Kroniek van een leven dat voorbijgaat Fernando Pessoa

Kroniek van een leven dat voorbijgaat bevat Pessoa’s intiemste teksten, waarin hij reflecteert op zijn eigen psyche, de grote gebeurtenissen van zijn tijd en zijn merkwaardige neiging zich op te splitsen in tientallen persoonlijkheden. Pessoa was de gevangene van een allesoverheersende verbeelding, die hem zowel in het leven opstuwde als van het leven afdreef. In zijn dagboeknotities is de fictie daarom nooit ver weg: ook hier doet hij zich geregeld voor als andere personen, zet hij onder meer zijn zelfmoord en een bomaanslag in scène en verdedigt hij de meest uiteenlopende en tegenstrijdige opvattingen. Maar vooral bevatten zijn notities wederom messcherp geformuleerde bespiegelingen over het leven. De kroniek vertelt het verhaal van een man die voortdurend op de vlucht was voor zijn eigen naam, zijn eigen bestaan, zichzelf, om uiteindelijk, steeds opnieuw, te worden teruggeworpen op zijn eigen, rusteloze zelf. Kroniek van een leven dat voorbijgaat is een wereldprimeur: deze autobiografische teksten van Pessoa verschenen in Portugal tot nu toe slechts verspreid over tientallen verschillende uitgaven en tijdschriften en werden nooit eerder in het Nederlands vertaald.
Expected 27-8-2020
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 24,50
Voorraad:
Levertijd:

Nog niet verschenen Beschikbaar vanaf 27-8-2020

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis