Wat terroristen willen RICHARDSON, L. de vijand begrijpen, de dreiging beteugelen

Hoe veranderen 'gewone' apolitieke mensen in brute moordenaars met een missie?
Louise Richardson is geboren en getogen op het platteland van lerland in een omgeving met veel sympathie voor terrorisme. Hierdoor weet ze op een unieke manier analytische afstand te combineren met empatisch inzicht in een van de meest cruciale kwesties van onze tijd. Ze ontraadselt zelfmoordterrorisme en verklaart het in termen van traditionele militaire waarden als loyaliteit en heldenmoed. Puttend uit haar persoonlijke contacten met terroristen toont ze aan hoe die hun daden rechtvaardigen voor zichzelf, hun familie en hun gemeenschap. En hoe die eigenlijk over ons denken. Van Sri Lanka en Londen tot Bagdad en Belfast: overal is de sterke hang naar wraak en reactie, maar ook naar roem. Overal Kunnen 'normale' mensen veranderen in terroristen.
Richardson prikt de mythe door dat zelfmoordterrorisme een religieus fenomeen is.Ook legt ze duidelijk uit waarom de 'oorlog tegen terreur' nooit gewonnen kan worden. De problemen kunnen hooguit beheersbaar worden gemaakt, en daarvoor is eerst en vooral een antwoord nodig op de vraag Wat terroristen willen.
Louise Richardson is een van ' s werelds meest toonaangevende specialisten op het gebied van terrorisme en internationale veiligheid. Zij doceert zowel politicologie als rechten aan de prestigieuze Harvard University in de Verenigde Staten.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 12,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

met leesvouw

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis