Jan Sierhuis BOGAARDS, C Een leven voor de schilderkunst

Een intiem portret van een van de belangrijkste eigentijdse Nederlandse kunstenaars
Jan Sierhuis, een leven voor de schilderkunst vertelt het opvallende levensverhaal van de Amsterdamse kunstenaar Jan Sierhuis (1928). Het overlijden van zijn vader toen hij twee was, de armoede uit zijn jeugd en zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden grote invloed op zijn leven en werk. Toch is Jan Sierhuis geen verbitterd mens geworden. Hij is weliswaar koppig en rusteloos, maar ook sociaal bewogen en vredelievend.
Sierhuis is een expressionist pur sang, met een onstuimige schilderstijl. De vitaliteit spat van zijn doeken en plaatst hem, samen met Appel, Corneille en Lucebert, in het centrum van de naoorlogse ontwikkelingen in de kunst. Bevriend met vele beroemde kunstenaars, schrijvers en dichters, is hij altijd zijn eigen onafhankelijke weg blijven volgen. Nog steeds bouwt Jan Sierhuis voort aan zijn inmiddels indrukwekkende oeuvre, dat geliefd verguisd is.
Jan Sierhuis, een leven voor de schilderkunst is een intiem en authentiek portret van een kunstenaar die openhartig vertelt over zijn geschiedenis, zijn lief en leed, zijn drijfveren en zijn werk. Het resultaat is een prachtig leesboek over een bijzondere man, die ondanks zijn grote internationale succes altijd een gewone Amsterdamse jongen bleef.
Carla Bogaards is dichter, romancier, freelance journa-list en docent schrijven.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 9,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis