Ter navolging PRUD'HOMME VAN REINE, R.B. / Cramwinckel, K.E. Maritieme kunst en curiosa uit de Kweekschool voor de Zeevaart

De collectie uit de Kweekschool voor de Zeevaart van het in 1781 opgerichte Vaderlandsch Fonds ter Aanmoediging van 's Lands Zeedienst is zeer divers. In een speciale gedenkkamer werden de stukken vanaf het eind der 18e eeuw 'ter navolging' aan de kwekelingen van de school voorgehouden. Ook de schenkingen zelf geschiedden 'ter navolging', zodat steeds meer kostbare voorwerpen in de Kweekschool bijeenkwamen. Eind 1990 is deze inmiddels laatste grote maritieme verzameling in Nederland die nog in particulier bezit is in langdurig bruikleen afgestaan aan het Nederlands Scheepvaartmuseum te Amsterdam.
Onder de schilderijen zijn topstukken als de portretten van het 17e-eeuwse regentenechtpaar De Graeff, toegeschreven aan Nicolaes Eliasz. Pickenoy' een reusachtig doek met de mislukte ontzetting van La Rochelle in 1628, toegeschreven aan Abraham de Verwer; twee indrukwekkende afbeeldingen van de Tocht naar Chatham in 1667 door Willem Schellinks en een levensgroot dubbelportret van de 17e-eeuwse zeeheld Willem van der Zaan en zijn echtgenote, toegeschreven aan Abraham van den Tempel. Fraaie eretekens en relieken, scheepsmodellen, nautische instrumenten, wapens, borstbeelden en penningen completeren de collectie.
Over de geschiedenis van de Kweekschool voor de Zeevaart is veel geschreven, maar aan haar verzameling maritieme kunst en curiosa was tot op heden zeer weinig aandacht besteed. Vele stukken konden van een nieuwe toeschrijving worden voorzien. De veelzijdige beschrijving van de zeer uiteenlopende voorwerpen maakt dit boek interessant voor een breed lezerspubliek.

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 15,00
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 14,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis