Vooruitgeschoven spionnen Faber, M.J. bevrijd uit de boeien van de Koude Oorlog

Een indringend tijdsbeeld van de Koude Oorlog, door de ogen van Mient Jan Faber.

Vooruitgeschoven spionnen vertelt de geschiedenis van het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV) tijdens de oude Oorlog en de strijd tegen tégen de plaatsing van kernwapens en vóór de mensenrechten. Faber, algemeen secretaris van het IKV, en andere medewerkers werden door de Oost-Europese inlichtingendiensten voortdurend gevolgd en tegengewerkt. De vredesbeweging is op zelfs geïnfiltreerd door de Stasi. Maar ook westerse inlichtingendiensten hielden het IKV nauwlettend in de gaten.

Faber doet uitvoerig verslag van de interne conflicten binnen het IKV, de samenwerking en discussies met andere vredesbewegingen in zowel West- als Oost-Europa, en van de tegenwerking op politiek niveau, met name in de Bondsrepubliek Duitsland en Oost-Duitsland. Hij maakte vele reizen naar landen in Oost-Europa, ontmoette talrijke dissidenten onder wie Václav Havel en Lech Walesa, en werd vele malen opgepakt en uitgezet.

Puttend uit zijn persoonlijk archief, zijn dagboeken en interviews met betrokkenen schetst Faber een indringen tijdsbeeld van de Koude Oorlog, een oorlog die gewonnen werd door gewone mensen die het juk van het communisme van zich afschudden.

Van 1974 tot en met 2003 was Mient Jan Faber algemeen secretaris van het Interkerkelijk Vredesberaad en hét gezicht van de Nederlandse vredesbeweging. Thans is hij bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Uitg. 2007. In goede staat

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis