Cantatas for soprano Sampson, Carolyn J.S. Bach

Wat een schitterende muziek toch, deze drie relatief vroege cantates van Bach. De bruiloftscantate Weichet nur, betrübte Schatten, aanvankelijk melancholisch en dromerig met een prachtige hobosolo, gaat al snel over in de pastorale lichtheid van de lente. Van een heel andere orde is de cantate Mein Herze schwimmt im Blut, die begint met een diep doorvoeld zondebesef in een dramatisch gedeclameerd recitatief en een schitterend zuchtende aria, met opnieuw een hoofdrol voor de hobo. Langzaam maakt de donkere sfeer plaats voor vreugde om Christus’ verlossing. Het zal lastig worden een sopraan te vinden die deze muziek mooier zingt dan Carolyn Sampson. Ze varieert prachtig de toon en kleur van haar stralende maar altijd warme sopraan, steeds alert op de emotionele lading van tekst en muziek. Voor de duocantate Tritt auf die Glaubensbahn voegt bas-bariton Andreas Wolf zich bij Sampson, met een al even voorbeeldige voordracht en tekstbehandeling en bovendien een timbre om verliefd op te worden. Petra Müllejans en het Freiburger Barockorchester betonen zich waardige partners: een doorleefde klank en ideale tempi, nergens te gehaast of te traag, die de muziek prachtig laten ademen, stromen en waar nodig dansen. Een uitmuntende cd!

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis