Voor de vrouw maar voor haar niet alléén... SMID, Goia Fiep Westendorp in de krant

Toen Gioia Smid in 2001 begon met het archiveren van het oeuvre van Fiep Westendorp, had ze er geen id van wat er allemaal tevoorschijn zou komen. Overal kwamen tekeningen vandaan: onder het bed, onder de bank, achter de wandkasten, in dozen of plastic zakjes, tot in de badkamerkastjes aan toe. Zo vond ze meer dan 1500 tekeningen die Fiep had gemaakt voor de vrouwenpagina van Het Parool.
‘Voor de vrouw (maar voor haar niet all …)’ luidde de kop van deze legendarische pagina. Wim Hora Adema, Annie M.G. Schmidt, Jeanne Roos en Harri Freezer schreven verhalen en versjes. En bijna twintig jaar lang fleurde Fiep Westendorp met haar vrolijke, grappige en ontroerende tekeningen deze pagina op. Ze laten een Fiep Westendorp zien die met trefzekere lijn in zwart-wit haar eigen (humoristische) kijk geeft op de plaats van de vrouw in de maatschappij. Of het nu om de eeuwige strijd tussen de seksen gaat, om de opvoeding van de kinderen of het taai ongerief van de huishouding - de tekeningen hebben niets van hun sprankeling en actualiteit verloren.
Voor de vrouw (maar voor haar niet all …) laat een onbekende kant zien van de leukste illustratrice van Nederland, met wier werk hele generaties zijn opgegroeid.
Voor de vrouw (maar voor haar niet all …) werd samengesteld door Gioia Smid (1955). Zij is kunsthistorica en artistiek directeur van illustre bv en conservator van het oeuvre van Fiep Westendorp.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 14,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
MINDBUSZEUS2 : broekhuis