Zomer in Baden-Baden TSYPKIN, Leonid Vertaling Jos Vonhoff en Arjen Uiterlinde

In deze poëtische raamvertelling reist de verteller met de trein naar Leningrad, op zoek naar sporen van zijn geliefde schrijver Dostojevski. Als lectuur voor onderweg heeft hij de dagboeken van Dostojevski’s tweede vrouw bij zich. Anna beschrijft de woelige zomer van 1867, wanneer het pasgetrouwde stel in het kuuroord Baden-Baden verblijft.
Die zomer staat in het teken van onrust en spanningen, hun penibele financiële situatie, zijn jaloezie en zijn algehele psychische ontreddering. Met een uniek gevoel voor sfeer en detail schreef Tsypkin in een stroom van gedachten zijn eigen impressionistische biografie van Dostojevski.

Een aantal jaar geleden vond Susan Sontag in een tweedehands boekwinkel een roman van een Russische schrijver van wie ze nog nooit had gehoord. Zomer in Baden-Baden was in de jaren tachtig uit Rusland naar Amerika gesmokkeld en daar uitgebracht, maar onopgemerkt gebleven. Dankzij Sontags vondst is de roman van Leonid Tsypkin nu in vele landen verschenen en ontvangen als een herontdekt meesterwerk.
Onlangs is vertoond de documentaire Tsypkin: een Russische vertelling, het tragische verhaal van deze joodse arts die eigenlijk schrijver wilde zijn, maar door politieke omstandigheden zijn werk nooit gepubliceerd heeft gezien. Binnenkort verschijnt een midprice-editie van deze boeiende en zeer ontroerende roman, waarvan in korte tijd meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht.
Let op! Van dit boek is maar 1 tweedehands exemplaar beschikbaar!
Voorraad:
Tweedehands
Verkrijgbaar in
Broekhuis Enschede
Prijs:
€ 8,50
Voorraad:
Levertijd:

Levertijd 2 tot 4 dagen

Reserveren en ophalen

Winkelvoorraad

Het kan zijn dat er op dit moment een verkoop plaatsvindt, waardoor de actuele voorraad afwijkt. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Reserveren

Nieuwe boeken en ramsj kunt u reserveren wanneer deze op voorraad zijn. U kunt uw reservering in de winkel ophalen. De betaalwijze kunt u aangeven bij stap 3 'Betaalwijze'

.
pro-mbooks1 : broekhuis