Het Surinaamse legioen TAN, Humberto Surinaamse voetballers in de eredivisie 1954-2000

De auteur van deze eerste serieuze studie over het aandeel van Surinaamse voetballers in de hoogste klasse van het betaalde voetbal, Humberto Tan, is presentator bij NOS Studio Sport. Hij verdeelt de periode die hij behandelt (de jaren 1954-2000) in drie stukken: 1954-1963, toen er nog weinig Surinaamse rijksgenoten in Nederland waren, maar niettemin een van hen, te weten Humphrey Mijnals, tot de nationale selectie wist door te dringen en drie maal in een vriendschappelijke interland werd opgesteld; 1963-1975, de magere jaren, toen er nauwelijks Surinamers op eredivisieniveau actief waren; 1975-2000, toen zeer veel Surinamers naar Nederland emigreerden en het aantal 'zwarte' betaalde voetballers met sprongen steeg. Mede door hun inbreng is de kracht van het Nederlands elftal toegenomen, wat geresulteerd heeft in het behalen van het Europees Kampioenschap in 1988. Tan heeft zich goed gedocumenteerd en heeft velen geïnterviewd, niet alleen de voetballers zelf, maar ook trainers en mensen achter de schermen. Achterin het boek wordt van 25 internationals een compleet overzicht gegeven van hun carrière in het betaald voetbal. Geïllustreerd met vele zwartwitfoto's.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 7,95
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis