Fluiten, katten en fregatten (VOC) HAALMEIJER, Hans & VUIK, Dik de schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, 1602-1798

Exemplaar als nieuw.

De replica van het retourschip 'Amsterdam' bij het Nederlands Scheepvaartmuseum - het oude admiraliteitsgebouw - zorgt in de hoofdstad voor een spectaculair schouwspel. Het is een symbool van het internationale karakter van de stad en de VOC.

De 'Amsterdam' behoorde tot de serie retourschepen waarvan het ontwerp in 1742 gemaakt was door de Engelsman Charles Bentam, toen in dienst bij de Admiraliteit in Amsterdam. Het ontwerp werd aangepast nadat men van de Britse bondgenoten enkele Franse retourschepen had gekocht, die tijdens de Oostenrijkse Successieoorlog waren buitgemaakt.

In deze publicatie wordt zoveel mogelijk aandacht besteed aan het ontstaan en de ontwikkeling van de door de VOC gebruikte scheepstypen.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis