Onder ingenieurs niet bekend biografie & techniek

Techniek is alom zichtbaar en heeft de maatschappij veranderd. Ze levert een onmiskenbare bijdrage aan de welvaart en het welzijn van onze samenleving. De persoon achter de techniek blijft echter vaak onbekend.

In tegenstelling tot kunstenaars, schrijvers en politici lezen we zelden over de persoonlijke drijfveren, denkbeelden en levensverhalen van ingenieurs. Hierbij speelt de al in 1959 door C.P. Snow geconstateerde scheidslijn tussen de 'two cultures' (alfa en bèta) ongetwijfeld een rol. Anders dan in landen als Rusland of de Verenigde Staten zijn er in Nederland weinig voorbeelden te noemen van tot held of coryfee verheven technici.

Welke Nederlandse technici zouden daarvoor in aanmerking komen? Wat is anno 2010 de plaats van de ingenieur in de publieke ruimte? Vormt biografisch onderzoek een ingang tot het werk van ingenieurs voor een groot publiek? Een select gezelschap van auteurs verkent in dit boek deze en soortgelijke vragen.Over de auteur(s):
Klaas van Berkel, Eric Berkers, Herman Broers, Willem van der Ham, Joep Huiskamp, Dick van Lente, Hans Renders, Hans Schippers en Auke van der WoudBiografie Instituut
De reeks Biografische Studies verschijnt in samenwerking met het Biografie Instituut.

Eerder verschenen:
Biografie en psychologie
Tropenlevens
De ondernemersbiografie
Privé in de politieke biografie
Biografie en religie (verwacht)

www.biografieinstituut.nl
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 12,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis