P.J.H. Cuypers 1827-1921 H. Berens het complete werk

Monografie over de beroemde Nederlandse architect P.J.H. (Pierre) Cuypers (1827-1921), prominent van de Europese neogotiek, bij tentoonstellingen in het Nederlands Architectuur Instituut in Rotterdam en Maastricht. Na de inleiding over voorgeschiedenis en opzet van het boek volgen drie kritische essays over positie en perceptie van Cuypers en zijn nationale en internationale context en vijf beschouwingen over deelonderwerpen uit het omvangrijke Cuypersarchief in het NAI: de aard van het archief, Cuypers' woonhuis Leyerhoven in Amsterdam, de eetzaal van kasteel De Haar, reizen en fotografie. Kern is het uitgebreide, chronologisch overzicht van alle 457 projecten en 210 restauratieadviezen, met beschrijvingen van vijftig belangrijke projecten en speciale aandacht voor vijf sleutelprojecten (Amsterdam CS, Rijksmuseum). Rijk geillustreerd met goede foto's in kleur en zwart-wit (soms paginagroot) van ontwerptekeningen en gebouwen. Met noten, verwijzingen en ingangen op de oeuvrelijst, literatuurlijst, register en leeslint. Fraai, luxueus uitgevoerd, overzichtelijk, eerste complete overzicht van Cuypers' oeuvre.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis