Duister continent Mazower, M. Europa in de twintigste eeuw

De jonge Britse historicus Mark Mazower geeft in deze studie een nieuwe, onbevangen analyse van de geschiedenis van Europa in de twintigste eeuw. Hij toont overtuigend aan dat het allerminst vanzelfsprekend was dat van de drie keuzes die Europa na de Eerste Wereldoorlog had - liberale democratie, communisme of fascisme - uiteindelijk de democratie zou overwinnen. In de jaren twintig en dertig was de aantrekkingskracht van zowel fascisme als van communisme zeer sterk, terwijl slechts weinigen bereid waren voor de democratie te strijden. De Tweede Wereldoorlog bracht de nederlaag van het fascisme in West-Europa en versterkte voor tientallen jaren de heerschappij van het communisme over Oost-Europa. De val van het communisme in 1989 betekende eerder een triomf voor het kapitalisme dan voor de democratie. Mazower laat verder ondermeer zien hoe Europa zijn wereldhegemonie heeft verloren en tegelijk zijn bewoners welvaart, vrijheid en vrede biedt. Een prikkelende studie, uiterst leesbaar zowel voor de leek als voor de ingewijde in de recente historie van ons continent. Alfabetisch register.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 20,00
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

rooklucht

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis