Elena's vlucht SMIT, Susan

Elena (14), een Roma-zigeunermeisje, wordt uitgehuwelijkt aan een veel oudere weduwnaar. In een ondergeschikte rol gedwongen, verliest ze geleidelijk haar gaven en levensvreugde. Ze ontvlucht de zigeunergemeenschap en werkt in een huishouden in Brabant, waar ze Nicolaas ontmoet. Door voor deze omgeving te kiezen, creeert de schrijfster voor zichzelf de mogelijkheid de katholieke maatschappij in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw te schetsen. Als Elena - noodgedwongen - terugkeert naar haar 'kumpania' blijkt Nicolaas zo bevlogen, dat hij haar via vele omwegen volgt. De liefde tussen deze twee mensen wordt beschreven tegen de achtergrond van de Roma-cultuur, waar de auteur, die Culturele Studies studeerde, zich grondig in heeft verdiept. Ze eindigt met een nawoord over het lot van de diverse zigeunergroepen voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,95
Voorraad:
Levertijd:

Reserveren en afhalen

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend!

Levertijd

U kunt uw bestelling online plaatsen en betalen, bij het afrekenen kunt u ervoor kiezen om het boek in de gewenste winkel op te halen op dat moment vervallen ook de verzendkosten Indien u kiest voor afhalen in een filiaal, zal uw bestelling meestal op korte termijn, soms zelfs direct, voor u klaarliggen. Wij nemen in alle gevallen contact met u op wanneer het artikel afgehaald kan worden. De bezorgtijd van Nederlandse titels en tweedehands bedraagt gemiddeld 1-2 werkdagen. De bezorgtijd van anderstalige boeken bedraagt gemiddeld 2-5 werkdagen. De bezorgtijd van boeken die geïmporteerd worden is verschillend, gemiddeld 5-10 werkdagen. U krijgt bericht wanneer het levermoment bekend is.

.
pro-mbooks1 : broekhuis