De vlammende stad Romer, H. Verhalen over de Tweede Wereldoorlog

Toen vreemde overheersers ons met hun vaak weerzinwekkende praktijken tijdens de Tweede Wereldoorlog lieten kennismaken, viel vijf jaar lang het duister over ons land.Gebeurtenissen en verschijnselen uit die tijd, waarin mensen in de naar anarchie groeiende samenleving desperaat poogden te overleven, komen in dit boek indringend aan bod. Niet alleen mobilisatie en agressie, bombardementen en bezetting, maar ook terreur en deportatie, hongersnood en bevrijding.In zijn jeugd maakte de auteur onder meer de verdelging van zijn geboortestad mee. In een boekje met persoonlijke herinneringen schrijft hij daarover:Het was voor mij als kind verbijsterend toen dat stadshart met zijn vloed en gloed van lichtjes en lichtreclames, met zijn bonte verlokkingen in de etalages van winkels en warenhuizen, plotseling spookachtig ineenstortte, eerst in vuur en daarna in duisternis. Weggezonken in een afwisselend stoffige en drabbige puinvlakte, waarin straten ergens begonnen en zomaar ophielden, en kraters van kelders en skeletten van panden het verloren geluk schrijnend onderstreepten.
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 7,94
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 7,94
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis