Stad en staat M.H. HANSEN de antiek-Griekse poleis en andere stadstaatculturen

Polis ( meervoud : poleis ) is het Oudgriekse woord voor stad, voor staat en voor de combinatie van die twee: een stadstaat. In de Oudheid leefden de meeste Grieken in zo'n stadstaat. De polis als staatsvorm of als type samenleving vormt de grondslag voor de gehele Griekse cultuur. De Griekse cultuur valt alleen te begrijpen als men de polis begrijpt.
Stad en staat biedt een overzicht van de kenmerken van de polis als staats- en als nederzettingstype, in de archa he en klassieke tijd (ca.600-300 v.C), niet alleen van het goedgedocumenteerde klassieke Athene, maar ook van de pakweg 1499 andere poleis in de Griekse wereld. Bovendien behandelen de auteurs de stadstaat in het algemeen. De sociale, economische en politieke organisatievormen die kenmerkend waren voor de nu verdwenen stadstaatculturen domineren de staten en samenlevingen van onze wereld nog steeds.
Mogens Herman Hansen is docent aan de Universiteit van Kopenhagen en auteur van vele publicaties over onder andere de Atheense democratie en de Griekse poleis.
Frits Naerebout is docent aan de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek richt zich vooral op Griekse godsdienstgeschiedenis.
Let op, dit is een ebook!
Voorraad:
Ebook
Verkrijgbaar in
Online
Prijs:
€ 3,99
Voorraad:
Levertijd:

Direct te downloaden

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis