Ik niet FEST, Joachim Herinneringen aan een jeugd

Allesoverheersend in de jeugd van Joachim Fest was zijn vader, een leraar in Berlijn. Vanaf 30 januari 1933, de dag Waarop Hitler aan de macht kwam, verzette deze Johannes Fest zich koppig tegen de nieuwe machthebbers. In het voorjaar van 1933, toen Joachim zeven jaar oud was, werd zijn vader ontslagen en begon een hardnekkige strijd om de nazitijd te overleven. De karakters van zijn ouders, zijn ontwikkeling als puber, zijn krijgsgevangenschap in Frankrijk en die van zijn vader in Rusland - Fest beschrijft ze met een zeldzame helderheid en scherpte. Ik niet is een indringend verslag van een jeugd op het scherpst van de geschiedenis en een fascinerende beschrijving van de vaak onderbelichte groep die zich in Duitsland tegen de nazi's keerde. Maar dit boek is vooral een monument voor een man die te allen tijde de rug recht hield, de belichaming van de gedachte dat je zelfs onder de meest extreme omstandigheden integer kunt blijven. Wat hier beschreven wordt is de geschiedenis die wij allen kennen, de geschiedenis van de Duitse catastrofe - maar op een manier zoals ze nog niet eerder beschreven is. De standaard die Fest hiermee zet is enorm.' FRANKFURTER RUNDSCHAU Een meesterlijk geschreven boek over het "goede" Duitsland in de nazitijd.' NRC HANDELSBLAD JOACHIM FEST (1926-2006) maakte naam als historicus van de nazitijd. Hoogtepunt in zijn omvangrijke oeuvre is zijn biografie van Hitler, die in 1973 verscheen. Ook werd hij bekend met zijn biografie van Albert Speer. Bij De Bezige Bij verschenen van zijn hand De ondergang, het boek van de succesvolle film, en Onbeantwoordbare vragen, de weergave van zijn gesprekken met Albert Speer. Joachim Fest overleed in september 2006, enkele dagen voor de Duitse publicatie van Ik niet.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

lichte rooklucht

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis