De roodborst, dichtbij en ver weg Jenny De Laet

Reeks: Vogels rondom ons (13)

De roodborst kunnen we gerust omschrijven als een ‘dappere’ zangvogel. Met een dieet van enkel insecten, in de winter aangevuld met bessen en zachte nootjes, verlaat een deel van onze roodborstpopulatie zijn broed- en geboortegebied om in het zuiden te overwinteren. Roodborsten uit meer noordelijke regio’s komen bij ons overwinteren. In dit boek worden deze bewegingen in detail bekeken en besproken. De roodborst is een echte individualist: hoewel hij paarterritoriaal is tijdens de broedperiode hanteert hij daarbuiten het motto ‘alleen is beter dan met twee’. Waarom hij dit doet en hoe wordt in dit boek uitgebreid behandeld. Wie kent niet de parelende, melancholische zang van onze roodborsten? Zelfs tijdens de winter horen we roodborsten zingen. De gedragsecologische betekenis hiervan komt in dit boek ruimschoots aan bod. Ten slotte wordt ook even ingegaan op het effect van kattenpredatie op enkele zangvogels in een stedelijk milieu. De huismus en de roodborst blijken uit recent onderzoek gevoelig te zijn voor kattenpredatie. Beide halen voordeel uit menselijke aanwezigheid, maar blijkbaar heeft dit ook een keerzijde. Het herwerkte De roodborst, dichtbij en ver weg verhaalt over het doen en laten van deze charmante tuinvogel. Bovendien werd het boek aangevuld met de recentste onderzoeksresultaten. Voor deze heruitgave werd De roodborst, dichtbij en ver weg volledig herwerkt en in een nieuw kleedje gestoken. Naast de tekeningen van Herwig Blockx is het boek nu ook geïllustreerd met prachtige natuurfoto’s van Sam Mannaerts.

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis