Lijmen Jan! Jan van der Hoek relaas van de zoektocht naar een nieuwe levenspartner

Jan van der Hoek schreef dit werk als zijn debuut. Het behandelt de periode in zijn leven, net voor het overlijden van zijn vrouw, en de jaren daarna. In die tijd ging hij, na daartoe, op haar sterfbed, door zijn vrouw zelf, te zijn aangezet, op zoek naar een nieuwe partner. Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe vÝnd je een nieuwe partner?

In de tijd dat deze verhalen zich afspelen, was er nog geen internet, laat staan dat men ooit van Relatieplanet had gehoord. Dus ga je eens naar een (dans)gelegenheid voor alleenstaanden, je reageert op contactadvertenties in de krant, ¾f je plaatst er zelf ÚÚn! Ëf je neemt een relatiebemiddelingsbureau in de arm, en gaat daarmee op zoek.

Dit boek beschrijft de avonturen die hij beleefde met talloze 'kandidaat-levenspartners', zoals hij ze noemde, en de zieleroerselen die hem daarbij te beurt vielen. Het geluk van, zelfs op latere leeftijd, stapelverliefd worden, maar ook het verdriet van wÚÚr een mislukking. De twijfels, of een bepaalde persoon nu wel of niet goed bij hem zou passen, en of 'ze' het misschien t¾ch weer zou willen 'goedmaken', nadat hij het had 'uitgemaakt'.

Door de verhalen heen, speelt zijn groeiende bezorgdheid over de toestand in de wereld, en met name de toekomst van de mensheid op aarde. De alsmaar uitdijende wereldbevolking vormde in zijn ogen een toenemende aanslag op de kwaliteit van het milieu. Door het steeds grotere ruimtebeslag en grondstoffegebruik van 'De Mens', wordt 'De Natuur', waar hij intens van kon genieten, steeds verder naar de achtergrond gedrongen. Dat kan toch op den duur niet goed gaan? Misschien dat zijn muziek, 'ja, wel serieuze muziek!', hem, gaandeweg op de been heeft gehouden.

Helaas heeft de auteur de publicatie van zijn werk niet mogen meemaken. Hij overleed in januari 2008, na een kortstondig ziekbed, aan kanker. Juist vanwege zijn sterke wens, de wereld iets na te willen laten, 'om over na te denken', hebben zijn nabestaanden besloten zijn noeste arbeid alsnog 'wereldkundig' te maken. Waarvan akte!
Voorraad:
Nieuw
Verkrijgbaar in
Webshop
Prijs:
€ 28,50
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 1-2 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis