Godel, Escher, Bach HOFSTADTER, D.R. een eeuwige gouden band

Twintig jaar na verschijnen is G del, Escher, Bach nog steeds een bijzonder boek. En dat is een hele prestatie, want behalve over de tijdloze kunst van Escher, de goddelijke muziek van Bach en de nog steeds actuele theorie van G del, gaat dit boek over kunstmatige intelligentie en computers. Geen ontwikkeling is sneller gegaan dan die van computertechniek en toch wordt het boek nog steeds gelezen.
Voor een deel is dat te danken aan de briljante manier waarop Hofstadter zijn verhaal vertelt, refererend aan en gebruikmakend van voorbeelden die iedereen herkent en begrijpt, zoals Achilles en de schildpad, en Alice in Wonderland. Maar voor een deel ook omdat er, ruim twintig jaar later, nog steeds geen beter boek is geschreven voor wie iets wil begrijpen van de manier waarop niet alleen kunstmatige maar ook menselijke intelligentie werkt.
'Werkelijk meeslepend, zo oorspronkelijk en stimulerend.' Rudy Kousbroek
Douglas R. Hofstadter (1945) geeft les in cognitieve wetenschappen aan Indiana University. Hij houdt zich ook bezig met geschiedenis, wetenschapsfilosofie, literatuurwetenschap en psychologie. Zijn werk werd bekroond met onder andere de Pulitzer Prize en de American Book Award.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis