Gij zijt dat Campbell, J. Transformatie van een religieuze metafoor

In Gij zijt DAT - een verzameling essays en lezingen van de zelf inmiddels legendarische Joseph Campbell (1904-1987) - staat de joods-christelijke traditie centraal. Campbell verkent op de hem eigen kleurrijke en erudiete wijze de symbolen en metaforen van de westerse religies en houdt de gangbare interpretaties van die symbolen tegen het licht van universele mythologische thema's. Als kenner bij uitstek van de mythologieën van de wereld komt hij tot de conclusie dat de kern van onze interpretatieproblemen ligt in de vraag of we de religieuze verhalen letterlijk of als metafoor voor iets anders interpreteren. Campbell stelt de functie van joods-christelijke symbolen ter discussie. Volgens hem zijn ze vooral bedoeld als katalysator voor spirituele inzichten en mystieke openbaringen. Joseph Campbell neemt ons mee op een adembenemende ontdekkingsreis door de geschiedenis van de volkeren van de wereld en hun symbolen. Maar ook deze reis zelf is te beschouwen als een metafoor omdat we uiteindelijk altijd weer uitkomen bij onszelf, bij hoe wij als mens in het leven staan en onze positie bepalen ten opzichte van de visie, de overtuigingen en het wereldbeeld van de ander, want mens zijn we allen. Gij zijt DAT!Trefwoorden:// Symboliek / Mystiek / Apocalyps / Rituelen
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 9,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 10,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis