Thuisfront KEIZER, M. DE & HEIJMANS- VAN BRUGGEN, M. & SOMERS, E. Oorlog en economie in de twintigste eeuw

Bij de term ‘thuisfront’ denken we al snel aan bezorgde echtgenotes en solidariteitsacties voor de troepen overzee. Maar vanaf het begin van de vorige eeuw raakte op de golven van het opkomend nationalisme de gehele natie in de strijd betrokken. Door de industrialisering en mechanisering van de gevechtspraktijk bepaalde de oorlogsproductie in toenemende mate de uitkomst van een gewapend conflict. Dat leidde ertoe dat alle arbeidskrachten, fabrieken en grondstoffen waarover de samenleving kon beschikken werden ingezet. Het verschil tussen militair en burger verdween en de thuisblijvers vormden een beslissende frontlinie: het thuisfront.

Onder redactie van twee eminente economisch historici, Hein Klemann (Universiteit van Utrecht) en Dirk Luyten (Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij) brengt een keur van specialisten uit binnen- en buitenland het thuisfront in kaart, in West- en Midden-Europa in de periode van de totale oorlogen.

Waarom leed Europa honger in de Tweede Wereldoorlog? Hoe bereidde een multinational als Unilever zich aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog voor op wat komen ging? Hoe werden de bevolkingen van de verschillende landen voor de komende inspanningen gemobiliseerd? Het beeldessay in deze bundel laat aan de hand van affiches zien hoe het thuisfront werd opgeroepen zich in te zetten voor de oorlogsproductie.

Het thuisfront vormt zo een noemer waaronder voor het eerst een belangrijk facet op het snijvlak van economie en oorlog voor het voetlicht wordt gebracht.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 11,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis