Nieuwsbrief 2 / 2022  
 
 

U BENT WEER VAN HARTE WELKOM IN ONZE WINKELS!

Eindelijk mogen de deuren weer ècht open, en is het voor u weer mogelijk om
net als voorheen te komen verdwalen in onze boekhandels vol wereldliteratuur,
tijdschriften, kantoorartikelen, spellen, puzzels, wenskaarten en zo veel meer!

En dat komt halverwege januari net op het goede moment!
Tijdens deze maand vinden er namelijk veel literaire activiteiten plaats, zoals
de Nationale Voorleesdagen (26 januari t/m 5 februari) en
 de Poëzieweek (27 januari t/m 2 februari).

In onze vorige nieuwsbrief kon u al lezen dat er deze maand daarom enorm veel nieuwe titels verschijnen. In deze nieuwsbrief hebben we die mooie lijst verder aangevuld met nòg meer
warm aanbevolen nieuwe titels, zoals het met de Pulitzer Prijs bekroonde De Nachtwaker van
Louise Erdrich, en nieuwe titels van ondermeer Nelleke Noordervliet, Bert Keizer en Ad van Liempt!

 
* nieuw * LOUIse erdrich - de nachtwaker
   
 
 
 

DE NACHTWAKER
Louise Erdrich


* winnaar Pulitzerprijs voor fictie 2021 *

Gebaseerd op het buitengewone leven van haar grootvader verkent Louise Erdrich in De nachtwaker het meedogenloze lot van een volk dat moet vechten voor zijn bestaan.

Thomas Wazhashk is nachtwaker bij de lagersteenfabriek in het Turtle Mountain-reservaat. Daarnaast is hij stamhoofd van de Chippewa-indianen. Al enige tijd hoort hij verontrustende geluiden vanuit Washington over een 'emancipatiewet', die een einde zou maken aan de verdragen met de Amerikaans-indiaanse stammen – verdragen die waren overeengekomen voor 'zolang het gras groeit en de rivieren stromen'. Thomas realiseert zich dat deze wet niets met vrijheid te maken heeft, maar als doel heeft de indianen hun land en hun identiteit te ontnemen. Hij besluit te vechten voor zijn volk, koste wat het kost.

BESTEL / RESERVEER € 24,99

   
 
* nieuw * Nelleke noordervliet - wij kunnen dit
   
 
 
 

  WIJ KUNNEN DIT
Nelleke Noordervliet


Met humor, inzicht en groot gevoel voor detail beschrijft Nelleke Noordervliet de liefdesperikelen van twee veertigers in deze roman die zich afspeelt tegen de achtergrond van Rotterdam, New York en met de coronapandemie als gamechanger.

Helen heeft de boekhandel van haar vader voortgezet en vecht tegen faillissement. Leo is een succesvol ondernemer die een sabbatical neemt om oude trauma’s te verwerken en een nieuw doel in z'n leven te vinden. Allebei voorzien van een verleden, behept met gewoonten, gehard door teleurstellingen. Helen en Leo spreken af blanco te beginnen. Het verleden bestaat niet. Alleen het heden telt. Maar het verleden laat zich niet wegmoffelen. Zowel de liefde als de misverstanden bloeien op. Liefde – kunnen ze het? 

BESTEL / RESERVEER € 22,99
 
 
* nieuw * de familie - naomi krupitsky
   
 
 
 

DE FAMILIE
Naomi Krupitsky


De Familie is een loepzuiver portret van een intense vriendschap tussen twee vrouwen. Ze leven binnen de verstikkende mores van de maffia, tegen de achtergrond van een buurt en een stad die volop in beweging zijn.

Sofia Colicchio is een vrije geest, uitbundig. Antonia Russo is bedachtzaam en observeert. Ze zijn beste vriendinnen en leven in de schaduw van de kring rondom hun vaders: de Familie. Elke zondagavond komt de familie bij elkaar: om te eten, zaken te bespreken, hun band te verstevigen. De verdwijning van Antonia’s vader drijft een voelbare wig tussen de vriendinnen. Vanaf hun kindertijd tot ze volwassen vrouwen zijn, moeders en leiders. Dan wordt op een noodlottige avond hun loyaliteit zowel aan elkaar als aan de Familie op de proef gesteld...

BESTEL / RESERVEER € 22,99

   
 
* nieuw * hanya yanagihara - naar het paradijs
   
 
 
 

 
NAAR HET PARADIJS
Hanya Yanagihara

* Van de auteur van Een klein leven *

Naar het paradijs is een gewaagde, briljante roman over drie verschillende versies van Amerika, in drie eeuwen.

Deze drie delen vormen samen een weergaloos epos over familie, verlies en de zoektocht naar liefde. Wat niet alleen de personages, maar ook de verschillende versies van Amerika met elkaar verbindt, is de worsteling met de eigenschappen die ons menselijk maken: angst, liefde, schaamte, afhankelijkheid, eenzaamheid en bovenal het pijnlijke verlangen om degenen van wie we houden te beschermen.

BESTEL / RESERVEER € 24,99
 
 
* nieuw * anne jacobs - de belofte van het weesmeisje
   
 
 
 

DE BELOFTE VAN HET WEESMEISJE
Anne Jacobs


In De belofte van het weesmeisje, het vijfde deel in de Weesmeisje-serie van bestsellerauteur Anne Jacobs, is het inmiddels 1935 en begint het nationaalsocialisme in Duitsland terrein te winnen.

Ook de familie Melzer en hun geliefde villa ontkomen niet aan het gevaar: het kleermakersatelier van Marie is namelijk in Joodse handen. Haar man Paul heeft slapeloze nachten vanwege de financiële situatie van zijn fabriek, en de toenemende druk vanuit de overheid wordt met de dag zorgwekkender. Als Paul het advies krijgt om van zijn vrouw te scheiden, moet Marie een belangrijke beslissing nemen....


Voor de lezers van Lucinda Riley en
Corina Bomann


BESTEL / RESERVEER € 21,99

   
 
* nieuw * julia quinn - de onuitstaanbare erfgenaam (De rokesby's #1)
   
 
 
 


  DE ONUITSTAANBARE ERFGENAAM
(De Rokesby's #1)
Julia Quinn


* Vóór de Bridgertons waren er de Rokesby’s – een heerlijke nieuwe wegdroomserie over de buren van de Bridgertons *

De Bridgertons en de Rokeby’s zijn al lange tijd goed bevriend. Zou er tussen hun kinderen meer kunnen opbloeien dan alleen vriendschap? Billie Bridgerton zal ongetwijfeld een Rokesby trouwen, daar is iedereen het over eens. De vraag is alleen: welke? Al in hun kindertijd waren Billie Bridgerton en de broertjes Edward en Andrew Rokesby onafscheidelijk. Eigenlijk is er maar één broer die Billie echt niet kan uitstaan…

George Rokesby is de oudste van de Rokesby-kinderen en erfgenaam van het graafschap, maar hij is ook arrogant, irritant en bepaald niet gecharmeerd van Billie – en dat is wederzijds. Maar wat als de enige persoon die je niet kunt verdragen degene blijkt te zijn die je niet kunt missen?

BESTEL / RESERVEER € 17,99
 
 
* nieuw * cathyerine ryan howard - je liet mij leven
   
 
 
 

JE LIET MIJ LEVEN
Catherine Ryan Howard

* 4.2 op Goodreads.com *

Op haar twaalfde overleeft­ Eve Black als enige van haar gezin een aanval van een beruchte seriemoordenaar wiens identiteit nog altijd onbekend is. Nu, jaren later, is ze nog steeds geobsedeerd door de man die haar leven verwoestte. Ze is vastbesloten hem eindelijk te ontmaskeren.

Bewaker Jim Doyle krijgt de true crime-bestseller Je liet mij leven in handen, het boek waarin Eve Black vertelt over haar pogingen om de moordenaar van haar familie op te sporen. Met elke pagina die hij omslaat groeit Jims woede, én zijn angst. Want Jim realiseert zich hoe gevaarlijk dicht Eve bij de waarheid zit, en hij weet dat ze niet zal opgeven voor ze hem gevonden hee­ft.

Tenzij hij haar eerst vindt...

BESTEL / RESERVEER € 20,00

   
 
* nieuw * jens lapidus - paradijs
   
 
 
 

  PARADIJS
Jens Lapidus


In Zweden heeft de polarisatie in de maatschappij een nieuw dieptepunt bereikt. Om de geprivilegieerden te beschermen, zijn er in Stockholm muren gebouwd rond zogenaamde ‘aandachtswijken’. Een van die wijken is Järva – ook wel cynisch Paradijs City genoemd.

Het is het verkiezingsjaar en ondanks de onrustige situatie in het land besluit minister van Binnenlandse Zaken Eva Basarto Henriksson een politieke bijeenkomst in Järva te houden. Ook al zijn er strenge veiligheidsmaatregelen getroffen, toch loopt alles mis. Eva wordt ontvoerd en de politie staat machteloos.
Wanhopig bedenkt de Zweedse veiligheidsdienst een onorthodox plan: ze sturen Emir Lund, een gevangene op wie ze denken invloed te hebben, om de zaak op te lossen. Met alle gevolgen van dien…

BESTEL / RESERVEER € 22,99
 
 
* nieuw * menno ter braak / bas heijne - het nationaalsocialisme als rancuneleer
   
 
 
 

HET NATIONAALSOCIALISME 
ALS RANCUNELEER
Menno ter Braak / Bas Heijne

Het nationaalsocialisme als rancuneleer is een van de bekendste essays van Menno ter Braak (1902-1940), waarin hij vlijmscherp de ware aard van het nationaalsocialisme blootlegt. Onze democratie is gericht op gelijke rechten voor iedereen, terwijl dat in de praktijk onhaalbaar is, maar juist dit principe leidt tot maatschappelijke spanning en rancune. Ter Braak ziet rancune als een van ‘de meest essentiële verschijnselen van onze cultuur’ en een voedingsbodem voor populistische bewegingen.

Bas Heijne schreef voor deze uitgave een inleidend essay dat laat zien hoe actueel het essay van Ter Braak nog altijd is: ook in de eenentwintigste eeuw worden gevoelens van rancune en wrok genadeloos politiek ingezet.

BESTEL / RESERVEER € 12,50

   
 
* nieuw * john carr - ontsnapping uit het getto
   
 
 
 

  ONTSNAPPING UIT HET GETTO
John Carr

* 4.46 op Goodreads.com *

In ‘Ontsnapping uit het getto’ beschrijft John Carr het verhaal van zijn vader Chaim, die begin 1940 als dertienjarige een bewaker neersteekt bij het getto van Lódz, die op het punt Chaims jongere broertje dood te schieten. Chaim ontsnapt en vlucht door het door de nazi’s bezette Europa. Hij belandt in een Duitse troepentrein naar Berlijn, waarna hij onder een valse identiteit in de Elzas terechtkomt. Daarna lukt het hem de grens naar Vichy in Frankrijk te passeren, verborgen in een Duitse politiewagen.

Uiteindelijk ontkomt hij door de over te trekken en naar Gibraltar te gaan. Hij belandt in Engeland, neemt dienst in het Britse leger en raakt betrokken bij de verovering van Duitsland. Geholpen door zijn niet-Joodse uiterlijk, een dosis lef, wisselingen van identiteit, en zeker ook door gelukkig toeval en de hulp van vreemden, slaagt Chaim erin zijn Odyssee te overleven.


BESTEL / RESERVEER € 22,99
 
 
* nieuw * han van bree - het aanzien van 2021
   
 
 
 

HET AANZIEN VAN 2021
Han van Bree


In Het aanzien van 2021 geeft Han van Bree op zijn bekende en veelgeprezen manier een overzicht van twaalf maanden wereldnieuws: direct, verhelderend en met humor.

De opvallendste nieuwsverhalen uit binnen- en buitenland van het hele jaar komen aan bod, voorzien van de beste foto's. Naast wereldschokkende gebeurtenissen ook ruimschoots aandacht voor rages, sport en cultuur.

BESTEL / RESERVEER € 21,99

   
 
* nieuw * ad van liempt - de roaring fifties
   
 
 
 

  DE ROARING FIFTIES
Ad van Liempt


Saai. Sloom. Duf. Om de jaren vijftig te beschrijven hebben we meestal genoeg aan woorden van één lettergreep. Maar dat beeld, vastgelegd in ons collectieve geheugen, is toe aan herziening. Steeds meer wordt duidelijk dat juist de jaren van wederopbouw allerlei belangrijke vernieuwingen met zich meebrachten, aangejaagd door visionaire, volhardende mensen met een vastomlijnd plan voor een betere toekomst.

In dit meeslepende boek rekent  Ad van Liempt aan de hand van elf pioniers van de jaren vijftig af met het beeld van een benauwd decennium waarin niets gebeurde. Deze pioniers waren stuk voor stuk fascinerende persoonlijkheden, aan wie we veel te danken hebben en die ieder op hun eigen terrein duidelijk maken dat de jaren vijftig oneindig veel opwindender waren dan de meeste mensen tot nu toe dachten.


BESTEL / RESERVEER € 21,99
 
 
* nieuw * marcus rediker - het slavenschip
   
 
 
 

HET SLAVENSCHIP
Marcus Rediker


Ruim drie eeuwen lang vervoerden slavenschepen miljoenen mensen van de Afrikaanse kust naar de Nieuwe Wereld. Maar wat weten we over de schepen die de slavenhandel mogelijk maakten? Gebaseerd op dertig jaar archiefonderzoek in maritieme archieven reconstrueert gerenommeerd historicus Marcus Rediker de menselijke drama’s die zich aan boord van deze schepen afspeelden.

Van de jonge weggevoerde Afrikaan, ontvoerd en verkocht door een naburige stam, tot de jonge priester die een baan als matroos accepteert en vol afschuw toeziet op de gruwelijkheden aan boord tot de kapitein, die verschillende rollen vervulde: leidinggevende, cipier, accountant en ordehandhaver. Rediker brengt het leven van diegenen aan het licht die een rol speelden in een van de donkerste bladzijden uit de geschiedenis. 

BESTEL / RESERVEER € 32,99

   
 
* nieuw * bert keizer - leven en werk van ludwig wittgenstein
   
 
 
 

 

LEVEN EN WERK VAN
LUDWIG WITTGENSTEIN
Bert Keizer


Niemand dacht oorspronkelijker, speelser en scherper dan Ludwig Wittgenstein. Van de helderheid in de Tractatus tot de alledaagse onoverzichtelijkheid van de Filosofische onderzoekingen blijft zijn denken één lange worsteling tegen de betovering van ons intellect door de schier eindeloze variatie van vermommingen waarin taal de gedachte aan het oog onttrekt. Wittgenstein wist dat hij een bijzonder talent had, en zijn visie op zichzelf is zeker zo boeiend als zijn kijk op de wereld.

In zijn brieven en dagboeken treedt een geniale, lastige, komische en ontroerende man naar voren die in leven en in sterven een onuitwisbare indruk maakte op de mensen die hem kenden. Bert Keizer biedt een heldere en toegankelijke introductie in leven en werk van Wittgenstein, gedreven en enthousiast, zonder belerend te worden.


BESTEL / RESERVEER € 20,00

 
 
* vanmiddag * annie ernaux - het voorval
   
 
 
 

HET VOORVAL
Annie Ernaux


* verschijnt vanmiddag *

In de herfst van 1963 gaat Annie Ernaux als studente naar bed met een jongen die ze die zomer had leren kennen. De relatie is geen lang leven beschoren, maar ze is wel onbedoeld zwanger geraakt. Tegen de stroom in besluit ze na een lange afweging clandestien (de wetgeving werd pas in 1975 geliberaliseerd) abortus te laten plegen. En détail, zonder valse emoties en zonder omhaal, beschrijft ze wat er gebeurt. Het voorval is een sublieme indruk van pure eerlijkheid en authenticiteit.

Zoals in Ernaux’ succesvolle memoir 
De jaren vormt haar eigen leven de aanzet voor een mentale archeologie, over schaamte, vrijheid, klassenverschillen en feminisme.

BESTEL / RESERVEER € 16,50

   
 
* vanmiddag * rosemary sullivan - het verraad van anne frank
   
 
 
 

  HET VERRAAD VAN ANNE FRANK
Rosemary Sullivan


* verschijnt vanmiddag *

Het boek Het verraad van Anne Frank van Rosemary Sullivan is het verslag van het baanbrekende onderzoek van een internationaal coldcaseteam in Nederland.

Ondanks de vele boeken, films, toneelstukken en documentaires die er aan Annes leven zijn gewijd, is nooit duidelijk geworden wie haar en haar familie heeft verraden. En waarom. Met grote nauwkeurigheid heeft dit team van historici, criminologen, datawetenschappers, forensisch experts, journalisten en politiemedewerkers, onder leiding van oud-FBI-agent Vincent Pankoke, tienduizenden pagina’s documenten – sommige waren tot op heden onbekend –, verslagen van interviews en eerdere politieonderzoeken bekeken en nageplozen. En ze kwamen tot een schokkende conclusie.

BESTEL / RESERVEER € 22,99
 
 
20 januari: Marieke lucas rijneveld - komijnsplitsers
   
 
 
 

KOMIJNSPLITSERS
Marieke Lucas Rijneveld


* verschijnt 20 januari *

Met zijn nieuwe dichtbundel ‘Komijnsplitsers’ zet Marieke Lucas Rijneveld opnieuw een grote stap in zijn dichterschap. In acht afdelingen onderzoekt Rijneveld wat het betekent om te wonen: in een huis, in jezelf en in verhoudingen tot anderen. Wie of wat heb je nodig om een compleet mens te zijn?

De vrees om iemand te worden die de ander niet kan hebben vormt het grootste gevaar voor het maar al te herkenbare en hoopvolle verlangen naar groei. In een taal die naar adem hapt en het zweet van het voorhoofd veegt, staat ‘Komijnsplitsers’ als een huis. 


BESTEL / RESERVEER € 19,99

   
 
25 januari: baantjer (peter römer) - de cock en moord op stand
   
 
 
 

  DE COCK EN MOORD OP STAND
Baantjer (Peter Römer)

* verschijnt 25 januari *

Op een ijzig koude ochtend krijgt De Cock de melding dat er een lijk is aangetroffen in het Paleis op de Dam. Een jongeman is neergestoken op klaarlichte dag te midden van de andere bezoekers. De Cock staat voor een raadsel, waarom is de aan lager wal geraakte jonkheer Hugo van Coevorden van het leven beroofd? En waarom uitgerekend op die plek? Het onderzoek loopt al snel vast en een nieuwe moord vraagt de aandacht van De Cock: in een antiquariaat in de Voetboogsteeg is eigenaar Tjerk Somers vermoord aangetroffen tussen de opgestapelde boeken.

De zaken lijken aanvankelijk niet met elkaar te maken te hebben, maar terwijl De Cock en Vledder in de gure winterkou onderzoek doen, komt er langzamerhand toch een verrassend verband naar voren...

BESTEL / RESERVEER € 10,99
 
 
25 januari: jeffrey archer - wie niet waagt
   
 
 
 

WIE NIET WAAGT
Jeffrey Archer


* verschijnt 25 januari *

Londen, 1979. William Warwick, zoon van een invloedrijke advocaat, heeft een droom: het tot rechercheur bij Scotland Yard schoppen, tot ongenoegen van zijn vader. Als hij jaren later zijn eerste diensten draait in de straten van Londen, kan hij niet trotser zijn.
 
Door zijn kennis wordt kunstliefhebber William al snel overgeplaatst naar de afdeling kunst- en antiekcriminaliteit, waar hij in de ban raakt van een van de grootste vervalsers ooit. Tijdens zijn onderzoek naar een fraudezaak en de dief­stal van een Rembrandt ontmoet hij museumgids Beth, en de twee worden verliefd. Maar een geheim omringt hen en werpt schaduwen op de prille liefde. William staat voor een moeilijke taak. 

BESTEL / RESERVEER € 21,99

   
 
25 januari: MArieke nijkamp - als de nacht valt
   
 
 
 

  MARIEKE NIJKAMP
Als de nacht valt

* verschijnt 25 januari *

De nieuwe YA-thriller van de auteur van 
New York Times bestseller 54 minuten!


De jongeren die opgesloten zitten in de afgelegen jeugdinrichting Hope voelen zich in de steek gelaten. Als op een dag ineens alle bewakers verdwenen zijn, besluit een kleine groep de inrichting te ontvluchten. Maar al snel komen ze erachter dat ze geen kant op kunnen: er waart een levensgevaarlijk virus rond, en niemand mag zijn huis verlaten. Ze zitten als ratten in de val en zijn aan zichzelf en elkaar overgeleverd.

Terwijl de voorraden slinken en het virus ook Hope binnendringt, moeten ze zien te overleven. Dat kan door samenwerken, maar kunnen ze elkaar wel vertrouwen?

BESTEL / RESERVEER € 17,99
 
 
31 januari: george boellaard - bloedgabbers
   
 
 
 

BLOEDGABBERS
George Boellaard


* verschijnt 31 januari *

In dit deel wordt de geschiedenis van de toekomstige Heinekenontvoerders – zoals dat begon in het zeer goed ontvangen boek Wij willen gangster worden – vervolgd.

Dit boek voert de lezer terug naar het Amsterdam van de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig. Het vertelt de fascinerende voorgeschiedenis van de latere Heinekenontvoerders. Het zijn de criminele jaren (1977 - 1982) van Jan Boellaard, Frans Meijer, Cor van Hout en Willem Holleeder.

BESTEL / RESERVEER € 24,50

   
 
onze webshop is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend!
   
 
 
 

 
BESTEL UW BOEKEN OP ONZE WEBSITE

Winkelt u liever online, of wilt u graag een boek reserveren? Neem dan eens een kijkje op onze website 

 www.boekhandelbroekhuis.nl

Hier zijn alle titels gemakkelijk vindbaar en eenvoudig te bestellen.

Reserveren en afhalen:

Indien u op de website voor reserveren kiest, kunt u de bestelling in uw favoriete Broekhuiswinkel ophalen op het moment dat u een bevestiging daartoe krijgt. 

Thuisbezorging:

Boeken worden uitsluitend via post.nl thuisbezorgd. Vanaf € 25 zijn
de verzendkosten gratis.

 
 
onze winkels zijn ook telefonisch en per e-mail bereikbaar!
   
 
 
 

Telefonische / E-mail bereikbaarheid
Onze winkels en helpdesk blijven telefonisch goed bereikbaar voor vragen:

Helpdesk (Webbestellingen / reserveringen):
074 - 255 7057
[email protected]

Voor overige vragen:
Almelo: 0546 - 45 67 17 ([email protected])

Deventer: 0570 - 20 31 03 ([email protected])

Enschede: 053 - 432 52 10 ([email protected])

Hengelo: 074 - 291 02 67 ([email protected])

Oldenzaal: 0541 - 53 53 98 ([email protected])

   
 
Openingstijden van onze winkels
   
 
 
 

 
OPENINGSTIJDEN VAN ONZE WINKELS

De afhaalloketten bij onze winkels
zijn geopend van:

Maandag 12.00 - 17.00 uur
Dinsdag - Zaterdag 9.30 - 17.00 uur

Koopzondagen zijn komen te vervallen.Dank voor uw support!

Met vriendelijke groet,

Medewerkers van Boekhandel Broekhuis

 
pro-mbooks1 : broekhuis