Nelson Mandela in een notendop KESSEL, I. van (bijna) Alles wat je altijd al wilde weten

Nelson Mandela wordt internationaal gevierd als aanvoerder van het verzet tegen apartheid in Zuid-Afrika en als wereldwijd symbool van de strijd voor gerechtigheid en verzoening. Maar Mandela stond ook tientallen jaren te boek als terrorist. Pas in 2008, drie weken voor zijn negentigste verjaardag, werd hij geschrapt van de lijst met terrorismeverdachten aan wie de toegang tot de Verenigde Staten is ontzegd.
Mandela spreekt tot de verbeelding van uiteenlopende publieksgroepen: zwarte nationalisten, blanke rugbyspelers, communisten, voorvechters van de democratische rechtsstaat, wereldleiders en idealistische jongeren. Hoe werd deze jongen uit een Zuid-Afrikaans boerendorp een van de grootste helden van de twintigste eeuw?
Nelson Mandela in een notendop is het verhaal van een leven in dienst van een ideaal. Het is ook het relaas van de taaie strijd van velen in en buiten Zuid-Afrika tegen apartheid.

Ineke van Kessel (1948) is journalist en historicus, verbonden aan het Afrika-Studiecentrum in Leiden. In 1995 promoveerde ze op een proefschrift over het binnenlands anti-apartheidsverzet in Zuid-Afrika: Beyond Our Wildest Dreams: The United Democratic Front and the Transformation of South Africa.

Over Zwarte Hollanders. Afrikaanse soldaten in Nederlands-Indië:

‘Met de combinatie van journalistiek verteltalent en degelijk historisch onderzoek brengt Ineke van Kessel de verbazingwekkende geschiedenis van de Zwarte Hollanders tot leven.’
arthur japin
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 6,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis