Nieuwsbrief 28/2020  
 
 

SEPTEMBER: LEZEN IN DE NAZOMER

'Trager de wespen, schaarser de dazen'
Uit het gedicht 'De laatste dagen van de zomer' van Gerrit Kouwenaar

Of we het nu willen of niet, de zomer komt langzaam ten einde.
Maar gelukkig is er eerst nog de nazomer.

Deze staat dit jaar garant voor veel mooie nieuwe titels. Wat dacht u van de nieuwe romans
van Elena Ferrante, Arthur Japin, en David Mitchell of culinaire boeken van
Yvette van Boven en Ottolenghi? Ook verschijnen er veel mooie kinderboeken,
dit met het oog op de naderende Kinderboekenweek (30 september tot en met 11 oktober).

Dit alles is echter nog maar een klein gedeelte van de twintig titels die we voor u
in deze nieuwsbrief hebben geselecteerd. Leest u dus gauw verder!

Tot gauw in onze winkels of op www.boekhandelbroekhuis.nl

 

1 september: elena ferrante / cliffrock castle #3
   
 
 
   

HET LEUGENACHTIGE LEVEN
VAN VOLWASSENEN
Elena Ferrante


Verschijnt 1 september

Schrijfster Elena Ferrante keert na haar bejubelde Napolitaanse Romans opnieuw
terug 
naar de Vesuviusstad!

De dertienjarige Giovanna woont in een van de beste wijken van Napels. Haar ouders zijn bijna perfect en hebben haar opgevoed tot een net keurig kind dat goede cijfers haalt.

Dan gaat ze op bezoek bij haar volkse, grofgebekte Tante Vittoria, die vooral wil praten over de ware aardvan Giovanna's ouders. Het beeld van een perfect gezin valt langzaam in gruzelementen.Vanaf nu moet ze laveren tussen trouw aan haar ouders en de nieuwe vriendschap met haar tante - het zijn Giovanna's eerste stappen naar volwassenheid.

Paperback:
BESTEL / RESERVEER € 22,99

Hardcover:
BESTEL / RESERVEER € 29,99
 

DE WEG NAAR CLIFFROCK CASTLE
Josephine Rombouts

Verschijnt 1 september

Downton Abbey in de eenentwintigste eeuw!

Na Cliffrock Castle & Terug naar Cliffrock Castle vertelt Josephine Rombouts in 
haar derde boek over het vertrek van haar en haar gezien uit Nederland, de weg langs onderwijsbegeleiders en leerplichtambtenaren, een strafzaak en het opbouwen van een nieuw leven in een ander land.

Josephine moet in haar nieuwe woonplaats leren omgaan met een manische landeigenares, een pyromane Japanse monnik, stugge Schotse medebewoners, veel sneeuw en een spookdorp. Als ze hoort dat op een naburig landgoed, Cliffrock Castle, een witte cottage beschikbaar is en een huishoudster wordt gezocht, grijpt ze deze  strohalm met beide handen aan.

BESTEL / RESERVEER € 20,99
 
 
1 september: arthur japin / dan brown
   
 
 
 

MRS. DEGAS
Arthur Japin


Verschijnt 1 september

Parijs, 1912. Edgar Degas, de schilder, is blind geworden. Wanneer hij zijn huis uit moet, helpt een jonge vrouw hem zijn archieven te ordenen.

Zij is echter niet wie zij beweert te zijn en in het geheim brengt zij verslag uit over haar bezoekjes, waarbij zij welbewust Degas’ herinnering wekt aan de enige – en onmogelijke – liefde van zijn leven: zijn blind geworden Amerikaanse nichtje Estelle, een Creoolse uit New Orleans, die hij daar schilderde terwijl zij bloemen aan het schikken was.

Aan wie schrijft zij deze verslagen?
En waarom blijft zij maar hameren
op Degas’ meest pijnlijke herinnering?

BESTEL / RESERVEER € 23,99
 

HET WILDE DIERENORKEST
Dan Brown


Verschijnt 1 september

De nieuwe Dan Brown, maar niet
zoals u het verwacht had...

Het wilde dierenorkest
is een nieuw magisch prentenboek van bestsellerauteur Dan Brown (o.a. De Da Vinci Code). Bij dit boek hoort een gratis app met muziek gecomponeerd door de auteur zelf, raadsels en vrolijke illustraties. Het resultaat is een unieke lees-, kijk- en luisterervaring voor kinderen en hun (groot)ouders!

In dit prentenboek neemt Maestro Muis je mee op een betoverende reis over land en over zee. Ontdek onderweg het geheim van elk dier: van de waanzinnige walvis, jakkerende jachtluipaarden en kleine kevers tot zwierige zwanen en nog veel meer. Beluister met de gratis app en QR-codes de muziekstukken, zoek op elke pagina de verborgen bezige bij en los alle raadsels op…

Dan Brown schreef en componeerde een muzikaal avontuur, waarin zijn liefde voor verhalen, klassieke muziek en raadsels samenkomen in een knap georkestreerd geheel. De kleurrijke en geestige illustraties van de Hongaarse Susan Batori maken het helemaal af.

BESTEL / RESERVEER € 17,99

 
 
2 en 3 september: juf braaksel / professor s.
   
 
 
 

JUF BRAAKSEL EN DE GENIALE ONTSNAPPING
Carry Slee


Verschijnt 2 september

Hoera! Na Juf Braaksel en de Magische Ring
en Juf Braaksel en het Meesterbrein is er nu een nieuw avontuur met Lotte, Thijs en uiteraard die dekselse en sluwe Juf Braaksel!

Het is Lotte en Thijs nog steeds niet gelukt om de geniepige juf Braaksel van hun school te verjagen, zelfs niet met de hulp van hun slimme vriend Lucas. Ze blijft maar valse plannen bedenken: zo heeft ze een belachelijk nieuw schooluniform bedacht. En ze wil nu ook alle beste vrienden en vriendinnen uit elkaar halen, en in andere klassen zetten. Dat mag toch niet gebeuren?

BESTEL / RESERVEER € 17,99
 

PROFESSOR S. EN DE GESTOLEN BREINBRIL
Erik Scherder, Fred Diks & Mariëlla van de Beek

Verschijnt 3 september

Er komt een nieuwe jongen bij Brian en Zhé in de klas. Tycho kan supergoed tennissen en zit door een dwarslaesie in een rolstoel. Zijn grote droom is zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen in Japan. Professor S. heeft net een goede uitvinding gedaan die hem daarbij kan helpen.

Met deze breinbril kan de professor in Tycho’s hersenen kijken om zo te zien hoe hij zich nog verder kan verbeteren. Maar een paar dagen later zijn de professor en de breinbrillen opeens verdwenen. Wie heeft de brillen gestolen
en de professor ontvoerd? 

BESTEL / RESERVEER € 15,99
 
 
3 en 8 september: ottolenghi / yvette van boven
   
 
 
 
FLAVOUR
Ottolenghi

Verschijnt 3 september

Yotam Ottolenghi weet als geen ander hoe je groenten in de spotlight zet. In Flavour viert hij de oneindige mogelijkheden van groenten en laat zien hoe je ze kunt transformeren tot magische gerechten. In ruim 100 recepten laat hij niet alleen zien hoe we ze moeten bereiden, maar ook hoe smaak bepaald wordt en waarom bepaalde combinaties zo goed werken.

Met recepten als auberginedumplings 'alla Parmigiana', taco's met knolselderij en geitenkaas, champignonlasagne en groentenschnitzels - allen voorzien van foto's die je doen watertanden.

BESTEL / RESERVEER € 32,00
 

DE BOMVOLLE OVEN VAN VAN BOVEN
Yvette van Boven

Verschijnt 8 september

Sinds een aantal jaar bedenkt Yvette voor Volkskrant Magazine wekelijks een ovenrecept. De meest ovenheerlijke recepten verschenen in haar kookboeken Uit de oven van Van Boven,
Nog meer uit Van Bovens oven en
De grote oven van Van Boven.

De bijna 200 recepten zijn nu gebundeld in De bomvolle oven van Van Boven. Steeds met duidelijke, foolproof receptuur zoals we van Yvette gewend zijn én voorzien van een mooie tekening en foto. Alles gaat de oven in: groente, vlees, vis en er wordt ook zoet gebakken. Kortom: dit is weer een heerlijk boek met heel veel oveninspiratie.

BESTEL / RESERVEER € 29,99
 
 
8 en 14 september: jozua douglas / de koffiekakker
   
 
 
 

COSTA BANANA #6: HET PIRANHA-COMPLOT
Jozua Douglas


Verschijnt 8 september

Het piranha-complot is het zesde en laatste deel in de supergrappige en populaire kinderboekenserie Costa Banana van Jozua Douglas, met zwart-witillustraties van Elly Hees.

Pablo Fernando wordt afgezet en is niet langer president van Costa Banana. Hij vlucht met zijn gezin naar Costa Kanaria, waar de 12-jarige Angelino net president is geworden. Angelino benoemt Rosa en Fico tot zijn adviseurs. Maar een land besturen blijkt lastiger dan ze dachten en overal loert gevaar. Als Rosa een gemeen complot ontdekt is het al bijna te laat...

BESTEL / RESERVEER € 14,99
 

DE KOFFIEKAKKER
Marianne Busser & Ron Schröder


Verschijnt 14 september

Na De Poepfabriek en De Circusplasser is er met 
De koffiekakker wederom een leuk boek vol versjes van Marianne Busser en Ron Schröder!

Wist je dat de allerduurste koffie ter wereld gemaakt wordt met koffiebonen die zijn uitgepoept door een kleine kattensoort? En dat je roofdierenpoep kunt gebruiken om vervelende katten en honden bij je huis weg te jagen? En wist je dat je kamelenkeutels kunt gebruiken om een vuurtje mee te maken?

In dit boekje kun je lezen
wat een mens met poep kan doen
zoals bijvoorbeeld erin trappen
met je slipper of je schoen

Je zult lezen wat een mens
met een dierenkeutel kan
ook al stinkt het soms een beetje
misschien leer je er iets van!

BESTEL / RESERVEER € 9,99
 
 
15 september: Jonas jonasson / ken follett
   
 
 
 

ZOETE ZOETE WRAAK BV
Jonas Jonasson


Verschijnt 15 september

Van de auteur van de boeken over de
100-Jarige man & Het geniale bommenmeisje!


Het zorgvuldig opgebouwde leven van Victor Alderheim, een uitgekookte en succesvolle kunsthandelaar uit Stockholm, wordt op een dag volledig overhoop gegooid als hij te horen krijgt dat hij de vader van de zestienjarige Kevin is en voor hem moet zorgen. Victor was juist van plan om Jenny, de dochter van een galeriehouder, te trouwen - en weer te scheiden - om haar erfenis binnen te halen. In dat plaatje past geen buitenechtelijk kind en dus bedenkt hij een plan om van Kevin af te komen als de jongen achttien wordt. Maar dat plan mislukt faliekant...

BESTEL / RESERVEER € 20,99
 

DE SCHEMERING EN DE DAGERAAD (KINGSBRIDGE #4)
Ken Follett

Verschijnt 15 september

Het vierde boek in de Kingsbridge reeks!

997 na Christus. Engeland wordt van twee kanten belaagd, in het westen door Wales en in het oosten door de Vikingen. Gerechtigheid is ver te zoeken en geweld en wetteloosheid zijn aan de orde van de dag. De koning staat machteloos en de chaos regeert.

In deze turbulente tijden raken de levens van drie mensen onlosmakelijk verbonden met elkaar en met een klein gehucht dat later Kingsbridge zal worden genoemd. Alle drie raken ze tegen hun wil betrokken bij de machinaties van een bisschop die meedogenloos streeft naar macht en rijkdom, en niets geeft om de levens van de gewone mensen.

BESTEL / RESERVEER € 29,99


 
16 en 17 september: dolfje weerwolfje / mathijs deen
   
 
 
 

DOLFJE WEERWOLFJE - DE DRAKENBERG
Paul van Loon

Verschijnt 16 september

Pa heeft een reis naar Japan gewonnen, en Dolfje, Timmie, ma en Leo mogen mee! Opa weerwolf vraagt Dolfje om een pakketje af te geven bij een oude vriend. In dat pakketje zit een Tweelinghoed vol magische krachten – die mag niet in verkeerde handen vallen! Als de hoed wordt gestolen, moet Dolfje alles op alles zetten om hem terug te vinden.

Zijn gevaarlijke zoektocht voert hem naar een verborgen dorpje bij Mount Fuji, naar witte wolven en naar de wonderlijke wereld van Yokai, bovennatuurlijke wezens uit de Japanse mythologie.

BESTEL / RESERVEER € 15,50
 
HET LICHTSCHIP
Mathijs Deen


Verschijnt 17 september

Van de auteur van bejubelde titels als 
De Wadden en Over oude wegen

In het middelpunt van de bemanning van het lichtschip Texel staat de kok, die de maaltijd verzorgt. Het eten biedt troost en houvast in het geïsoleerde bestaan. Alles gaat zijn gang tot de dag dat de kok een levend geitenbokje meeneemt aan boord. Om te slachten voor een stoofpot. De komst van dit jonge, springerige beest gooit de vaste routine van het lichtschip in de war en zet de verhoudingen op scherp. Wat begint als een welkome onderbreking van het saaie bestaan, ontwikkelt zich al gauw tot een splijtzwam die sluimerende angsten wakker schudt en slachtoffers maakt.

BESTEL / RESERVEER € 17,99
 
 
17 en 22 september: jean paul schutten / de volksverhuizingen
   
 
 
 

TIM DE KLEINE BOSWACHTER
Jan Paul Schutten


Verschijnt 17 september

Van de auteur van onvergetelijke jeugdboeken als Het raadsel van alles wat leeft en 
Het wonder van jou en je biljoenen bewoners

Jan Paul Schutten ging met ‘de echte’ boswachter Tim op pad. Tijdens urenlange wandelingen door het bos en over de hei vertelde Tim over zijn belevenissen in zijn huidige beroep als boswachter. Maar ook over hoe hij vroeger al van het stampen in de plassen kon genieten, over zijn kinderwens om later boswachter te worden én over zijn kauw Hansje
die hij tam maakte. Jan Paul liet zich door deze verhalen inspireren voor de avonturen van Tim de kleine boswachter.

BESTEL / RESERVEER € 14,99
 

DE VOLKSVERHUIZINGEN
Dick Harrison


Verschijnt 22 september

Van de auteur van nu al historische standaardwerken als De Dertigjarige Oorlog en  
De Geschiedenis van de Slavernij

Het nieuwste werk van de Zweedse hoogleraar Geschiedenis geeft ons een rijk beeld van West-Europa in de vroege middeleeuwen. Toen de Pax Romana in stukken brak verspreidden woeste hordes Germanen en Hunnen zich over heel Europa op zoek naar graan en goud. Hij nuanceert het beeld van barbaarse plunderpartijen en werpt licht op de waarheid achter de mythe van chaos en verwoestingen. Het geeft ons een fascinerend en complex beeld van West-Europa in de overgang tussen de oudheid en de vroege middeleeuwen.

BESTEL / RESERVEER € 39,99
 
 
22 september: michel faber / cilla & rolf börjlind
   
 
 
 

D.
Michel Faber

Verschijnt 22 september

Van de auteur van onvergetelijke romans als Lelieblank, ScharlakenroodOnderhuids en
Het boek van wonderlijke nieuwe dingen 

Dhikilo is anders dan de andere kinderen op haar school. Haar ouders heeft ze sinds haar geboorte niet meer gezien. Het avontuur van Dhikilo begint wanneer plots de letter D volledig uit de taal verdwenen is. Dhikilo lijkt de enige te zijn die dit doorheeft. Om de D terug te krijgen betreedt zij met een overleden professor en zijn sfinx de magische wereld Liminus. Daar moet ze het opnemen tegen de Gamp, Liminus' verschrikkelijke dictator. Tijdens haar avontuur komt ze de meest wonderlijke wezens tegen. Kan Dhikilo voorkomen dat de Gamp de taal vernietigt? En kan zij, een meisje zonder verleden of land, uitvinden wie ze is en waar ze thuishoort?

BESTEL / RESERVEER € 20,99
 

BEVROREN GOUD (RÖNNING & STILTON #6)
Cilla & Rolf Börjlind

Verschijnt 22 september

We verwelkomen een nieuw deel in een van onze favoriete thrillerseries die aanving met Springvloed (Zweeds: Springfloden) in 2012!

Als aan het einde van een lange zomer de sneeuw wegsmelt in de bergen van Noord-Zweden, wordt het lichaam van een man gevonden die ongeveer twintig jaar daarvoor werd neergeschoten.

De jonge rechercheur Olivia Rönning reist ernaartoe om de zaak te onderzoeken. Maar Olivia blijkt niet de enige persoon op de berg die de waarheid probeert te achterhalen over de dode man...

BESTEL / RESERVEER € 20,99
 
 
24 en 29 september: ildefonso falcones / david mitchell
   
 
 
 

DE SCHILDER VAN BARCELONA
Ildefonso Falcones

Verschijnt 24 september

Van de auteur van De Kathedraal van de Zee
en opvolger De Erfgenamen

Barcelona, 1901. Er heerst grote sociale onrust in de stad: de armoede van de laagste klassen botst met de luxe van de grote boulevards, waar steeds meer schitterende gebouwen verrijzen. Dalmau Sala, een arme kunstenaar, zit gevangen tussen deze twee werelden. Aan de ene kant die van zijn familie, en van Emma, zijn grote liefde, die actief de arbeidersstrijd steunen. Aan de andere kant die van het werk in de keramiekfabriek van zijn mentor Don Manuel Bello, een rijke, conservatieve bourgeois. Dalmau worstelt om zijn eigen pad te vinden, als man en als kunstenaar. Welke kant kiest hij? Een weergaloze, epische roman over de geliefde stad Barcelona.

Paperback:
BESTEL / RESERVEER
€ 27,50

Hardcover:
BESTEL / RESERVEER
€ 34,99
 

UTOPIA AVENUE
David Mitchell

Verschijnt 29 september

Van de auteur van onvergetelijke romans als Lelieblank, ScharlakenroodOnderhuids en
Het boek van wonderlijke nieuwe dingen 

De langverwachte nieuwe roman van David Mitchell volgt een psychedelische rockband eind jaren '60 in hun ruige tochten langs achterafzaaltjes vol seks, drugs en roem in Soho, nieuwe drank en oude demonen, ups en downs.

Volg de band door hemel en hel: van straatrellen en hersenrevoltes, van onwerkelijke trips en onwerkelijk tuig, van waanzin en liefde, seks en dood; de kunst van het liederen maken en de lessen van het leven, van het duivelse pact voor de roem en de wankele ladder van het succes. Kunnen wij de wereld veranderen, of verandert zij ons in onstuimige tijden?

Nederlandse editie:
BESTEL / RESERVEER € 24,99

Engelse editie:
BESTEL / RESERVEER € 24,95

 

 

pro-mbooks1 : broekhuis