Reizen in de voetnoten van Ibn Battoeta Mackintosh-Smith, T.

Ibn Battoeta, de grootste reiziger van het pre-industriële tijdperk, vertrok in 1325 uit zijn geboorteplaats Tanger om op pelgrimage te gaan naar Mekka. Pas negenentwintig jaar later keerde hij terug. In de tussentijd had hij niet alleen Mekka bezocht, maar ook Egypte, Syrië, Perzië, Irak, Oost-Afrika, Jemen, Anatolië, de steppen van Zuid-Rusland, Constantinopel, India, de Malediven, Sumatra en China. Hij had in de hoogste kringen verkeerd en barre tochten overleefd, en hij verwerkte al zijn ervaringen in een monumentaal boek over `de mirabilia van metropolen en de wonderen der wereld'. Gefascineerd door deze nieuwsgierige, onverschrokken wereldreiziger besloot de Britse arabist Tim Mackintosh-Smith een vervolg op dit boek te schrijven. In Reizen in de voetnoten van Ibn Battoeta beschrijft hij zijn reis van Tanger naar Constantinopel. Hij bezoekt heiligengraven in de Egyptische woestijn, assassijnse kastelen in Syrië, de Kuria Muria-eilanden in de Arabische zee, en hij verkent een paar van de belangrijkste islamitische steden uit de Middeleeuwen. De auteur: Tim Mackintosh-Smith studeerde klassiek Arabisch in Oxford en woont sinds 1984 in Jemen. Over zijn nieuwe vaderland schreef hij Jemen. Reizen in Woordenboekland, waarvoor hij de Thomas Cook Travel Award ontving. Oorspronkelijke titel: Travels with a Tangerine. A Journey in the Footnotes of Ibn Battutah Illustrator: Martin Yeoman Vertaler: Paul van der Lecq
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 12,50
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis