Weggaan JELLOUN, T.B.

Tanger, begin jaren negentig. In een caf an zee staren jongeren, onder wie Azel, naar de Spaanse kust, het eldorado dat zo tergend dichtbij lijkt te zijn. Azel, net afgestudeerd maar zonder uitzicht op werk, is vastbesloten zijn geboorteland te ontvluchten. Miguel, een rijke Spanjaard, wil hem wel meenemen - onder voorwaarde: Azel moet zijn minnaar worden. Hij gaat in op het aanbod, leidt een luxe bestaan, maar het verlangen naar vrouwen en naar 'zijn' Marokko laat hem niet los. Zijn dromen maken plaats voor de genadeloze werkelijkheid van uitbuiting, drugsmaffia, geweld en extremistische moslimbroeders. Een weg terug is er niet.
Weggaan is een uiterst actuele roman, aangrijpend en wrang, over illegale immigratie en de menselijke behoefte aan zekerheid en een plek in de maatschappij.
Tahar Ben Jelloun (Fez, 1944) vertrok na zijn studie filosofie in 1971 naar Frankrijk. In 1987 ontving hij de Prix Goncourt voor Gewijde nacht. Met Een verblindende afwezigheid van licht won hij in 2004 de IMPAC Dublin Literary Award. Hij woont in Parijs met zijn vrouw en dochter en schrijft regelmatig voor Le Monde, La Repubblica en El Pa
'Van de dertig boeken die Tahar Ben Jelloun heeft geschreven is Weggaan ongetwijfeld het radicaalste en het dapperste.' - Le Monde
'Verbijsterend en meeslepend.' - Paris Match
'Krachtige roman die een helder beeld schept van de uitwerkingen van immigratie.' - Le Figaro
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Het boek is in prima staat, in de rug zitten wat lichte leesvouwen.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis