Opmars naar Rotterdam set E.H. Brongers bevat in kartonnenbox: 1 De luchtlanding ; 2 Van Maas tot Moerdijk ; 3 De laatste fase

De trilogie Opmars naar Rotterdam beschrijft een operatie waarbij voor het eerst in de geschiedenis tanks, parachutisten en luchtstrijdkrachten in één snelle en massale aanvalsactie werden ingezet. Ze vormde het zwaartepunt bij de aanval op Nederland in mei 1940 en hing nauw samen met het door de Duitsers gelijktijdig uitgevoerde offensief tegen Frankrijk. Met oog voor detail schetst de bekende historicus Brongers in hét standaardwerk over de opmars, de wanhopige gevechten en de politieke besluitvorming. Brongers is een van de bekendste specialisten op het terrein van de militaire geschiedenis van de meidagen van 1940. De opmars naar Rotterdam speelde een cruciale rol in deze historische dagen. Deel 1, De luchtlanding, beschrijft aan de hand van vele Nederlandse en Duitse ooggetuigen de overval in het gebied van Rotterdam tot Moerdijk met de daarop volgende strijd, tot het moment dat de eerste Duitsers de Moerdijkbruggen bereikten. Deel 2, Van Maas tot Moerdijk, beschrijft de Duitse opmars in Noord-Brabant; een opmars die werd gehinderd en soms onderbroken door wanhopige, vaak indrukwekkende pogingen de vijand een halt toe te roepen. Deel 3, De laatste fase, beschrijft de slotfase van de opmars naar Rotterdam. Het is het relaas van het wanhopig volgehouden verzet, nadat Duitse pantserstrijdkrachten op de vierde oorlogsdag de Moerdijkbruggen passeerden, van de laatste schermutselingen in Noord-Brabant, de indrukwekkende weerstand tegen de tanks in Dordrecht, de geruchtmakende dood van overste Mussert en de laatste gevechten in en om Rotterdam.
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 29,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 1-2 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis