Verschuivende verantwoordelijkheden GRIT, K. & MEURS, P. dilemma's van zorgbestuurders

"Managers en bestuurders in de zorg liggen onder vuur. In de media verschijnen veelvuldig klaagzangen over het zorgmanagement, dat beschuldigd wordt van falend bestuur en gebrek aan compassie.
De topmanager in de zorg dreigt van het schild te worden gestoten waar hij juist op was geheven. Tegelijkertijd is het werk van de zorgbestuurder uitdagender dan ooit. Zijn maatschappelijke verantwoordelijkheden zijn, als gevolg van processen van verzelfstandiging en deregulering, alleen maar toegenomen. De zorgbestuurder krijgt ­ gewild of ongewild - steeds meer taken met een duidelijke normatieve of politieke component.

In Verschuivende verantwoordelijkheden onderzoeken Kor Grit en Pauline Meurs of eindverantwoordelijke zorgdirecteuren wel toegerust zijn voor hun nieuwe, zwaardere positie. Met behulp van diverse dilemma’s brengen zij het spanningsveld tussen mogelijkheden en verantwoordelijkheden van de zorgbestuurder in kaart. Daarbij plaatsen zij kanttekeningen bij het romantische beeld van maakbaarheid en beheersbaarheid waarmee het zorgmanagement vaak omgeven is. Zorgbestuurders opereren in een ‘bevochten’ speelruimte en staan meer dan voorheen voor de vraag: wat behoort tot mijn speelveld?

Aan dit boek is intensief praktijkonderzoek voorafgegaan, zoals blijkt uit de vele casussen en interviewfragmenten. Het blijft dan ook niet steken in mooie modellen en fraaie theorieën, maar biedt praktische handvatten waarmee zorgbestuurders op een nieuwe wijze invulling kunnen geven aan hun leiderschap. Grit en Meurs hebben daarbij niet de pretentie dat zij de kloof tussen idealen en dagelijkse praktijk kunnen dichten, maar wel dat de spanning tussen beide beter beheersbaar gemaakt kan worden.

Dr. Kor Grit, econoom en filosoof, is universitair docent bij het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van het Erasmus MC / Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is auteur van het boek Economisering als probleem. Een studie naar de bedrijfsmatige stad en de ondernemende universiteit (2000).

Prof. dr. Pauline Meurs, socioloog, is hoogleraar bij het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg. Zij is tevens lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid."
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 21,45
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis