Nieuwsbrief 8/2021  
 
 

VANAF WOENSDAG 3 MAART WINKELEN OP AFSPRAAK BIJ BROEKHUIS!

Velen hebben er weken naar uitgezien: weer een bezoekje aan Boekhandel Broekhuis!
Dat kan woensdag maximaal een kwartier p.p. plaatsvinden en uitsluitend na telefonische afspraak.
Het bezoek aan onze boekhandel zal de komende weken een schaars artikel zijn.
De bezoeken zullen dan tussen 13 en 18 uur worden gepland (m.u.v. zaterdag 17 uur).

Vanaf NU kunt u telefonische afspraak maken.  

Het blijft natuurlijk ook mogelijk om op onze website boekhandelbroekhuis.nl
bij uw bestelling aan te geven dat u ze wilt komen afhalen.
Wilt u dit combineren met een (kort) bezoek aan de winkel, gelieve te bellen (geen emails).

Het blijft uiteraard ook mogelijk boeken te laten bezorgen. Vanaf 25 euro is de verzending gratis.
Mocht u vragen hebben of een afspraak willen maken, bel dan onderstaande nummers:
Tot zo!

Almelo:  0546 - 456 717
Deventer: 0570 - 203103
Enschede  053 - 432 5210
Hengelo  074 - 255 7095
Oldenzaal 0541 - 535 398

 

 

frank westerman - de kosmische komedie * exclusief gebonden *
   
 
 
    DE KOSMISCHE KOMEDIE
Frank Westerman

* Exclusief voor Broekhuis
gemaakte gebonden editie *


De kosmische komedie is een filmische vertelling over reikhalzen naar een betere wereld – buiten de dampkring. Met een telescoop of met een raket, de mensheid blijft haar verlangen richten op de kosmos.

Uit gemis? Wat verwachten we op de maan of Mars te vinden dat ons op aarde ontbreekt?
Middelpunt is de Westerbork-sterrenwacht die met zijn majestueuze schotelantennes de hemel aftast, op het terrein van het voormalige nazidoorvoerkamp.

In sprankelend proza neemt Frank Westerman je mee van Venetië naar Florence en Turijn – op een tijdreis langs ons kantelende beeld van de hemel, met of zonder god.

BESTEL / RESERVEER € 22,99
   
 
DOUGlas stuart - shuggie bain * booker prize winnaar *
   
 
 
 

  SHUGGIE BAIN
Douglas Stuart

'Dit boek vervult je met
verbijstering en verwondering.'
The New York Times Book Review

'Deze roman breekt je hart, en is even meedogenloos als prachtig.' The Times

Hugh 'Shuggie' Bain brengt in de jaren tachtig zijn jeugd door in een vervallen sociale huurwoning in Glasgow. Agnes, zijn moeder, is alles voor Shuggie. Zij behoudt haar trots door er altijd goed uit te zien. Toch zoekt ze steeds vaker troost in drank. Shuggie probeert intussen uit alle macht normaal te zijn, ook al ziet iedereen dat hij 'anders' is dan de andere jongens. Agnes steunt haar zoon, maar haar verslaving begint alles te overschaduwen, zelfs de liefde voor haar Shuggie.

BESTEL / RESERVEER € 22,99 (Nederlands)
BESTEL / RESERVEER € 21,50 (Engels)
 
 
Baantjer - de cock en de schim uit het verleden (baantjer #88)
   
 
 
 

DE COCK EN DE SCHIM UIT HET VERLEDEN
Peter Römer

* Deel 88 in de reeks Baantjer *

In De Cock en de schim uit het verleden (Baantjer deel 88) wordt de Amsterdamse rechercheur De Cock van Bureau Warmoesstraat geconfronteerd met een zaak van 30 jaar geleden.

De Cock wordt naar een huis aan het Vondelpark geroepen. Een makelaar heeft achter een muurtje een dichtgemetselde ruimte gevonden, waarin een geraamte is aangetroffen. Dit brengt De Cock 30 jaar terug in de tijd, toen hij met zijn toenmalige maat Andy Ruiter de vermissing van Lucas Kallenbach onderzocht, in datzelfde statige pand, waar Lucas met zijn broer Richard woonde.

De vermissing is opgelost, maar de zaak is niet afgesloten, want wie heeft Lucas vermoord?

BESTEL / RESERVEER € 10,99

   
 
terry denton & andy griffiths - de waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen
   
 
 
 

  DE WAANZINNIGE BOOMHUT
VAN 130 VERDIEPINGEN
Andy Griffiths / Terry Denton ill.

Edward van de Vendel vert.

* deel 10 in de reeks De Waanzinnige Boomhut *

Andy en Terry hebben weer dertien verdiepingen toegevoegd aan hun boomhut en die is nu nog waanzinniger! Er is een zeepbellenblazer, een GRIJPINATOR, een tijdverspilverdieping en een
wc-papierfabriek.

Andy en Terry worden naar de ruimte ontvoerd door een gigantische vliegende oogbol. Daar moeten ze een planeet redden van een modderslurpende moeraspad! Dus waar wacht je op? Kom naar boven! Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de honderddertigste verdieping en wederom meesterlijk vertaald door kinderboekenschrijver Edward van de Vendel.

BESTEL / RESERVEER € 15,99

 
 
GESIGNEERDE ilja gort - bed en breakfast
   
 
 
 

BED EN BREAKFAST
Ilja Gort


Ilja Gort raakte in de ban van zijn eigen hoofdpersoon: Abel, de warhoofdige held uit zijn bestseller Godendrank. In Bed en Breakfast begint Abel met zijn vrouw Angela een B&B op hun Zuid-­Franse wijndomein. Maar natuurlijk gaat dat niet van een leien dakje. Een televisie­ploeg met een dubbele agenda wil daar een reality soap van maken, waarna Abel en Angela worden over­rompeld door gasten die het bloed onder hun nagels vandaan halen. Als Abels heimelijke verzet de spuigaten uitloopt, is er geen weg terug: om hun wijndomein van de ondergang te redden moet hij in zee met een onvoorspelbare Franse klusjesman en een Brabantse drugsbaron. Bed en Breakfast is het hilarische vervolg op Godendrank, maar uitstekend zonder enige voorkennis te lezen.

BESTEL / RESERVEER € 16,99

   
 
jesse frederik - zo hadden we het niet bedoeld
   
 
 
 

  ZO HADDEN WE HET NIET BEDOELD
Jesse Frederik

‘Konden we Jesse Frederik maar klonen. Zoals Jesse hier het groepsdenken rondom politieke schandalen ontrafelt, is onnavolgbaar knap.’
Joris Luyendijk

Tienduizenden families werden vermalen door de overheid. Relaties liepen op de klippen, banen raakten verloren, levens werden verwoest. In wat bekend kwam te staan als de toeslagenaffaire werden jaren aan kinderopvangtoeslagen teruggevorderd. Met desastreuze gevolgen. In een thriller van een reconstructie laat onderzoeksjournalist Jesse Frederik zien hoe de toeslagenaffaire tot stand kwam en tot de val van het kabinet kon leiden. De ontluisterende conclusie: vrijwel iedereen – ministers, Kamerleden, ambtenaren, journalisten – deed wat je van ze zou verwachten, en juist daardoor liep alles mis.

BESTEL / RESERVEER € 22,50

 
 
verschijnt 18 februari: noorderlicht (mariska overman)
   
 
 
 

NOORDERLICHT
Mariska Overman

* Hengelose thrillersensatie *

Noor is Nederlands. Frode is Deens. Magnus is Engels. Katja is Duits. Ze kennen elkaar via een online literair forum, en spreken met elkaar af om tijdens die reis op zoek te gaan naar een slachtoffer om te doden, geïnspireerd door Dostojevski’s Misdaad en straf. De simpele achterliggende vraag die ze willen beantwoorden is: kan ik leven met een moord op mijn geweten?

‘Noorderlicht’ is een psychologische thriller met morele impact en past naadloos bij het thema ‘tweestrijd’. Op toegankelijke wijze worden cruciale ethische vragen via de hoofdpersoon aan de lezer gesteld, waardoor de lezer niet anders kan dan zich betrokken voelen en bij zichzelf te rade te gaan: wat zou ik doen?


BESTEL / RESERVEER € 18,95

   
 
verschijnt 6 mei: de zevende zus (lucinda riley)
   
 
 
 

  DE ZEVENDE ZUS
Lucinda Riley

* het laatste deel in de reeks De Zeven Zussen *

* verschijnt 6 mei *

- Waarschuwing: SPOILERS uit eerdere delen -

Na de onthulling van Georg Hoffman dat de missende zus misschien is gevonden, ontdekken Maia en Ally dat er maar twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een bijzondere stervormige ring.

Ze besluiten dat CeCe, die in Australië woont, op onderzoek uit moet. Er begint een race tegen de klok om de ontbrekende zus te vinden, en de zoektocht voert de zussen over de hele wereld. Elke zus probeert haar spoor te volgen - in Nieuw Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland - maar ze lijken steeds een stap achter te lopen...


PRE-ORDER € 24,99
 

 

pro-mbooks1 : broekhuis