Nieuwsbrief 19 / 2021  
 
 

'Als kind wilde ik al niet naar de anti-autoritaire kindercrèche.
Maar mijn vader zei: je moet.
'
Fons Jansen (Nederlands cabaretier 1925-1991)

Zondag 20 juni is het weer zo ver: Vaderdag.
Daarom volgt in deze nieuwsbrief een aantal recent
verschenen toptitels die niet misstaan als Vaderdagcadeau!

Hiernaast geven we u een overzicht van overige toptitels die in juni verschijnen.
En we vestigen eerst nog uw aandacht op een mooie evenement in
onze nieuwe vestiging in Deventer.

Het is ook mogelijk via onze website boekhandelbroekhuis.nl boeken te bestellen.
U kunt hierbij kiezen voor het afhalen in de winkel of thuisbezorgen. 
Vanaf 25 euro is de verzending gratis.

 
donderdag 24 juni: Wijnproeverij met laura westerbrink & isabel ruesen (deventer)
   
 
 
 

 

Donderdagavond 24 juni ontvangt
Boekhandel Broekhuis Deventer met trots

Laura Westerbrink en Isabel Ruesen

We reizen deze avond naar de Elzas en de heerlijke wijnen die deze regio te bieden heeft aan de hand van het net verschenen boek Wijn & Reizen Elzas. Naast de boekpresentatie proeven we enkele lokale wijnen, en is er een muzikale omlijsting.

Wees er snel bij want
het aantal plaatsen is beperkt!

Broekhuis Deventer | Lange Bisschopstr. 7
Donderdag 24 juni | 19.30 - 21.00 uur
Entree € 7,50 | Reserveren via Eventbrite

 
 
vaderdagtip: de dag dat de laatste tukker het licht uitdeed - gijs eijsink
   
 
 
 

DE DAG DAT DE LAATSTE TUKKER HET LICHT UITDEED
Gijs Eijsink

De 24ste mei 2001 reden liefst 36.000 fans met bussen, auto’s en motoren over de A1 richting Rotterdam voor de gewonnen bekerfinale en werden op viaducten uitgezwaaid door streekgenoten die spandoeken opgehangen hadden. Op een daarvan stond in grote letters: Wil de laatste Tukker het licht uitdoen?
Over die legendarische wedstrijd schreef journalist Gijs Eijsink een prachtboek.

BESTEL / RESERVEER € 19,65

TIP: Laat het boek signeren door Twente spelers die erbij waren! Op aankomende zaterdag 19 juni bezoekt André Karnebeek tussen 12:00 en 13.30 ons filiaal te Hengelo voor een signeersessie.

Tussen 14:00 en 15:30 zullen Dennis Hulshoff en Jeroen Heubach de boeken signeren in ons filiaal te Enschede. Toegang uiteraard gratis.

  Zaterdagmiddag 19 juni bezoeken twee oud-spelers van FC Twente Boekhandel Broekhuis Hengelo om het boek 'De bekerfinale van 2001' te signeren.
 
 
vaderdagtip: het grote ouwe lullen boek - jerry goossens & frank van hellemondt
   
 
 
 

bol.com | Het grote ouwe lullen boek (ebook), Jerry Goossens |  9789021579948 | Boeken

  HET GROTE OUWE LULLEN BOEK
Jerry Goossens & Frank van Hellemondt

Dit is dan 'Het grote ouwe lullenboek' van mede ouwe lullen Jerry Goossens en Frank van Hellemondt! Want al blijft de man in zijn hoofd altijd een rockende kwajongen, ook in een mannenleven verandert er veel bij het bereiken van een zekere leeftijd. In dit boek komen alle feiten en fabels over het ouder wordende mannenlichaam en -brein aan bod.

Hoe zit het met haaruitval, een beginnend buikje, minder uithoudingsvermogen en impotentie? Komen we allemaal in een midlifecrisis terecht of worden we knapper naarmate we ouder worden (ondanks kaalheid)? Moet je gezonder gaan eten en meer bewegen als je eenmaal een middelbare leeftijd hebt bereikt? In dit boek vind je wetenschappelijk onderbouwde antwoorden, interviews met deskundigen herkenbare ervaringsverhalen.

BESTEL / RESERVEER € 20,99
 
 
vaderdagtip: valse getuige - karin slaughter
   
 
 
 

DE DOCHTER VAN DE PRESIDENT
Bill Clinton en James Patterson

Er is een nieuwe regering in het Witte Huis. Maar het is de vorige first family die boven aan de hitlijst staat van een internationale terroristische organisatie. Matthew Keating is een voormalig Navy seal en de vorige president van de Verenigde Staten. Nadat een dappere maar noodlottige militaire missie hem zijn tweede ambtstermijn heeft gekost, verhuist hij naar het platteland van New Hampshire. Daar zou hij het liefst het leven van een 'gewone' burger willen leiden, maar een oud-president wordt nooit meer een gewone burger. En een oud-president heeft vijanden. Wanneer zijn dochter ontvoerd wordt, zet hij de seal-training en alle connecties die hij als president heeft opgedaan in om haar te redden. Want het is maar de vraag of hij op zijn vrienden in het Witte Huis kan rekenen...

BESTEL / RESERVEER € 21,99

 
 
 
vaderdagtip: valse getuige - karin slaughter
   
 
 
 

  VALSE GETUIGE
Karin Slaughter

Ze dachten ermee weg te komen…
Ze hadden het mis.


Leigh en haar zus Callie zijn geen slechte mensen, maar op een avond meer dan twintig jaar geleden hebben ze iets vreselijks gedaan. Het resulteerde in een leven dat getekend werd door schuldgevoelens, verraad en geheimen.

Jaren later heeft Leigh, inmiddels werkzaam bij een succesvol advocatenkantoor, de herinneringen aan die avond verdrongen. Tot ze tegen haar wil gedwongen wordt om een nieuwe cliënt aan te nemen en de grond onder haar voeten wegvalt. Want de man weet wat er destijds is gebeurd. Hij weet wat Leigh en Callie hebben gedaan. En tenzij ze hem stoppen, zal hij hun levens verwoesten…

BESTEL / RESERVEER € 22,99 (paperback)
BESTEL / RESERVEER € 26,99 (hardcover)
 
 
vaderdagtip: mimic - daniel cole
   
 
 
 

MIMIC
Daniel Cole

Daniel Cole keert met Mimic terug naar de wereld van zijn Ragdoll-serie

1989. Rechercheur Benjamin Chambers en zijn sidekick Adam Winters zijn op het spoor van een seriemoordenaar die een bizarre passie heeft voor het imiteren van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis, met behulp van de lichamen van zijn slachtoffers. Maar de zaak loopt dood door gebrek aan bewijs. De moordenaar gaat ondergronds, zijn verzameling is niet af. Zeven jaar later komt rechercheur Marshall met nieuw bewijs en haakt zij aan om de zaak te heropenen. Dat brengt evenwel ook een nieuwe golf van gruwel op gang. Het team bewandelt een dunne lijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en het spelen voor eigen rechter in hun jacht op een monster dat veel gevaarlijker en intelligenter is dan wie ook ooit had verwacht…

BESTEL / RESERVEER € 21,99

 
 
 
vaderdagtip: ARSÈNE LUPIN IN 813 #1 - Maurice leblanc
   
 
 
 

  ARSÈNE LUPIN IN 813 (Deel 4 #1)
Maurice Leblanc

Arsène Lupin, beschuldigd van moord, leidt het politieonderzoek om zichzelf te zuiveren door de echte moordenaar te vinden van Rudolf Kesselbach. Welke mysterieuze onderneming bracht deze buitengewoon rijke Zuid-Afrikaanse diamantkoning naar Parijs? Wat betekent dit nummer, 813, op een doos die hij in zijn bezit heeft? En wie is die mysterieuze baron Altenheim? Dit zijn enkele van de vragen waar de politie – in dit geval in de persoon van Lenormand, hoofd van de Sûreté – onderzoek naar doet als de meedogenloze baron Altenheim en gentleman-inbreker Arsène Lupin met elkaar in botsing komen. Lupin moet de onzichtbare huurmoordenaar ontmaskeren die hem de verantwoordelijkheid voor zijn misdaden in de schoenen wil schuiven.

BESTEL / RESERVEER € 19,00
 
 
vaderdagtip: de studente - tess gerritsen & gary braver
   
 
 
 

DE STUDENTE
Tess Gerritsen & Gary Braver

Taryn Moore is jong, mooi en briljant... Waarom zou ze zelfmoord plegen? Wanneer rechercheur Frankie Loomis de fatale duik van het balkon onderzoekt, denkt ze dat er meer aan de hand is. Haar vermoedens worden versterkt na de autopsie: de studente was zwanger. Het kan reden genoeg zijn voor zelfmoord - of een motief voor moord.

Voor professor Jack Dorian was Taryn de ultieme fantasie: intelligent, innemend en verboden terrein. Maar Taryn kende ook een donkere kant, een gevaarlijke kant die degenen van wie ze hield bedreigde - inclusief Jack. En nu ze dood is, zijn de problemen nog maar net begonnen.

Nadat Frankie een schat aan smerige geheimen ontdekt, vermoedt ze dat Jack de waarheid kent. Hij maakt zich schuldig aan bedrog, maar is hij in staat tot moord?

BESTEL / RESERVEER € 22,99

 
 
 
vaderdagtip: hard land - benedict wells
   
 
 
 

  HARD LAND
Benedict Wells

De nieuwe grote roman van Benedict Wells, het boek dat hij schreef na de bestseller 
Het einde van de eenzaamheid

Missouri, 1985. De moeder van de vijftienjarige Sam is ziek, zijn werkloze vader weet zich geen raad en sluit zich voor iedereen af. In een poging zijn ongelukkige thuissituatie te ontvluchten neemt Sam een vakantiebaantje in een oude bioscoop. Voor de duur van een magische zomer wordt alles op zijn kop gezet. Hij maakt vrienden, hij wordt verliefd op de mooie Kirstie en ontdekt geheimen over zijn woonplaats. Voor het eerst in zijn leven is Sam niet langer een onopvallende buitenstaander maar maakt hij deel uit van iets groters. Als zijn moeder overlijdt komt er een abrupt einde aan deze gelukkige maanden, en wordt Sam gedwongen om volwassen te worden.

BESTEL / RESERVEER € 22,99
 
 
vaderdagtip: stad der nevelen - carlos ruiz zafÓn
   
 
 
 

STAD DER NEVELEN
Carlos Ruiz Zafón

Na de voltooiing van zijn levenswerk, het vierluik ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’, wilde Carlos Ruiz Zafón die wereld afsluiten met een verhalenbundel. Voor hem was dit werk zijn blijk van waardering voor zijn lezers. Nu wordt het vanwege het postume karakter ook een eerbetoon aan de auteur zelf. 

Stad der nevelen is een uitbreiding van de literaire wereld uit ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’. De personages, de geschiedenis van de mythische bibliotheek en de sfeer worden er verder in uitgediept. Vervloekte schrijvers, visionaire architecten, verborgen identiteiten en spookachtige gebouwen zullen ons opnieuw naar het zafóniaans universum brengen: een fascinerende plek, gehuld in duisternis en nevel.

BESTEL / RESERVEER € 20,00

   
 
vaderdagtip: beste vrienden - marten toonder
   
 
 
 

  BESTE VRIENDEN
Marten Toonder

 Ter gelegenheid van het tachtigste jubileum van Tom Poes en heer Bommel verschijnt Beste vrienden, waarin twee onmisbare bronverhalen uit de Bommelsaga zijn samengebracht. In Tom Poes in de tovertuin is de eerste ontmoeting tussen de twee opgetekend. Daarna volgt het verhaal Tom Poes en de drakenburcht, dat niet alleen opzien baart door de spannende, Harry Potter-achtige verhaallijn, maar ook door de introductie van Slot Bommelstein en de Oude Schicht, twee iconische elementen uit de Bommel-verhalen.

BESTEL / RESERVEER € 9,99
 
 
vaderdagtip: missie mindset - sander aarts
   
 
 
 

MISSIE MINDSET
Sander Aarts

De best getrainde militair van Nederland deelt nog meer ervaringen én wat hij daarvan heeft geleerd en helpt je zo met jouw
persoonlijke ontwikkeling.

In dit nieuwe boek is ex-militair Sander Aarts terug met heel veel praktische tips. Meer nog dan in Niet te breken geeft hij advies om optimaal te kunnen presteren, onder alle omstandigheden. Helder gestructureerd zet hij uiteen hoe je elke ‘missie’ in je leven kunt voorbereiden en uitvoeren, wat die missie ook is. Of je nu op zoek bent naar meer persoonlijke ontwikkeling in je werk, vastloopt door een burn-out, uit elkaar gaat met je partner of een andere confrontatie hebt met het leven, Missie mindset gaat je helpen!


BESTEL / RESERVEER € 20,00

   
 
vaderdagtip: nieuwe eeuwelingen - steffie van den oord
   
 
 
 

 

NIEUWE EEUWELINGEN
Steffie van den Oord

Ze overleefden alles. De crisisjaren, de oorlog – waarin ze vochten, trouwden, onderdoken. Ze groeiden op in het interbellum, maakten de Watersnoodramp mee, de opkomende welvaart, emancipatie en corona. Ze traden – vijfentachtig jaar geleden – het klooster in, of trouwden met de handschoen. Ze zijn baron, of droegen kleding van de armenzorg en werden uitgefloten. Ze zijn honderd, en ouder, en ze weten (bijna) alles nog: de nieuwe generatie eeuwelingen.

Steffie van den Oord vroeg twaalf honderdjarigen – een groeiende bevolkingsgroep – het hemd van het lijf. Hoe was hun eeuw? En wat is hun geheim waardoor ze zo oud wisten te worden?

BESTEL / RESERVEER € 22,50

 
 
vaderdagtip: DERKSEN - MICHEL VAN EGMOND & ANTOINNETTE SCHEULDERMAN
   
 
 
 

DERKSEN
Michel van Egmond &
Antoinnette Scheulderman


Al meer dan tien jaar lang kijken bestsellerauteur Michel van Egmond en interviewer Antoinnette Scheulderman van nabij en in verbazing naar Johan Derksen.

Samen schetsen ze een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera's ook heel veel andere kanten heeft. Of, zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: 'Ik heb alleen op tv een grote bek.'

Alles komt aan bod in dit boek. Zijn successen als journalist en televisiester, maar ook zijn tragische jeugd en zijn misdragingen als voetballer. Het eindresultaat is een unieke biografische schets van een van de meest besproken mensen in Nederland.

BESTEL / RESERVEER € 21,99

   
 
vaderdagtip: want more?
   
 
 
 

Want More? Het Beste van 50 Jaar OOR | OOR

 

WANT MORE?
Het beste van 50 jaar oor

Barend Toet was in 1971 een muziekkrant begonnen die vooral keihard en swingend moest zijn en uitgroeide tot hét lijfblad van muziekminnend Nederland. Muziekkrant OOR werd OOR, een magazine, meebewegend met de jongerencultuur. We beschreven de popmuziek in de brede zin des woords: van rock tot jazz en van hiphop tot metal, en alles ertussenin. We ontmoetten de meest boeiende, innemende en geniale types. Helden, cultfiguren, vernieuwers. We spraken met ze, fotografeerden ze, sloten vriendschappen, vochten ruzies uit, prikten hypes door, we deden, kortom, verslag van 50 jaar popcultuur. En die halve eeuw is hier gebundeld. Want More? Het Beste van 50 Jaar OOR vertelt de geschiedenis van een toonaangevend tijdschrift. 

BESTEL / RESERVEER € 49,50

 
 
ook verschenen: boer boris en bakkertje bas - ted van lieshout en philip hopman
   
 
 
 

BOER BORIS EN BAKKERTJE BAS
Ted van Lieshout & Philip Hopman

Ook dit deel speelt zich weer af op de boerderij van Boer Boris – maar ook een beetje in de bakkerij van bakkertje Bas. Knol is jarig en dat moet gevierd worden! Boer Boris kan veel zelf, maar een taart bakken, dat laat hij liever aan de echte bakker over. Bakkertje Bas bakt een prachtige paardentaart voor Knol. Hij komt hem zelfs bezorgen. Maar dan krijgt bakkertje Bas pech onderweg en belandt hij met bestelbus en al in de sloot...

BESTEL / RESERVEER € 13,99

   
 
ook verschenen: DOG MAN DE BAL IS HOND - DAV PILKEY
   
 
 
 

  DOG MAN DE BAL IS HOND
Dav Pilkey

Dog Man wil niets liever dan boeven in de boeien slaan, maar hij raakt steeds afgeleid door balletjes. Als Kleine Karel hem leert om bang voor de bal te zijn, lijken alle problemen opgelost. Maar dan staat er een nieuwe superslechterik op, met snode, RONDE plannen...

Wanneer Kleine Karels gemene grootvader en een geheimzinnige cupcake-held zich ermee gaan bemoeien, is de chaos compleet. Zal het Dog Man lukken om zijn angsten te overwinnen en de stad te redden?

Een heerlijk Dog Man-verhaal vol humor, avontuur en tekentips, geschreven door
Dav Pilkey en vertaald door
Tjibbe Veldkamp.


BESTEL / RESERVEER € 14,99
 
 
22 juni: GEGijzeld - clare Mackintosh
   
 
 
 

GEGIJZELD
Clare Mackintosh

Het huwelijk van stewardess Mina staat op springen en de zorgen om haar dochtertje zijn groot, dus wanneer ze wordt geselecteerd om te werken op de eerste non-stopvlucht van Londen naar Sydney, is dat een welkome afleiding. Het is een prestigieuze vlucht met aan boord talloze journalisten, bloggers en VIPs die allemaal verslag zullen doen van deze historische vlucht.

Dan krijgt Mina een briefje in handen: ‘Volg onze instructies, dan zal je dochter blijven leven’. Het vliegtuig is gekaapt en Mina staat voor een duivels dilemma want het leven van honderden passagiers ligt in haar handen. Maar ook dat van haar dochtertje. En de kapers blijken meer van haar privéleven te weten dan haar lief is…

BESTEL / RESERVEER € 22,50

   
 
22 juni: Aquitanië land van water - eva garcÍA SÁenz de urturi
   
 
 
    AQUITANIË LAND VAN WATER
Eva García Sáenz de Urturi

1137. De hertog van Aquitanië wordt dood aangetroffen in Compostella. Het lijkt op een complot en zijn dochter Eleonora zint op wraak. Daarom trouwt zij met de zoon van degene die volgens haar de moordenaar van haar vader is: Lodewijk VI, koning van Frankrijk. Maar de koning sterft tijdens de bruiloft onder gelijke omstandigheden. Eleonora en Lodewijk VII zullen samen moeten uitvinden wie hem, als onervaren koning, op de troon wil hebben.

Tientallen jaren voor de dood van de hertog van Aquitanië wordt een onbekende jongen door zijn vijf moeders achtergelaten in een bos. Misschien is hij een monster, of misschien een heilige… maar de kleine jongen overleeft en zal uiteindelijk een van de meest uitzonderlijke mannen van middeleeuws Europa worden.

Het mysterie rond de drie personen zal het begin vormen van het latere Europa....

BESTEL / RESERVEER € 20,99
 
 
22 juni: na emma - joost prinsen
   
 
 
  NA EMMA
Joost Prinsen

De buurvrouw: ‘Komt je huis te koop?

De dochters: ‘Natuurlijk wist jij dat niet pap. Je was er nooit.

De rouwmeneer: ‘Sorry dat ik onverwacht nog even binnenval.

De dames: ‘Je hebt mijn telefoonnummer, toch?

Emma: ‘De volgende keer neem ik een stoerdere man.’

Ik: ‘Ik kuste de grond waarop je liep!

De Koning van de Nacht: ‘Denk je echt dat alles om Emma draaide?

In Na Emma doet Joost Prinsen verslag van de twaalf maanden na de dood van zijn vrouw.

BESTEL / RESERVEER € 17,50
   
 
29 juni: BROOD DE BIOGRAFie - bart chabot
   
 
 
 

  BROOD DE BIOGRAFIE
Bart Chabot

Iedereen weet wie Herman Brood was, maar er zijn maar weinig mensen die hem echt hebben gekend. Een van die uitverkorenen is Bart Chabot. Hij maakte hem jarenlang van nabij mee – thuis, op straat, onderweg, in het theater – en schreef vier boeken over zijn vriend, die samen een meeslepend verslag vormen van de avonturen van Nederlands enige echte rock-’n-rollheld.

De hoogtepunten uit die boeken zijn in 2011 samengebracht in één kloeke bundel onder de titel 
Up On The Hilton Roof. Nu verschijnt de virtuoze levensbeschrijving opnieuw als Brood – De biografie. In dit levendige monument voor een fenomeen komen alle gedaantes van Herman Brood aan bod: de muzikant, de kunstenaar, de dichter, de performer, maar ook de zoon, de echtgenoot, de vader en het ongrijpbare kind dat weigerde volwassen te worden.

BESTEL / RESERVEER € 29,99
 
 
29 juni: dit leven is van jou - tatiana de rosnay
   
 
 
 

DIT LEVEN IS VAN JOU
Tatiana de Rosnay

De achttienjarige, introverte Martin Dujeu woont met zijn vader in het gegoede 15de arrondissement van Parijs. Zijn moeder is op jonge leeftijd overleden en met zijn vader heeft hij een slechte band. De enige twee liefdes in Martins leven zijn zijn hond en literatuur. Tot hij op een ochtend Célestine ontmoet, een dakloze dame die haar toevlucht heeft gezocht in een portiek in zijn straat. Wat begint als een ontmoeting vol vooroordelen, groeit uit tot een hechte vriendschap tussen twee mensen die ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hebben, maar een gedeelde passie ontdekken.

Met Dit leven is van jou schreef Tatiana de Rosnay een ontroerende coming-of-ageroman over onverwachte vriendschap, waardevolle levenslessen en hoop voor de toekomst.

BESTEL / RESERVEER € 21,99

 

 
 
30 juni: klaas-jan huntelaar - Menno Pot, Sam Planting, Willem Vissers & Edwin Winkels
   
 
 
 

  KLAAS-JAN HUNTELAAR
Menno Pot, Sam Planting,
Willem Vissers & Edwin Winkels


Op 14 januari 2021 viel Klaas-Jan Huntelaar in de 89ste minuut in bij de voetbalwedstrijd FC Twente-Ajax. De stand was op dat moment 1-1. Ajax had vergeefs 19 doelpogingen gedaan om een tweede treffer te forceren. De 37-jarige Klaas-Jan Huntelaar kwam het veld op en scoorde binnen vier minuten de 1-2 en de 1-3. Het is tekenend voor de gretigheid van de spits die gedurende zijn carrière meer dan 400 doelpunten maakte en daarmee de eerste Nederlandse voetballer ooit is die de grens van 400 goals passeert.

diverse topauteurs brengen een hommage aan deze doelpuntenmachine. De verhalen voeren ons langs de mooie lijst van clubs waar de spits excelleerde en vormen zo een verhalend en anekdotisch overzicht van een glansrijke voetbalcarrière. Met bijdragen van Edwin Winkels, Menno Pot, Willem Vissers en vele anderen.

BESTEL / RESERVEER € 18,99

 

 

pro-mbooks1 : broekhuis