze signeersessies is gratis, aanmelden is niet nodig!

Broekhuis Almelo | Koornmarkt 24
Zaterdag 30 september | 16.00 - 17.00 uur

Broekhuis Hengelo | Wemenstraat 45
Vrijdag 6 oktober | 16.00 - 17.00 uur

Broekhuis Enschede | Marktstraat 12
Vrijdag 20 oktober | 16.00 - 17.00 uur

 

 
 
PRE-ORDER NU ALVAST HET NIEUWE BOEK VAN TERRY HAYES (AUTEUR VAN 'IK BEN PELGRIM')
DAT OP 9 NOVEMBER VERSCHIJNT
 
   
 
 
 

 

HET JAAR VAN DE SPRINKHAAN
Terry Hayes

In 2013 verscheen het bejubelde Ik ben Pelgrim (4.28 op Goodreads) van auteur Terry Hayes, een daverende spionagethriller en ware pageturner van een kleine achthonderd pagina's waarin de lezer desondanks haast geen moment naar adem kan happen.

Vervolgens kwam Terry Hayes in 2015 al met een teaser van de eerste hoofdstukken van zijn nieuw te verschijnen boek - Het jaar van de Sprinkhaan - waarbij heel optimistisch 'coming soon' werd vermeld. De verschijningsdatum werd echter al gauw verschoven, aanvankelijk naar 2018, en daarna richting 2020. Het leidde tot reacties op internet als 'I DON’T think this book will EVER be published' en 'Yeah, how long do we have to wait...?' 

Nu, in totaal acht jaar later, is het dan eindelijk zover. Op 9 november zal Het Jaar van de Sprinkhaan dan eindelijk ècht gaan verschijnen; 768 pagina's wachten op u om gelezen te worden. Reserveer het boek alvast hier!

RESERVEER € 29,99

 
 
verschijnt dinsdag 19 september : tommy wieringa - nirwana  
   
 
 
 

NIRWANA
Tommy Wieringa

* verschijnt dinsdag 19 september *

* De geschiedenis van een grootvader bepaalt het heden van een kleinzoon: samen vertellen ze het verhaal van een eeuw waarin het wereldvuur oplaaide als nooit tevoren *

Willem Adema geldt als een visionair waterbouwkundige met een besmet verleden. Hij vecht aan Duitse zijde aan het oostfront om de olievelden van de Kaukasus te veroveren, maar halverwege de oorlog komt hij tot inkeer en sluit zich aan bij het verzet.

Zijn kleinzoon Hugo Adema is een beroemd kunstenaar wiens leven in een impasse is geraakt nadat zijn grote liefde hem heeft verlaten. Om de tijd te doden keert hij terug naar het landgoed van zijn grootouders waar hij is opgegroeid, om het verleden van zijn inmiddels honderdjarige grootvader te onderzoeken. Was zijn overstap naar het verzet oprecht of ingegeven door opportunistische motieven, en welke rol speelde hij werkelijk aan het oostfront?

Wanneer zijn vroegere gouvernante overlijdt duiken in haar huis de verloren gewaande dagboeken van zijn grootvader op, die een nieuw licht werpen op diens oorlogsjaren.

 

Nirwana

In Nirwana gaat de Tweede Wereldoorlog een groots verband aan met de verbrandingstijd van nu. Deze hoogst actuele roman leert dat het vuur een goede knecht is, maar een slechte meester.

BESTEL / RESERVEER € 29,99

 
 
verschijnt dinsdag 19 september: Sholeh rezazadeh - ik ken een berg die op me wacht  
   
 
 
 

IK KEN EEN BERG DIE OP ME WACHT
Sholeh Rezazadeh

* verschijnt dinsdag 19 september *

* van de auteur van het bejubelde
De Hemel is Altijd Paars *

Alma die woont in een woonboot op de Amstel, een rimpelloze rivier. Ze heeft een drukke baan. Op een dag neemt ze een radicaal besluit: ze reist in haar eentje naar Iran. Daar sluit ze zich aan bij een nomadenvolk. Saray hoedt schapen en melkt geiten. Ze is verliefd op een jongen van een andere nomadenfamilie en ontmoet hem in het geheim aan de oever van de Aras, de bruisende rivier die door het ruige berglandschap dendert. Lukt het Alma om haar jachtige bestaan achter zich te laten? De nomaden leven bij de dag en eten wat de seizoenen te bieden hebben. In plaats van constant op hun iPhone te turen zijn ze verbonden met elkaar. Maar ze worden in hun voortbestaan bedreigd. Door de klimaatverandering wordt het steeds droger, Aras buldert minder en steeds meer jonge nomaden willen in de stad leven.

BESTEL / RESERVEER € 21,99

 

Ik ken een berg die op me wacht

 
 
verschijnt dinsdag 19 september: denksport junior bosatlas  
   
 
 
 

 

DENKSPORT JUNIOR BOSATLAS
Denksport

* verschijnt dinsdag 19 september *

Wil jij ook alles over landen, steden, zeeën en rivieren te weten komen? Met Het Junior Bosatlas Puzzelboek ga je op een spannende reis over de wereld en kun je ook nog eens lekker puzzelen. Je ontdekt echt van alles: van de hoogste bergen ter wereld, de langste rivieren tot de meest extreem hete én koude plekken op aarde.

Ondertussen los je uitdagende raadsels, quizzen en beeldpuzzels op. Weet je bijvoorbeeld dat in China de meeste mensen wonen? Wat het kleinste continent is? En het koudste? Met de mooie en bijzondere kaarten uit de Junior Bosatlas is dit hét boek om al puzzelend mee op avontuur te gaan.

BESTEL / RESERVEER € 14,99

 
 
verschijnt dinsdag 19 september: fokke obbema -stervelingen  
   
 
 
 

STERVELINGEN
Fokke Obbema

* verschijnt dinsdag 19 september *

Van de auteur van de bestsellers
 De Zin van het Leven en Een Zinvol Leven *

Wat is de essentie van het leven, in het licht van onze sterfelijkheid? Om die vraag te beantwoorden voerde Fokke Obbema ruim veertig gesprekken met personen die geconfronteerd werden of worden met de dood, of die beroepsmatig veel met de dood te maken hebben – een patholoog-anatoom en tevens filosoof, een terminaal zieke twintiger, een bijna honderdjarige milieuactiviste, een advocaat met een bijna-doodervaring, een hospicemedewerker, een psychologe die de wacht is aangezegd, kortom: stervelingen. De gesprekken gaan over wat het betekent om mens te zijn: over lijden en leven, over vechten en veerkracht, over angst en aanvaarding, over opgedane inzichten en levenswijsheden.

BESTEL / RESERVEER € 27,99

 

Stervelingen

 
 
verschijnt woensdag 20 september: jørn lier horst - dossier 1569 (reeks: cold case kwartet #4)  
   
 
 
 

Cold Case Kwartet - Dossier 1569 (Cold Case Kwartet 4)

 

DOSSIER 1569 (Reeks: Cold Case Kwartet #4)
Jørn Lier Horst

* verschijnt woensdag 20 september *

William Wisting begint aan de tweede week van zijn zomervakantie als hij op zijn vakantieadres een verontrustend krantenbericht leest. Een lokale vermissingszaak groeit uit tot een landelijk nieuwsbericht.

Dan ontvangt Wisting een ongeadresseerde brief met een reeks mysterieuze cijfers. Hij brengt ze in verband met de dossiercode van een oude zaak. Deze werd destijds snel opgelost en de dader werd veroordeeld en naar de gevangenis gestuurd. Recente gebeurtenissen onthullen nu echter verbanden die twintig jaar geleden niet zichtbaar waren.

De brief is slechts de eerste van een reeks, en alles wijst erop dat er een andere waarheid achter de zaak zit dan de politie denkt. Wisting moet op zoek naar de afzender van de brief én naar de ware feiten achter de zaak. Maar lang niet iedereen is blij dat hij zaken oprakelt...

BESTEL / RESERVEER € 23,99

 
 
verschijnt woensdag 20 september: loesje (40 jaar) - het lijkt simpen en dat is het ook  
   
 
 
 

HET LIJKT SIMPEL EN DAT IS HET OOK
Loesje (40 jaar)

* verschijnt woensdag 20 september *

Het leven op de wereld beter en mooier maken. Dat is de grootste drijfveer van Loesje, en ze geeft de mensheid daarvoor met plezier een zetje in de rug. Hoewel het Arnhemse meisje nooit veel ouder is geworden dan een jaar of twintig, verschenen haar eerste posters al in 1983 op straat. Sindsdien is ze uitgegroeid tot een bekende persoonlijkheid die dagelijks duizenden mensen in Nederland en in de rest van de wereld opvrolijkt, inspireert en aanzet tot actie.

In Het lijkt simpel en dat is het ook reflecteert Loesje op die afgelopen 40 jaar, kijkt ze hoe ze er nu voor staat en richt ze de blik op de toekomst, want die moet ook nog geschreven worden. Een boek vol foto’s, krantenknipsels, oude en nieuwe toekomstplannen, doe-opdrachten, ongevraagde beleidsvoorstellen, gezeur van haar familie en veel, heel veel posters.

BESTEL / RESERVEER € 20,00

 

Het lijkt simpel en dat is het ook

 
 
verschijnt donderdag 21 september: et heanige prEEnske -
DE KLASSIEKER VAN ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY VERTAALD IN HET TWENTS DOOR HERMAN FINKERS
 
   
 
 
 

Et Heanige Preenske

 

ET HEANIGE PREENSKE - De klassieker van Antoine de Saint-Exupéry vertaald in het Twents door Herman Finkers

* verschijnt donderdag 21 september *

Een piloot maakt een noodlanding in de woestijn en ontmoet een kleine prins. De kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont en over andere planeten die hij bezoekt en de merkwaardige bewoners die hij daar aantreft.

Het prachtige moderne sprookje De Kleine Prins, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur zelf, is wereldwijd geliefd. De eerste uitgave verscheen in 1943 in de Verenigde Staten, zowel in het Engels als in het Frans. De eerste Nederlandse uitgave verscheen in 1951. Het boek is in meer dan vierhonderd talen en dialecten vertaald. Deze klassieker verschijnt nu voor het eerst in het Twents.

BESTEL / RESERVEER € 19,99

 
 
verschijnt dinsdag 26 september: ildefonso falcones - de vrouwen van de suikerrietplantage  
   
 
 
 

DE VROUWEN VAN DE SUIKERRIETPLANTAGE
Ildefonso Falcones

* verschijnt dinsdag 26 september *

* Een weergaloze, epische roman over twee vrouwen gescheiden door de tijd maar verenigd in hun gedeelde strijd tegen onderdrukking en voor erkenning en gerechtigheid *

In Cuba, in het midden van de negentiende eeuw, leeft en werkt Kaweka, een tot slaaf gemaakte Afrikaanse vrouw, op een suikerrietplantage die eigendom is van de uit Spanje afkomstige markies van Santodoma. Haar leven en dat van de andere vrouwen is verschrikkelijk. Tot Kaweka de bijzondere kracht vindt om haar lotgenoten te leiden in een levensgevaarlijke strijd voor vrijheid.

In het huidige Spanje krijgt Lita, dochter van de bediende van de familie Santodoma, een baan bij hun bank in Madrid. Terwijl ze zich verdiept in de financiën en het verleden van deze rijke familie, ontdekt ze een geheim dat hen kan vernietigen.

BESTEL / RESERVEER € 28,99

 

De vrouwen van de suikerrietplantage, Ildefonso Falcones | Boek |  9789021041568 | Bruna

 
 
verschijnt dinsdag 26 september: ken follett - de wapens van het licht (reeks: kingsbridge #5)  
   
 
 
 

Kingsbridge 5 - De wapens van het licht

 

DE WAPENS VAN HET LICHT
(Reeks: Kingsbridge #5)
Ken Follet

* verschijnt dinsdag 26 september *

Kingsbridge, 1792. De industriële revolutie is in volle gang, en alles moet sneller en goedkoper kunnen, zonder dat er rekening gehouden wordt met het welzijn van de mensen die al deze nieuwe machines moeten bedienen. Ook doemt er een oorlog op aan de horizon met Napoleon Bonaparte die steeds meer macht krijgt en wordt Kingsbridge verontrustend in de gaten gehouden.

Sal Clitheroe is werkzaam als spinster, maar vreest voor haar baan. Ze probeert het hoofd boven water te houden, en haar zoon Kit een zo goed mogelijk bestaan te bieden. Sals vriend en steun en toeverlaat, de wever David Shoveller, helpt waar hij kan, maar het industriële tij lijkt zich onafwendbaar tegen de arbeiders te keren. Maar zij en hun stadsgenoten blijven ook in deze snel veranderende tijd hopen op een lichtere toekomst, zonder onderdrukking en armoede.

BESTEL / RESERVEER € 29,99

 
 
verschijnt dinsdag 26 september: connie palmen - voornamelijk vrouwen  
   
 
 
 

VOORNAMELIJK VROUWEN
Connie Palmen

* verschijnt dinsdag 26 september *

Haar hele lezende leven al is Connie Palmen gebiologeerd door vrouwelijk kunstenaarschap. In Voornamelijk vrouwen beschrijft ze hen: vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras, Patricia Highsmith, die ieder op hun eigen wijze de grenzen van de heersende moraal en hun sekse overschreden. Sylvia Plath, die zich bezoedeld voelde omdat ze te veel onechtheid in haar leven had toegelaten. Vivian Gornick, die met Connie Palmen, haar lezer, onbewust deed wat ze met haar moeder deed: treiteren en provoceren. Joan Didion, die in haar essays, klaagzangen zonder klacht, beschreef hoe het is om Joan Didion te zijn. Vooruit, één man, Philip Roth, al is het maar omdat je als vrouw altijd weer moet uitleggen waarom je van die wraakzuchtige, overspelige schrijver houdt. Voornamelijk vrouwen is Connie Palmens schitterende literaire lofzang op vrouwelijke scheppende kracht en autonomie. En het is vooral een verkenning van haar eigen schrijverschap, waarin ze al haar literaire thema’s laat terugkomen.

BESTEL / RESERVEER € 20,00

 

 
 
verschijnt dinsdag 26 september: marcel langedijk - hans klok  
   
 
 
 

Hans Klok

 

HANS KLOK
Marcel Langedijk

* verschijnt dinsdag 26 september *

Hans Klok is glitter, glamour, Las Vegas en the show must always go on. Al jaren at the top of his game, al zit zijn bloesje inmiddels wel wat strak om zijn buik. Hij is te vinden in zijn trailer achter een circustent op een verwaaid industrieterrein in de provincie, een biertje en barbecue binnen handbereik, op het podium bij grote shows in binnen- en buitenland, of gewoon in zijn loods in IJmuiden vol rekwisieten en wereldberoemde illusies, een plek waar vol overgave wordt gerepeteerd en geknutseld aan nieuwe trucs. Een echte vakman, geobsedeerd door de magie van het goochelen en het illusionisme. Een wandelende encyclopedie als het aankomt op de geschiedenis van zijn metier. Marcel Langedijk volgde Hans een jaar lang en sprak tussendoor met hem over zijn leven, zijn inspiratie, zijn avonturen en zijn successen en mislukkingen.

BESTEL / RESERVEER € 23,99

 
 
verschijnt donderdag 28 september: denksport - het verhaal van nederland puzzelboek  
   
 
 
 

HET VERHAAL VAN
NEDERLAND PUZZELBOEK
Denksport

* verschijnt donderdag 28 september *

Sluwe jagers en verzamelaars, strijdlustige Friezen, gevaarlijke kapers en dappere hervormers – ze maken allemaal onderdeel uit van onze geschiedenis en hebben allemaal bijgedragen aan het land dat we nu kennen.

In de succesvolle tv-serie werd op spannende wijze de Nederlandse geschiedenis al verbeeld, en nu is er ook Het Verhaal van Nederland Puzzelboek. Aan de hand van quizzen en beeldpuzzels ga je echt de diepte in en maak je zo een heuse reis door de tijd. Neem een duik in de geschiedenis in en beleef feiten die net zo spannend zijn als fictie. 

BESTEL / RESERVEER 17,99

 

Denksport - Het verhaal van de Oranjes Puzzelboek

 
 
verschijnt dinsdag 29 september: alexander snegirjov - ik schrijf u vanuit moskou   
   
 
 
 


 

IK SCHRIJF U VANUIT MOSKOU
Alexander Snegirjov

* verschijnt dinsdag 29 augustus *

Toen Rusland Oekraïne binnenviel, sloeg het nieuws bij Alexander Snegirjov in als een bom. Vechtend tegen de angst die velen om hem heen verlamde, besloot Snegirjov in Rusland te blijven en een dagboek bij te houden van zijn leven in Moskou, waar de oorlog verraderlijk langzaam het land binnen sijpelt en zich diep in de gemoederen van de Russische samenleving nestelt.

Snegirjov aanschouwt een stad doordrongen van oorlog, hij ademt de lucht in van straten waar geen jongeman zich meer laat zien, en bovenal luistert hij. Naar zichzelf, naar de wereld om hem heen en naar wat niemand durft uit te spreken.

Het levert een onverschrokken literair ooggetuigenverslag op van een desastreuze oorlog waarin de hartkloppingen van een imploderend Rusland op elke bladzijde voelbaar zijn.

BESTEL / RESERVEER € 25,00

 
 
verschijnt ook eind september
   
 
 
 

19 september

Marja Pruis - Huiswerk € 23,99
Andrea Wulf - Venus achterna € 24,99

26 september

Max Pam - Alice € 17,99
Carry Slee - Zijn Jongen € 23,99
Gary Northfield - De Saga van de Vallende Ster€ 16,99
Paul van Loon - Raveleijn: Het bloed van de laatste draak € 19,99
Shannon Chakraborty - De Avonturen van Amina
Al-Sirafi € 25,99
Maddy Stolk - Soedan, laat maar € 23,99
Hanneke de Zoete - De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas en Kerst (omkeerboekje) € 20,00
Julius Roberts - The Farm Table (NL-talig) € 33,99

 

27 september

David Barclay Moore - De sterren onder onze voeten € 17,99
Wildebras - Nacht in de dierentuin € 16,99

28 september

Wim Daniels - De vervlogen tijd € 22,99
Sergio Vyent - Het Land van Onverwagt € 21,99

29 september

50 jaar Gouden Penselen Kaartenset € 19,99

 
 
onze webshop is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend! 
   
 
 
 

BESTEL UW BOEKEN OP ONZE WEBSITE

Winkelt u liever online, of wilt u graag een boek reserveren? Neem dan eens een kijkje op onze website 

 www.boekhandelbroekhuis.nl

Hier zijn alle titels gemakkelijk vindbaar en eenvoudig te bestellen.

Reserveren en afhalen:

Indien u op de website voor reserveren kiest, kunt u de bestelling in uw favoriete Broekhuiswinkel ophalen op het moment dat u een bevestiging daartoe krijgt. 

Thuisbezorging:

Boeken worden uitsluitend via post.nl thuisbezorgd. Vanaf € 25 zijn
de verzendkosten gratis.

 
 

 

 

pro-mbooks1 : broekhuis