Moskou 1941 Braithwaite, R. een stad in oorlog

De Slag om Moskou (juni-december 1941) is minder bekend dan 'Stalingrad'. Maar nooit vochten meer soldaten in een veldslag nl. zeven miljoen. Hitlers legers rukten vanaf 22 juni 1941 honderden kilometers op, in de verwachting snel het communistisch machtscentrum te kunnen elimineren. Duidelijk bleek hoe zwak de Russische defensie was. De Duitsers bereikten Moskou tot op 40 km, maar dankzij een verbeten inzet van hulptroepen en vrijwilligers, improvisatietalent van Stalins generaals en slecht weer slaagden de Sovjets erin de aanval af te slaan. De Britse oud-diplomaat Sir Rodric Braithwaite, thans nog verbonden aan de Moscow School of Political Studies, schreef een lijvig boek dat een goede indruk geeft van hoe de Moskovieten de slag hebben ondergaan: de inzet van vrijwilligers, de rol van musici en dansers voor het moreel, de luchtaanvallen, de burgerbescherming, de paniek, de rantsoenen, Stalins morele instorting en herstel. Braithwaite voert veel ooggetuigen ten tonele (zoals Sacharov en Sjostakovitsj). Dit alles vervat in een lange, goed leesbare, beschrijvende documentaire. Met zwart-witfoto's en register.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis